Къде следваш?Щото пък като ти го изговорят на лекции ще почнеш да го разбираш или пък ще се научиш да мислиш ... Понеже все още уча ги виждам всеки ден. Единия се бара системен администратор, ама не знае какво прави cat във линукс, другия не може два цикъла да завърти, ама се чуде от къде да си изсмуче от пръстите, че да те скъса, отказа хората супер много от предмета си. Третия идва пиян на мотика, ръси просташки вицове 3 часа, по предмета дума по предмета не каже... На изпита предавам, не поглежда, пише нещо върху листа и после като му дадеш книжката си измисля на мига оценка. Другия 40 години преподавател, професор, не знам си какво, от 40 години оценката се определя с хвърляне на зарче, ако не си доволен от зара, чак тогава ти гледа изпита. Редовна практика ми е от 2 оценка да скача на 6, щото не всеки има шанс да му с падне "верния" зар. Да описвам ли още. Освен да те научи че по света е пълно с тъпи задници друго не прави унивеситета.
Освен, че имах двама предподаватели, които открито се заяждаха със студентите просто, защото са станали на криво, то през другите ми години на следване (6 да съм точен) съм попадал единствено на свестни хора, които с радост преподават и помагат. Повечето от тях се реализират и извън университета като имат собствен бизнес или работят като високо платени външни специалисти. Винаги са давали 'сухия лекционен материал' с примери от реалния живот.