plamsavov27
Member
От: Имало ли е БГ държава преди 681?
...........
...........
Последно редактирано:
Момчета, нали реално хан Кубрат е управлявал Велика България, която мисля, че се пада в днешна Русия, със столица Фанагория. Върти ми се година 632. Даже разни градове из Украйна и Русия, доколкото съм чувал от разни ученици и студенти на обмен, като Самара и Кабардино Балкария, индентифицират своите предци като българи. А прабългарския ген се свързва от някои японски професори с техния и имаше някаква област на Китай, в която също смятат българите за свои предци. Хипотези много, но истината винаги е някъде по средата...
Чакай бе, не бяхме ли славяни?Одриско царство ! Това е първата българска държава
Чакай бе, не бяхме ли славяни?
Одриско царство държавно обединение на тракийски племена
"Старите българи" са тракийцки.
Това е от анонимен римски хронограф, който споменава името на нашите предци в своите писания. Показва, че пред 354-та година името българи е било добре познато. Като праотец на дедите ни е посочен Зиези – ZIEZI EX QUO VULGARES – Зиези, от който произлизат българите.
Името Зиези е тракийски антропоним. Няма грешка, Зиези -Zieisi е тракийско име. Има и други подобни тракийски имена: Zipyros, Zimarcos, Ziper, Ziparus. А Zis е име на тракийско божество, като подобни имена са Ζειβιζιης, Σαμαζις
Всички тези тракийски имена съдържащи частици зис, зиеис, зиези имат смисъл на светлина, свита, света – белота, сияние. Зиези може да се тълкува като сияйният, светлият, звездният - прекрасно име за праотецът на българите.
Тракийският произход на българите не трябва да учудва никого. Ако не бяха укрити и манипулирани определени извори, всички ние щяхме да знаем истината. Квинт Курций Руф съобщава за народът балагрии който се е бил срещу Александър Велики IV-ти – век преди Христа. В новите издания на Руф обаче, а и в новите лексикони и речници балагриите са просто изтрити...