Така е, никога повече знания никога не са излишни, но университета не може да ти ги даде. За това е по-добре да залегне сам над материала. Най-малкото учебниците и книгите по които ще се учи в икономическия може да си ги купи и прочете сам, и без друго ще го накарат да си ги купи и ако иска да получи знания лекциите не достигат, ще трябва да се четат. Само ще го мъчат с изпити и проекти, които са само един голям стрес и вместо да залегне над бзнеса си и да използва свободното си време за развитие, тъй ще дава всяка свободна секунда за едни тъпи даскали повечето от които не реализирали се по специалността си и решили да си избиват комплексите върху студентите. Отделно че ако започнеш да му се посвещаваш на това висше бизнеса ти може да остане на заден план, от които да последват само лоши неща. Проектите в университета които уж трябва да те научат на нещо са толкова стерилни винаги, че няма на къде повече. Реалните проблеми не се ценят за сметка на измислени от преподавателя критерии. Ами за мен висшето е една голяма загуба на време, хайде за първото ще се преживее, ако човек не е ориентиран какво иска от живота или пък не иска да го гледат с кофти очи, че е "среднист". Ама след като имаш едно, няма никакъв смисъл от второ. Отделно, че то ще трябва да е платено обучение и ще дадеш маса пари за глупости. С тия пари по-добре си финансирай бизнеса, а времето които ще похабиш отново инвестирай в себе си, на да се развиеш в правилната насока.Никога знанията не са в повече, ето защо ми се струва добра идея да запишеш второ висше.
Университетът дава много. Какво бихте си казали за доцент, който не може да ползва ексел? Дипломният ми ръководител беше такъв.
Сега ще си кажете какъв ли идиот е тоя доцент. През 3-те месеца, който прекарах с него в писане на дипломната ми работа, аз разбрах как мисли истински инженер. Майната му на ексела. Само как вникваше в проблемите, които са описани в дадена книга от някакъв руски автор, а аз даже не разбирах, че има проблем в нея сфера.
Допира до хора с 30+ години стаж в ровене на книги е не малка част от това което ти дава университета.
Най-важното, което поне аз получих от университета е да мисля. Другото е че книгите не са само да ги прочетеш... трябва и да ги разбереш, а това масата студенти не го могат.