Кажете мнението си за УНСС

От: Кажете мнението си за УНСС

Днес беше първия предварителен изпит по математика. Явих се, задачите ми се сториха между средно трудни и трудни (за модул 3 говорим), но като цяло мисля, че се справих. Има ли съфорумници, които се явиха днес? :)
 
От: Кажете мнението си за УНСС

Гледам,че обсъждате унсс,но може ли да кажете нещо за Су.Догодина ще кандидатствам с математика,какви са специалностите там свързани с компютри.Много съм объркан все още какво да избера.
 
От: Кажете мнението си за УНСС

Софийския - ФМИ (Факултет Математика и Информатика)
Имат си сайт, най-готините специалности са компютърни науки и софтуерно инженерство, другите са ташак, ама ше трябва да изкараш хубави оценки, щото наплива за горепосочените специалности е огромен, а местата - не чак толкова много ;)
 
От: Кажете мнението си за УНСС

Софийския - ФМИ (Факултет Математика и Информатика)
Имат си сайт, най-готините специалности са компютърни науки и софтуерно инженерство, другите са ташак, ама ше трябва да изкараш хубави оценки, щото наплива за горепосочените специалности е огромен, а местата - не чак толкова много ;)
Благодаря,но можеш ли да ме упътиш още какви оценки от дипломата се взимат освен изпита.Да чукна на дърво от 1вия предварителен тази година със задачите се справих.
 
Изключително недоволна от системата. Не може в 21в. да отидеш на изпит и след това да чакаш 6 часа ( за сега), за да ти впишат оценката в книжката... Толкова ли не можете да се сетите да въведете електронен вариант за нанасяне на оценки. Система, която ще улеснява и преподавателите и студентите. Да не се чака и губи времето. Студенти -работещи и ...чакат . 21ВЕК Мизерия. Дали е вписана оценката в книжката или в електронен модел няма значение. Възмутена съм от системата Ви !!!
 
Хахаха, не очаквах да попадна на моя тема отпреди 7+ години. Като си чета мненията в темата, се facepalm-вам. :)

В крайна сметка завърших Финанси във въпросния университет. Не ходех изобщо на лекции и упражнения, защото бях зает да се занимавам със странични неща. Не мога да кажа, че университетът ми даде много, но пък и аз не бях особено ученолюбив, като изключим 3-4 предмета, които представляваха интерес за мен. Най-голямата стойност от следването не идваше от самия университет, а от възможността да се запозная с хора като мен. Някои от тези хора имаха значителна роля в последващото ми развитие, както и аз в тяхното.

Като цяло е трудно да се каже какво би станало, ако бях избрал да не следвам, но по-скоро клоня към мнението, че щях да съм по-зле в много аспекти. Така че в моя специфичен случай университетът ми помогна, макар и косвено.
 
В момента говоря за 2017 знам, че темата е стара. Ако сега бях 12 клас щях да се насоча към СофтУни (мое мнение)
 
Единствената полза от университета е да те срещне с хора с твоите интереси и на твоя акъл. Другото както са казали по-горе е загуба на време и пари. Особено ако имаш някакви умения или идеи.
 
екстра е, аз авърших преди години там "икономика на търговията" и дори не помня да съм ходил повече от 2 пъти седмично за кафе с колежки, през другото време си бачках вече онлайн и ходих само на поправителната сесия. За държавния верно учих темите, които сетнах за нужни и къв късмет - падна се такава дето бях учил :D
Иначе има яко мацки, само за тва си струва да учиш там, е и заради петкан илиев, ама него го уволниха за далавери и корупция горкия, макар на неговите лекции беше винаги фраш, защото разправяше нещата от живота - ддс измами, пестене на данъци и т.н. - все неща, дето са истините в икономиката, а другите преподаватели само някаква теория без да са били никога в реални бизнеси, а той човека - врял и кипял явно в измамите, след като го хванаха се разбра, че преподава добре, това което прави извън университета. Предава знания на младите, язък за пичагата.
 
Ама когато ядохте кюфтетата - не ревахте, нали?
Много се радвам на хора изкарали 4(6-7) години по гръб, 30 лева месечен наем, алкохол, сърми и секс на корем, спане до обяд да обясняват как университета е загуба на време. Пичове, тоя живот свършва след време. Ако пиянските оргии и спането на корем са загуба на време - пожелавам си да си губя времето до края на вселената.
//Но за жалост вече не става от 4 часа разцъквам в офиса, и в следващите 4 отново тук се очертава да съм.. Няма ги безгрижните вечери, преди лягах в 9, сега ставам в 7 :eek:
 
петкан илиев, ама него го уволниха за далавери и корупция горкия, макар на неговите лекции беше винаги фраш, защото разправяше нещата от живота - ддс измами, пестене на данъци и т.н. - все неща, дето са истините в икономиката, а другите преподаватели само някаква теория без да са били никога в реални бизнеси, а той човека - врял и кипял явно в измамите, след като го хванаха се разбра, че преподава добре, това което прави извън университета. Предава знания на младите, язък за пичагата.
Петкан беше голям шемет. Аз така и не завърших, на 3-та година спрях да ходя, трябва да мина да си взема дипломата за средно обртазование, че още се въргаля из канцелариите:).
 
Такива като петканчо, могат да ви научат само как се правят далаверки и нищо повече. Та така и виждам жертвите на това - зависими от монетарната система и си пердашат по този показател.
 
Ама когато ядохте кюфтетата - не ревахте, нали?
Много се радвам на хора изкарали 4(6-7) години по гръб, 30 лева месечен наем, алкохол, сърми и секс на корем, спане до обяд да обясняват как университета е загуба на време. Пичове, тоя живот свършва след време. Ако пиянските оргии и спането на корем са загуба на време - пожелавам си да си губя времето до края на вселената.
//Но за жалост вече не става от 4 часа разцъквам в офиса, и в следващите 4 отново тук се очертава да съм.. Няма ги безгрижните вечери, преди лягах в 9, сега ставам в 7 :eek:

Да знаеш, че текущо съм студент и университетът ми не минава така. И съм много щаслив от този факт. Не е като да ми липсват забавления, ама друго е да не живееш в мизерната дупка наречена студентски град, друго е да не се връзваш на акъла на някой изкукал професор кото си мисли, че е голямата работа. Друго си е да ядеш храна доста по-качествена и вкусна от тази в столовете, че даже моят факултет няма и такъв. Да, студент съм и ще завърша някой ден. Но не с цената на 4 изгубени години. Защото повярвай ми имам колеги които не стават от книгите и успехът им е не по-висок от моя, че да не казвам и по-зле, софт скилс са им на ниво третокласник, а тези по специалността(дори и по друга такава) липсват. Най-лошото е, че не виждат по-далеч от носа си и не се развиват по никакъв начин в кариерата и вярват че университета ще им даде нещо. Имам и такива които живяха по описания от теб начин, ама още след първата година ги шкартираха за навзети изпити. Честно да си кажа единственото което ми тежи в момента е ходенето на университет от време на време. Ама ще го завърша, за хатър на майки баби и за собствено удовлетворение, че съм ги излъгал тия професори и без да им ходя на скучните лекции в които влизат пияни на куче или вместо добър ден ти казват вие сте тъпи, или въобще не се появяват на лекция и съм завършил. Със сигерност изпускам някои неща които мога да науча, но това което правя в момента ми носи много повече полезни знания и опит, отколкото някаква си тъпа лекция.

П. С не уча в унсс.
П.п.с направете една тема за университета и ползите от него да си дискутираме там
 
Да знаеш, че текущо съм студент и университетът ми не минава така. И съм много щаслив от този факт.

Това също е супер алтернатива. Важен е факта, че човек има право на избор. Обиколил съм много свят подобно нещо никъде не се среща. Почти никъде човек няма лукса да разполага с времето и живота си в пълния смисъл на думата 5 години от живота си (между 19 и 24), да прави каквото си иска. Ако иска да работи, ако иска да се развива с курсове, ако иска да пропада с чашката в ръка, ако иска да спи.
Университетите в БГ за жалост може да не дават знания на световно ниво, но дават една свобода на 90% от студентите, (10% да речем са крайно бедни и нямат възможност) каквато в останалия свят имат децата на единия процент, безумно богатите или както искаме да ги наречем.
Тая свобода струва повече от всичко друго.

Имаш, както и доста хора тук, страшно негативна нагласа. "4 изгубени години", "изгубено време". Тези 4 или 5 години не са изгубени. Всеки е имал възможност да прави каквото си иска и да се развива по какъвто си иска начин, срещу символична сума от 40лева наем на месец.
Единствения аргумент, който донякъде важи за "изгубеното време" е, ако някой е отишъл с идеята, че ще учи, завърши, води праволинеен живот и ще си намери работа 9 to 5 и ще е (над) средна класа. Това няма да стане в унсс. Но, ако такава е целта на даден човек - какъв идиот трябва да е, за да отиде да учи в унсс, вместо в който и да е университет в дания,швеция,германия, дори UK? Въпроса е риторичен.
 
Начетох се на тотални глупости в тази тема. Пичове, не знам защо правите нещата за баби, дядовци и без да ходите на лекции? И как някой може да следва висшО ( както му казвате, не знам защо ), за да се напива, да усъмва в дискотеките и да прави секс? Това нещо не може ли да се случи и без да си студент мамка му?

Иначе малко за мен, не знам как е било при вас, но в моя случай не съм имал уникалното право да пропусна лекция.
Първо завърших английска гимназия тук, в София. След което следвахв Американския универскитет в България. Никаква мизерия не съм видял през цялото си следване. Влязох с пълна стипендия, въпреки че цените изобщо не са непосилни ( ето това вече го направих за "баби" и "дядовци", а и за собствен престиж, че го мога ). Дипломата е призната в САЩ и Европа, така че си следвах магистърската степен в Америка без проблем - дипломата ти дава право да избереш който и да е американски университет, без значение къде се намира и колко е елитен, и да те вземат в него без изпит, само срещу тази диплома. Завърших там и останах изключително доволен, отново не видях нищо от описаното горе.

Та се питам все пак ( сериозно питам ) на кой свят живеете и защо смятате другите за виновни, а основният ми въпрос е защо обяснявате, че навсякъде е така? Специално в този университет съм видял повече от уникален лукс навсякъде, професионализъм от американските преподаватели, както и много мотивирани колеги.
 
Не виждам как дискотеките и секса са проблем на вишото. В в американските университети приема е според финансовите възможности, казвам го като човек с диплома от там.
 
И малко допълнение:

Всеки, който иска може да успява. Винаги са ме дразнели "балканските нрави", ето защо и някои хора ме намират за "луд", "странен" и антипод на образа на "Бай Ганьо". Българинът не успява не заради скапаната образователна система ( която наистина е повече от много скапана ) или заради "скапаната държава", ами заради самия себе си. В този университет имаше доста чужденци, имаше и българи, но "Ганьовци" нямаше. Заради студентите, които се занимават с безразборен секс и си мислят, че са големите баровци като си купуват салфетки в Плаза ( или както и да се казваше ), вместо да инвестират в образование, сме на този хал. Като си поговоря с произволен 40 годишен дебел чичка с потник веднага ми става ясно защо е беден и защо има толкова проблеми, въпреки че той обвинява всички околни, но не и СЕБЕ СИ за нещастието си. Други наблюдения и част от статуквото, на което всички робуваме:
1) "Образованието е пари"
Познавам много хора, които без пукнат лев в джоба са следвали във въпросния университет - съгласен съм, че в такъв случай усилията са много големи, но Е ВЪЗМОЖНО. Образованието и ценностната система няма общо с парите. Аз, като човек, който е учил там, мога да кажа, че няма нищо общо с България. Определено имаше такива, които бяха влезли с пари, но не всички. Ако си читав кадър - успяваш.
2) "Системата е проблемът"
Системата ни определено е отвратителна... НО, тук има едно голямо НО. Има учители и УЧИТЕЛИ.
3) "Няма проблем да се напия"
От всичко най-много мразя ПИЯНСТВАНЕТО. Не може да се напиеш като свиня, а на следващия ден да имаш лекция... никога не съм го правил, съответно никога не съм имал проблеми. Това определено е ПРОБЛЕМ, който подсказва за истинска лабилност и предване пред елементарни трудности. Да намираш успокоение в АЛКОХОЛА е нещо, което гарантира провал. Винаги съм обичал чаша качествено уиски, но това да влезеш в дискотеката и да не излезеш до сутринта, че и да пиеш с литри...

С други думи, ние си градим живота. Мотивираните и амбициозни хора успяват по един или друг начин. Никога също така не съм разбирал термина "БЕЗРАБОТИЦА". Безработица в България няма, има липса на кадри. То е хубаво неграмотното население без елементарно образование наистина да умира от глад, такова няма да бъде нужно в следващите 20 години с този бум на технологиите. Още докато следвах късах предложения за работа с доста добри суми за България ( а имах и от Америка ), в които ми се подмазваха как ли не и с какви ли не коли, суми и придобивки. Следвах моя начин на живот - точно така, както аз исках го направих и мога да кажа, че съм успешен. А относно любимият ми въпрос за услугите за 10 лева и форумните тролове - интернет бизнесът ми е едно хоби, които ще си остане хоби. Не целя да спечеля, нямам много свободно време за такъв тип бизнес, имам си финансови средства. От малък се занимавам само с писане, сега също се занимавам с писане. Винаги съм обичал да натривам носовете на хората. Природа...
 
Последно редактирано:
Толкова ли не можете да се сетите да въведете електронен вариант за нанасяне на оценки. Система, която ще улеснява и преподавателите и студентите. Да не се чака и губи времето. Студенти -работещи и ...чакат . 21ВЕК Мизерия.

От доста години УНСС разполагат с електронна система за оценки, може да си ги видиш в профила. Не си длъжна да си оставяш книжката, до колкото знам(при УНСС) оценктие в нея са само за теб.
 

Горе