От: Имам помещение, но нямам идея на какво да го направя...
дай го под наем за офис или магазин, така ще печелиш, без да инвестираш
зависи как вървят наемите на такива квадратури в този район. Ако си струва, защо не?
Наемите там не са големи. Поне това ми казаха като бях там мината седмица. За голям апартамент (3стаен) било 200 кинта, и то на хубаво място в града. Ако нещо слъгвам, поправете ме. Не мисля, че му вземе с този пазар повече от 100-150 на месец, което не е сериозно.
Така сега по темата. Обичам такива теми.
Какво има в района? Като сгради, хора? Местоположението реално ще е ключов момент, както и народа с интересите му. Но определе се готви да е от бързооборотните бизнеси (закусвялня, мини маркет, нонстоп). Лично аз бих направил едно малко проучване. Знам, че го има и мометнта, в който каквото е поискал народа, го е получил. Но не е на 100% запълнен района, така че да задоволява всички нужди на населението там.
Вчера минах през едно бизнес центърче в Младост (София) и видях ми стана интересно. Магазинче, от порядъка на не повече от 20 кв.м., което посредничи меджу клиенти и американски сайтове, като то взимаше комисионна за тази работа. Това не ме очуди толкова, колкото факта, че съществува от както го има и самия център там, което е има няма 4-5 години. То работеше с Ebay, Amazon, Shopping.com и такива. Ако няма в града, може да проима. А и съм чувал, че къде къде по тънко ще им се връзва на хората, даже и с твоята комисиона. Но тук директно удряш всякакви търговци.
Освен ако не вкарват от Турсия и ги водят за оригинални от Германия. Има го и този момент.
Винаги може и друго да се измисли, но опредлено с проучване шанса да оцелиш какво се изисква в задачата е по-голям. Разходи се, даже една анкета им пусни ей така. Сами да си направят бизнеса. Действа се малко по-хитро в такива тежкоконкурентни пазари и икономики.