а с цел -защита на земите от османските нападения.И наистина българите не са били малобройни,а са пристигали на няколко вълни.
Какво съм написала...Извинявам се,не съм се усетила,че доста късно писах този коментар.Благодаря за поправката,не бях забелязала.От византийските нападения...То е ясно,че няма да е от османските...За това сигурна ли си? Кой учебник четеш?
По принцип процедурата след изнасилване е била убиване на момичето, а и не вярвам, че много момичета биха понесли такъв срам. Днес раждането след изнасилване не се приема обществото, та в онези времена. Османската империя е била религиозна, българин християнин няма как да се ожени за мюсюлманка. Турчин-мюсюлманин може да се ожени за българка след като тя приеме исляма. След такива любовни афери между българи и турци е имало кланета на цели села и махали. Та мисълта ми е, че няма как да тече в нас турска кръв. Много хора не са се замисляли за вариантите.
По-голяма глупост не бях чувал. Аз съм родом от Панагюрище и най-учтиво те моля да попрочетеш малко преди да говориш такива простотии за един от символите на града ни. Прочети това и това също.Точно така .. конкретен пример - Райна Княгиня. След като е потушено възстанието, тя е пожалена, но е била изнасилена и то много вероятно нееднократно. В резултат остава стара мома. Никой мъж не я е искал вече, въпреки че е героиня, защото е била "омърсена". С турците сме били, сме и винаги ще бъдем "черно и бяло". Само като им чуя езика и започва да ми се повдига ..
По-голяма глупост не бях чувал. Аз съм родом от Панагюрище и най-учтиво те моля да попрочетеш малко преди да говориш такива простотии за един от символите на града ни. Прочети това и това също.
Не е била изнасилвана, но е бита и измъчвана. "Никой мъж не я е искал вече, въпреки че е героиня, защото е била "омърсена"". Само дето с Васил Дипчев имат 5 сина. Докато била в зат*вора в Пловдив (след потушаването на Априлското възстание е пленена и отведена полугола там-турците нарочно я оставили полугола-за назидание. Накарали също така хората да хвърлят камъни по нея по пътя.), богат турчин се влюбил в нея и й предложил да я спа*си от мъченията. Услови*ето било тя да приеме исляма и да се омъжи за него. Райна Княгиня обаче отказала.
Така стоят нещата. А относно турците и езика им - и на мен ми се повдига. И на мен ми идва като чуя турска реч, да хвана някой нож и да им отрежа езиците. Жалко обаче, че не живеем в онази Велика България!