От: Какво изгубихме с края на социализма
Знаеш ли, има много неща, които влияят на продължителността на живота, вероятно даже не знаем всички фактори. Но със сигурност, здравеопазването е един от тях и то основния. Тук, в този форум, би трябвало да уважаваме фактите, независимо дали съответстват на емоционалната ни нагласа или не.
Ако е било така, ти сериозно ли го отдаваш на здравеопазването? И значи, ако преди дядо ми е починал на 71, сега затънал в дългове може да почине на 75, айде пък, ако може така да не е. В конкретната ситуация и времена се отнася за баща ми и майка ми, които са здрави не заради здравната система, а е някакъв късмет, но не дай си Боже да им се наложи да се лекуват. А съвсем пък трето, работя на място където всеки ден чета жалби на хора в нужда и наистина ми идва тази здравна каса да отида и да я изрина, ако мога ... но щом мислите, че е смешно или пък приемливо, евала на стоицизма и слепотата ви.
Знаеш ли, има много неща, които влияят на продължителността на живота, вероятно даже не знаем всички фактори. Но със сигурност, здравеопазването е един от тях и то основния. Тук, в този форум, би трябвало да уважаваме фактите, независимо дали съответстват на емоционалната ни нагласа или не.