Това е неизбежно, когато отнемеш за дълъг период от време свободата на много млади хора, които не са извършили никакво престъпление. Ако искаш някой да придобие дадени умения не е нужно да го вкарваш в място, еквивалентно на затвор.миене на кенефи с четка за зъби, мерене на плац с игла или белене на картофи с пълнител от калашник
Si vis pacem, para bellum.Я, чел си ми внимателно изказванията из темата и ги повтаряш. Похвално. И да, прав си. Затова и мнението не беше насочено директно към теб - иначе щях да го напиша. И да се обоснова - аз лично съм държал и използвал достатъчно оръжие. Знам какво причинява то, и знам, че при използването му победители няма. Човек, запознат с оръжие обикновено няма такива повърхностни разсъждения по темата.
За теб не знам, но за мен светът не се променя. Хората сме си едни и същи, природата ни е една и съща, а събитията са циклични и се повтарят. Тия, които си мислят, че са много прогресивни и напредничави, обикновено свършват на бунището на историята. Преди 89-та такива бяха комунистите, сега либералисте сте същите баламурници.За теб не знам, но на мен ми се ще схващанията от преди 25 века вече да не са валидни, и светът да еволюирал поне малко.
И да, във войните победители няма. Не и в 21ви век.
Печеливши са тия, които остават живи Проданов. Гарваните не ядат живите.Човек, който си мисли, че от войните има печеливши едва ли може да бъде убеден противното. Всъщност, да, има - гарваните. Останалото е малоумие. И да - кражба в особено големи размери.
Доктрината на неоосманизма - възстановяването на Османската империя. Малка причина ли е това според теб?Ама Ердоган ще нападне страна, член на НАТО и жестоко се лъжа да разчитам на това? Ти верно ли? Хайде да видим тогава по друг начин - за какво му е на Ердоган да ни напада? Една, едничка причина да дадеш? Какво ще спечели точно?
Абе ти не разбираш ли, че не ме интересуват личните ти драми. Армията ни в момента е смешка, точно като държавата. Ти какво очакваш? Виж се колко смешно разсъждаваш, как може другите държави да имат армии, а ние по дефолт не можем, така ли? Това е все едно да си ял супа с муха вътре и после да твърдиш, че всички супи са с мухи и никога няма да ядеш супа, защото задъжлително ще е с муха вътре. Как сме ги мачкали всички бе, всички сме ги побеждавали, а сега те имат модерни армии, а ние имаме смешка. Погледни какво сме имали преди 44-та и пак си развивай теориите.Абе аз пак ще питам дали си бил в казармата.
Щото положението когато бях беше следното:
Докато си извадя автомата от пирамидата (естествено заключена), докато извадя патрони (също заключени) и ги заредя в пълнителя, ще има време да дойде дете ислямистче и да ме обезглави с да речем - лъжица.
Това разбира се ако не ни запукат с ракети земя - земя от пичковица, и да няма смисъл изобщо да имам автомат...
Та това ни е армията... е, беше и ще бъде.
За сметка на това, разни генерали ще живеят цял живот на държавна издръжка, ще крадат и с гъза си и ще се пенсионират на 40 г. щото са работели опасна работа - на бюро.
Разни други, ще взимат комисиони от държавни поръчки за безполезни оръжия и също така ще живеят охолно на държавна издръжка.