Какво е баш наглост?

Fozzy

Well-Known Member
След темата на mihluzin мислех, че не знаех какво е наглост, но ето нещо по-фрапиращо:

1. Да ти изкопират статията.
2. После да те молят за съвет...

Пиша темата защото има доста изкопирани неща и ви съветвам да прегледате дали и от вас не е щипнал господина.

От: Какво е баш наглост?

За кой потребител става дума?

На мен цял сайт ми изкопираха, ти за една статия сега... . Иначе да, наглец до безкрай... .

Я го виж ти наглеца мръсен :twisted:.

хахахах.
Някой новобранец е няма какво да му се сърдим. Трябва да му се обясни за ефекта на дуплик.. съдържание.

хахахах.
Някой новобранец е няма какво да му се сърдим. Трябва да му се обясни за ефекта на дуплик.. съдържание.

Това не е извинение. Не е извинен щом е стигнал до момента да си направи сайт и да намира информационни ресурси на теми как и защо, да се правиш, че не знаеш не е извинение.

Re: От: Какво е баш наглост?

хахахах.

Тук не говорим за дублирано съдържание, а за авторско право. Дублираното го остави, то няма да ми навреди.

Личи си че момчето иска да направи нещо. По добре някой да му напиши едно съобщение кое е правилни и кое не.

Извинявам се, не видях линковете.

От: Re: От: Какво е баш наглост?

Тук не говорим за дублирано съдържание, а за авторско право. Дублираното го остави, то няма да ми навреди.

Приеми, че всеки ще ти копира материалите и ще ти се смее на авторското право. Я погледни само колко обяви има в секцията за обяви, че се търсят хора за преразказване на статии, материали! Как мислиш, какво е това? Кражба разбира се - откриват нещо полезно и за да могат да го ползват наемат някой да го преразкаже, за да не си го познае собственика. Съответно всеки който е публикувал такава обява е крадец!
Я се поразтърси из нета по твоята тематика - seo. Ще видиш, че се въртят едни и същи материали, които са преразказани по няколко пъти. Но няма как, такива са реалностите - хора, които научили, че от seo се изкарват пари, но нямат покритие и практика и нищо не знаят и не могат сами да пишат свои статии... .

Видях кой е сайта, който е под всякаква критика на въпросния коментиращ, мисля, че много лесно би могъл даже да разбереш кой е тоя, ако не бъркам трябва да е регистриран в този или другия форум. От там нататък мисля, че знаеш какво да правиш. Мисля си, че не го ли сториш - само дигаш врява за ненужни работи. Ми че какво като ти откраднали статия - няма да си нито първия, нито последния. Просто приемаш фактите и продължаваш напред, градиш име и репутация. Сега си никой и те крадат. Но защо никой не открадне примерно роман на Вазов? Щото е с име и репутация!

Аз вече съм приел фактите, не мога да променя нищо и не мога да се боря срещу идиоти, вече съм приел, че ми крадат цялото инфо от сайта, но продължавам напред и както споменах - правя нещо хубаво, което надявам се след време да ми се отплати.

Личи си че момчето иска да направи нещо. По добре някой да му напиши едно съобщение кое е правилни и кое не.

Какво да му се обяснява? След като ясно на всяка страница във футъра съм описал, че няма право да се копира без съгласието ми и той все пак е копирал, какво да му обясня? Човек, който не спазва изискванията и не уважава труда на другите какво трябва да му обяснявам...

Абе има и други мнения. Може да не е видял. Казвам ти докато не направиш връзка с него и му обясниш културно кое е правилно и кое не. Няма смисъл да го плюем за незнанието... :)

Абе има и други мнения. Може да не е видял. Казвам ти докато не направиш връзка с него и му обясниш културно кое е правилно и кое не. Няма смисъл да го плюем за незнанието... :)

Незнанието не е оправдание, кражбата си е кражба. По твоите коментари съдя, че и ти правиш същото, иначе нямаше да го защитаваш по този начин.

Ти стига тука цитирай българското правосъдия, че незнанието не било оправдание.
Къде по закон пише това, че е забранено копирането на статии? Авторско право.. пълни глупости. Къде ти е патента, ще питам аз тогава?
Незнанието не било оправдание.... тръцки.
И ти много работи не знаеш и ще почнеш че баш незнанието си е оправдание с тези глупости за които спорим... ай да не та почвам с твоите пепелчета от рози и авторски права....

Авторско право.. пълни глупости. Къде ти е патента, ще питам аз тогава?

Прочети закона за авторско право, там си го пише, а и вече съм поствал линк тук във форума към материал, който показва процедурата за съдене на такива хора. Това, че ти не знаеш това, си е твой проблем.

...ай да не та почвам с твоите пепелчета от рози и авторски права....

Май че успях да те изнервя, говори лошо за теб. А за твое сведение - подписите ги държа просто за да запълват място. Защото организаторите ми позволяват да има 4 линка в подписа и аз слагам. Сайтовете не ги поддържам, в тях не се пише. Винаги ми е приятно когато в този или другия форум почват да коментират подписите ми, това говори достатъчно за коментиращите. :)

Аз пък не видях къде от копнато дословно, видях някакви преразкази ама екзакт не видех, може да бъркам де

пс: ахаха да сега на свежо видях, че я е копнал 1/1 и то стара статия :) Явно сега прохожда в "сео" :twisted:

Последно редактирано:

Има и по-голяма наглост. Да ти копират статиите, ти да пишеш на администраторите на платформата (блог.бг), в която се хоства блога на въпросния копирач, съвсем учтиво и с доказателства, че ти е копирал статиите, и от там, вместо да предприемат мерки срещу него, или поне да ти изпратят отговор, да вземат и да ти докладват твоя блог (хостващ се в блогспот) за спам, в следствие на което блогер да спрат твоя блог, докато не потвърдиш, че не е спам.

Аз да питам, няма ли да се намери по-интересна тема от СЕО, че от 128 сайта едни и същи неща чета. Тия мозъци освен да мислят от къде да вземат, да започнат с нещо ново. От както хостинга стана 2 лв. на месец и WP с безплатни теми, на ден препрочитам една новина на хиляди места.

Къде по закон пише това, че е забранено копирането на статии? Авторско право.. пълни глупости. Къде ти е патента, ще питам аз тогава?

Авторското право възниква в момента на създаване на субекта (в случая статия). Патентът е за изобретение или т.нар. "малко изобретение", доколкото си спомням. Бъркаш различните видове субекти на интелектуалната собственост. Авторът е в пълното си законово и морално право.

Горе