От: Искам да работя като фрилансер, но не знам как се почва?
аз много мазно ще подчертая че не съм дезигнер - гледам дали ми ахресва или не ми харесва
начи за твоите лога са ... как да го кажа чи да не те откажа... са още доста далеч от нужното една картинка да се превърне в лого
една много важна функция на логото е да бъде асоциативно и разпознаваемо. какво ще рече това. една много полезна и илюстративна статия за това е тъз тука
http://mokokoma.co.za/the-meaning-behind-12-famous-logo-designs-you-will-see-today/
виж как логото не е просто някаква картинка а има някакво послание, някакъв смисъл, който се асоциира с компанията
адидас - планина, покоряване на върхове
амазон - всичко от A-Z
и тн
В твоите лога няма идея. просто едни букви оформени по някакъв начин
Колкото до оформлението - начи аз с фотошопа не работа и там колокот съм се докосвал до него от любопиство има куп четки и намкво още с които лесно се постигат подобни ефекти. Горе ти казаха - важно е и съчетаването на цветовете и цялостното офромление
като казахме съчетаване на цветовете - аватара ти- черна решетка (дето я има като свободно циркулиращ файл), отгоре и графитено сива лисица? и в завършек клоунски шрифт с усещане за мокрота в доволно тъмно синьо?
какво трябва да значи това? каква е връзката между гофрирана ламарина, лисицата и водата? къде е посланието? да не говорим, че логото е като роршахов тест и от повече от ръка разстояние прилича просто на мазен квадрат. никакъв шанс за разпознаване, никакъв шанс за запомняне
хубаво с8и решил да бачкаш като фрилансър обаче само желание просто н ее достатъчно. хвани чети, чети за цветови схеми, чети за логиката на уеб дизайна, за функцията на цветовете, за комбинациите и т.н. ти го докарваш от мерак и детско въображение.
дизайните долу биват доколкото се вижда нещо ама за мойто обръгнало на уордпрески безплатни теми око такива дизайни са се едно бутилките в пивоварната - има ги ама коя от коя по еднакви, ако не са пълни за нищо не стават