От: От: Какво изгубихме с края на социализма
какъв соц бе човек
(нали сега БСП са социалисти?)
да разкажеш един виц с което да си осигуриш ваканция в Белене? на това социализъм ли му викаш?
Социализъм в откровена и чиста форма, който да следва наистина идеологията на социализма и комунизма, не е съществувал все още! Всяка соц държава си е била чиста диктатура на определена клика или авторитарен режим и всички те под прекия контрол на КПСС. Като човек, който се интересува на тема история, съм чел преди време част от идеологията на социализма и не видях никаква прилика с тези които са съществували до ден днешен.. Определено като държава, много материална база сме загубили след падането на режима на Т.Живков, както и изключително много подкрепа (във военна мощ и пари под формата на суровини на символични цени) от СССР, но поне не станахме 16 република на СССР (както са се стремяли да ни слеят от БКП), сега да си имаме ядовете на Украйна, Грузия и там бившите съветски републики като Литва, Латвия, Естония и другите.. Още 10 годинки, ако сме били соц.държава и до ден днешен, руският щеше да е втори официален език по тези географски ширини. Не съм живял по онова време, колкото и да е било хубаво, колкото и хубави истории да разказват хората, само като чуя някой познат да каже, че член на семейството му е станало жертва на червения режим и ми става супер противното да слушам повече за соц-а! Да не говорим, че няма статистика колко точно са избитите хора за 45г. по лагерите на смъртта и по границите ни, да не говорим, че след 44-та година избиват целият елит на нацията ни БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА! За мен от моя гледна точка, без да съм бил роден по това време и живял тогава, сме спечелили повече, отколкото сме загубили! Все пак като българин искам нацията ми да се съхрани, а не да стане руски придатък към руската нация! Режим, който идва с кръв, си отива с кръв, ама аз още кръв не съм видял да се лее, защото деца, внуци и тем подобни червени лакеи, все още си ни управляват, така, че вместо да мъдрим какво сме загубили, да видим какво може да се направи за в бъдеще. Една такава тема ще бъде по-градивна и хубава дискусия, стига да не налазят тролове..
Поздрави!