Сигурно ли е? Понеже в 1 сайт прочетох, че било до 20 долара?15 долара е прага, но е много много трудно да се каже дали нещо ще мине без проверка или ще го спрат. Имал съм поръчки над тази цена и не са ги спирали. Иначе поне вече не трябва да се ходи до там - пощите те представляват (след като ги упълномощиш) и после си плащаш таксите в локалния ти клон при получаване на стоката. Всичко се праща по мейла като снимки от сайта и плащането от банката или пейпала ти. Даже може да искаш куриер до врата (по тела ще ти кажат какви пари струва).
Сигурно ли е? Понеже в 1 сайт прочетох, че било до 20 долара?
Т.е. да обобщим, че това е България и не може да има нищо сигурно Това, което казваш е добра опция, със сигурност, моя приятел явно не го е знаел, или не е било въведено, той се беше опитал да играе "нечисто" и уж се бил уговорил да сложат цена под истинската за да не плаща мито, само че те не го направили и трябваше да пътува до Варна за да си вземе стоката.От личен опит казвам , не всичко над дадената сума го хващат. Имал съм стоки и за над 100 долара - не ми ги спряха. Ако ти задържат нещо , се пращат снимките на плащанията на един мейл на бгпощи и те ти освобождават пратката и си я взимаш и плащаш мита и такси директно при получаване - за мен , човек който един път съм се блъскал по митниците да освобождавам един лаптоп , това е огромно ама огромно облекчение и спестяване на време.
Зависи кой куриер доставя пратката. Ако е безплатна, то в повечето случаи шансът да пристигне в страна от ЕС за по-малко от 14 дни е нулев, особено около лудницата покрай европейските празници. Най-вероятно ще пристигне в ЕС към 10-15 януари, ако хване посоката преди пренасочването на наплива на китайски стоки за руското Рождество..Дали има шанс да пристингне преди Нова Година?
Какво пише точно (ако може цитат или тракинга и съответната графа)? И на английски или мандарин пише?да де, аз оттам, пише, че на 17.12 е напуснала Китай.
2017-12-17 10:30 CHINA, BEIJING, Send item abroad (EDI-received)Какво пише точно (ако може цитат или тракинга и съответната графа)? И на английски или мандарин пише?
След 10-ти януари ще пристигне, най-вероятно. Тва дори е Пекин, а не Гуанчжоу.2017-12-17 10:30 CHINA, BEIJING, Send item abroad (EDI-received)
По 1, „малкият факт“, че „държавната DE поща“ = „Deutsche Post DHL Group“ приватизирана и частна. Докато у другите страни по света, DHL са си „отделни“ и частни.
За danko:
Другият път, повечко ровене из fB Groups.
По Пишман пощата никога не е било „удобно“, освен ново бръснене за кинти от 01.07.2016г. нататък, спазване на ЕК „директива“ (BS).
Link 1 + comments + Link 2 + Link 3 (постовете на MadBoy79 относно „сам представляването“).
Ако се изпитва „кеф“ от това бръснeне: 3.50 (до 01.07.2016) + 12 (митническо представителство) + 20% VAT + часове, то аз – не изпитвам. Навярнои купища хора, правили подобни „освобождавания“. Пишман пощата си самозатриха и fB стр. преди 6 месеца дори, 2-3-годишни оплаквания се бяха насъбрали, никакви отговори, тотално нищо, както винаги, и накрая им писна на „ръководството“ изглежда. За това, а и поради други фактори, си е „пишман“.
Новите ЛК ще отложиха за 2019г., когато пък ще са с чип + КЕП, съответно още 1г. хранилка за издателите на КЕП-ове и четци. Тъй като, това щеше да бъде сериозен колапс за тях, (smart) хората щяха САМО четци да си купуват, без „годишни абонаменти“ за КЕП renewals, съответно сами попълване на документите за освобождаване, представляване и т.н. къде ли не и какво ли не.