От: Какво е Affiliate Marketing - Как се изкарват пари със сайт
@ $INeed$ евала за поста, айде и аз да драсна някой и друг ред в тази тема - редно мисля че е.
Много хора многократно се опитаха да ме обедят че афилиейт маркетинга не е достатъчно доходоносен... е да ама не. Всичко е въпрос на една много проста комбинация от работа + четене + въображение + практика + щипка късмет = $$$
Както спомена
$INeed$ най-доброто чувство сутрин е да си прегледам акаунтите и да се усмихна до ушите. Факт е че в последните седмици има спад , но това е въпрос разискван в друга тематика. Сега говоря за процеса като цяло. Най-хубаво е когато човек си спомни как е започнал - първия сайт/блог - бруталните грешки и най-вече малките стъпки , които постепенно са те превърнали в "decent" афилиейт маркетър.
Процеса на развитие , през който аз минах мога да го разделя на няколко фази и смятам че това ще важи за повечето хора , които започват с огромно желание да се учат и с малко стартов капитал.
1. Първия блог - много грозен , безсмислено дълъг домейн и различен фонт на всеки пост (тва още ми е чудно как го постигнах). Надеждите - огромни , резултатът - никакъв през първите 3 месеца... тук е моментът в който ситото пресява упоритите и ги праща нагоре.
2. Първата продажба - душевен оргазъм , който дава голяма надежда и желание за работа.
3. Няколко сайта/блога - поддържах ги редовно , продавах достатъчно , но броят им започна да се увеличава доста стремоглаво
4. Хванах се в много афилиейт програми - не само тези от форума , започнах да се интересувам от други места и в момента може би имам активни акаунти в над 12-13 програми (под активни имам в предвид с печалба). Накупиха се много домейне , аз твърдо стоя зад твърдението че най-добре се учи на принципна ПРОБА-ГРЕШКА , и се пробваха много нови неща.
5. Реинвестицията стана задължителна - започнах да си осигурявам постоянен месечен cash flow за да може да се стигне до :
6. Outsourcing-a вече не мога без него , контенти , линк билдинги , артикъл събмити - всичко това го оставям в ръцете на хора , които знаят какво правят и го правят добре срещу заплащане.
7. НАГОРЕ И НАПРЕД!!! И не забравяйте да се целите в звездите - така със сигурност ще стигнете поне до Луната!
Това беше от мен. Дано някой от новите фенове си направят труда да прочетат моя пост и този на
$INeed$ и дано да успеем да ги надъхаме!