Комплексите са в повечко май ми се струва, можеш да сереш на воля кой те е спрял.
Относно обидната квалификация, нито ме познаваш нито нищо въздържай се от подобни изрази по мой адрес.
Усрахме темата, съжалявам за кУето явно некъв комплекс съм събудил в теб за малоценност, аз спирам оти ми е малко мозъка и пред твоите остроумни шеги не мога да блесна признавам си
...
От както сме в ЕС поне едно нещо се промени (освен, че всеки може да си грабне шушляка и да си опита късмета на запад). Дойдоха бели западни фирми, които, ако разберат, че имаш акъл, са склонни да ти дават 2-3 000 лв. На по-прогресив мениджъри заплащането може да стигне до 10-12 000 лв месечно. Тези заплати не могат да направят някой богаташ, но поне ще е доста над средното ниво. Но определено се иска яко бачкане, за да си заслужиш парите.
И, аз съм от хората, които са чели доста твои мнения с много прецизно чувство за хумор. Това не е комплимент и вероятно не е за тази тема, но искам да кажа/напиша, че именно коментарите на хора като теб за мен са много показателни и обективни...
Не се отказвай толкова лесно да спориш. Винаги може да се връща и обръща по контекста на дадена тема, ако наистина ти се занимава и си добър в реториката ....
Тука сме богаташите, набарала си форума, пък аз съм баш ташаклия само трява ми набараш гъделаСъвест Аз искам да разбера богатите в кои форуми пишат? Да ги питам: първо, второ, трето като подкарване на автомобил, как и какво се прави... any ideas
Благодаря оценявам твоето мнение, аз почти не влизам във форума честно казано бачкам здраво за 1-вия милион, та нямам време много, много за реторика, а и в писането съм слаб.
А за спора, не ,че се отказвам, а следвам примера на един член на форума мисля, че байдан беше или нещо такова та в подписа му стои сайт със звучното име "неоспорвайглупца.com":mrgreen:.
Тука сме богаташите, набарала си форума, пък аз съм баш ташаклия само трява ми набараш гъдела
Изгубени в превода :-o
Не търся богаташи. Искам съвсем законно аз да стана богата кака. И с много бачкане става. Но да ми кажат къде да отида, за да си покажа безценния интелект и да ми дадат 2-3-5 000 ей така 8) Колко килограма череши на седмица трябва да набера за тази сума или друго, ако е нужно?
Не мисля, че отговорът ми е толкова остроумен, но мерси за оценката.
Аз съм от хората, които обичат да им се обяснява простичко и с примери.
Не знам по Добрич как са, но по повечето села и земите около тях пустеят и не виждам по външни белези да просперират и да са богати.
Напротив, голяма част от хората излизат в чужбина, за да работят и да "забогатяват" със здравото бачкане. Колко забогатяват и то там е друг върос.
Не може да е толкова лесно да си направиш собствен бизнес и от утре да започнеш да богатееш. Не става просто. Трябва ресурс и възможност. Толкова е трудно, че ако зависеше само от работоспособност и кой колко декара домати може да прекопае щяхме да се разберем.
Бизнес за какво? Финансово независим лесно се става единствено като крадеш, а не като продадеш една ябълка или щайга, а после вложиш спечеленото в дърво с ябълки и изведнъж компанията ти станала "Епъл".
За това не харесвам теоретиците.
Представата ми за ученето е различна от това което знам за ерудираността, да. Но това не означава, че решавайки да учиш и кандидатстваш медицина ще успееш да се изучиш. Чисто физиологично мозъкът ти е ... "изхабен". Баба ти или родителите ти как се справят с компютрите? В този смисъл, не че е лошо, но няма как до безкрай да успяваш да се научиш на нещо.
Който може и има възможност не пречи, но .... сетих се наскоро като разговарях с една жена на 30 + която е била добра програмистка, но сега вече не се занимава с програмиране. Питам я "Защо?" (т.е. това не й е професията от която да богатее), и тя обясни, че само като наблюдавала и имала впечатления от младите си колеги ... не може да ги стигне дори да чете денонощно. Мозъците им са устроени по друг начин сякаш- бръсначи, машини.
Накрая, аз съм от онези хора, които съм видяла много повече богати, които са станали богати не със здраво бачкане, отколкото такива, които са се гърбили цял живот и продължават и след пенсия, но просто не могат да си създадат собствен бизнес, защото вероятно са ... с недостатъчно креативно и вдъхновено мислене, опит и добри и точни близки за "съпорт" и ще си останат само с якото бачкане.
За това, ако може по-конкретни примери и съвети от забогатяли :twisted: с "акцент" на вида "бачкане", за да съм сигурна, че ако от другата седмица отивайки да бера череши аз при всички положения ще забогатея берейки ги ден и нощ, докато започнат да ми викат Каси-Черешата 8) ще забогатея немедлено!
От изписаното до тук ще направя следното заключение : ти си човек , който едновременно казва как НЕМОЖЕ и как НЕЗНАЕЛ кое как се правело , но пък има много ясна и категорична позиция за обратното ахах
Истината е ,че всичките тея неща бих ти ги разказал и бих те убедил в обратното но нямам време да пиша глупости .
Самото ти мислене не е правилно : ти мислиш че се става богат като някой трябва да ти ДАДЕ , че някой трябва да ти каже направи A-B-C и ще ти дам еди си какво или иначе казано не мислиш какво Ти ще дадеш или какво Ще дадеш сама на себе си и колко за да станеш богата . Мислиш като работник
Успелите хора ,които аз познавам са такива които работят по 6 дена в седмицата по 12+ часа и забележи - сами не позволяват на СЕБЕ си да почиват поради простата причина ,че гонят определена цел .
Ако имаш желание мога да ти разкажа много неща но нека бъде на лично , не смятам че хората са длъжни да четат други недообмислени изказвания
Поздрави !
Защо на лично? Давай тук публично всички да разберем шефчетата как мислят, за работниците очевидно се вижда.
И не обичам, хора, които ...промил не са успяли да схванат какво мисля, да заявяват аз как мисля. Нека уточняват: Аз мисля, че ти така мислиш, защото аз съм ... Стлина-отворкото-мислител, примерно и знам кой как мисли.
Успелите хора, които ти познаваш, но очевидно не си сред тях може и да работят по 24/7 но това не ги прави богати, а изгърбени от работа.
Елементарен пример не можеш да дадеш за успял в този и този бизнес така и така е станал с якото бачкане, а просто цъкаш по клавиатурката.
И накрая, аз не просто мисля и искам, а КОПНЕЯ да дам нещо, за да стана богата, ама не като роб/иня и на процент, ако ме разбираш.
Така или иначе не си интересен. Пробвай с други желаещи. Поздрави и от мен.
С бране на череши ще ти е трудно да натрупаш имане. Виж, ако имаш собствена градина с овошки, може повече да ти се получи. Едно от момчетата с които работим направи проект за лешничак. Сключи аренда с няколко собственици на земя. Тегли заем. Преди време му одобриха проекта и взе 30 000 безвъзмездна помощ от европейските фондове. Сега родителите му обработват храстите. Ако сериозно те интересува темата, мога да попитам за подробности.Изгубени в превода :-o
Не търся богаташи. Искам съвсем законно аз да стана богата кака. И с много бачкане става. Но да ми кажат къде да отида, за да си покажа безценния интелект и да ми дадат 2-3-5 000 ей така 8) Колко килограма череши на седмица трябва да набера за тази сума или друго, ако е нужно?
Ти май от време на време си противоречиш. По-горе пишеш, че и с яко бачкане става, а после, че с яко бачкане само се гърбиш. Якото бачкане не е само копане на картофи и бране на череши. Като искаш много пари за твоя безценен интелект стани системен администратор на cisco. Цял ден седене на 1 стол, пък и много пари дават. Хората с работническо мислене като твоето трудно ще забогатеят. Хайде стига толкова от мен, че темата е не как се забогатява, а каква е разликата между бедни и богати. BTW разликата между бедните и богатите е мислене, като твоето.
С бране на череши ще ти е трудно да натрупаш имане. Виж, ако имаш собствена градина с овошки, може повече да ти се получи. Едно от момчетата с които работим направи проект за лешничак. Сключи аренда с няколко собственици на земя. Тегли заем. Преди време му одобриха проекта и взе 30 000 безвъзмездна помощ от европейските фондове. Сега родителите му обработват храстите. Ако сериозно те интересува темата, мога да попитам за подробности.
Като цяло тежкия физически труд е най-слабо платен. В цял свят е така. Скъпо платен е интелектуалния труд, където правиш големи печалби за работодателя. Добре платени професии са - машинни инженери, софтуерни специалисти, лекари, технолози. В момента в цялата страна се търсят хора с немски. Изведнъж изчезнаха. Както казваме по нашите ширини - английският е за престиж, немският е инвестиция. Оказва се истина.
За да си намериш добре платена работа, трябва да си инвестирал доста в себе си. Образованието ни е скапано, за това дипломата не ти дава необходимите знания и не е гаранция за успех. Трябва да се потрудиш сам, за да научиш повече и повече, да придобиеш умения.
Ако в България няма работни места, които да те устройват, ей я Европа! Само е EuRes има близо 2 милиона свободни работни места:
https://ec.europa.eu/eures/page/homepage?lang=bg
Ако имаш знанията и уменията, остава да намериш само мерак.
Защо на лично? Давай тук публично всички да разберем шефчетата как мислят, за работниците очевидно се вижда.
И не обичам, хора, които ...промил не са успяли да схванат какво мисля, да заявяват аз как мисля. Нека уточняват: Аз мисля, че ти така мислиш, защото аз съм ... Стлина-отворкото-мислител, примерно и знам кой как мисли.
Успелите хора, които ти познаваш, но очевидно не си сред тях може и да работят по 24/7 но това не ги прави богати, а изгърбени от работа.
Елементарен пример не можеш да дадеш за успял в този и този бизнес така и така е станал с якото бачкане, а просто цъкаш по клавиатурката.
И накрая, аз не просто мисля и искам, а КОПНЕЯ да дам нещо, за да стана богата, ама не като роб/иня и на процент, ако ме разбираш.
Така или иначе не си интересен. Пробвай с други желаещи. Поздрави и от мен.
Да, Богати хора знаят как да контролират приходи и разходи, докато бедните само прахосват(Чалготеки,бирички,кръчми...)В мисленето им.