След като вече стана ясно, че тази тема е много популярна, реших че може пък и аз да кажа нещо.
И тъй като пиша по форуми от вече точно 20 години и познавам добре тази специфична форма на комуникация, съм почти сигурен, че това ще ми е първото и последното мнение.
Първо искам да заявя, че СЪМ акционер в Исторически парк.
За първи път разбрах за ИП през 2014 от гостуването на Ивелин Михайлов в предаването
„Въпрос на гледна точка“ на гениалния в областта си Стойчо Керев -
. Бях много приятно изненадан и впечатлен от нещата, които този млад човек (Ивелин Михайлов) споделяше.
За да има постът ми някакъв смисъл, моля всички да изгледат видеото задълбочено от начало до край. Ако желаете, обърнете внимание на последното изречение на госта –
„Бих го определил (ИП) като основа за възраждане на българската нация.“ и последното изречение (и думи) на водещия –
„Все повече назрява необходимостта от опазването и популяризирането на историята на страната ни, за да заеме най-сетне полагащото й се достойно място на картата на последната човешка цивилизация.“
Три години по-късно попаднах случайно на едно youtube видео за ИП -
, където вече се говореше за китайските инвеститори и реалната работа, която до момента вече е свършена по ИП за последните 6 години. Останах ИЗУМЕН от гигантския мащаб на проекта и исках да съм част от това начинание.
До онзи момент не познавах Ивелин Михайлов. Истината е, че и не ми трябваше да го познавам – този човек е дал толкова много информация за себе си (и ИП) в youtube канала си, де факто е описал живота си във видеа, изпял си е майчиното мляко. Не сметнах за необходимо да се срещам с него. Но едно ми беше ясно – на човека може да му се има пълно доверие и очевидно е изключително способен и креативен, щом е успял да сформира толкова отдаден, професионален екип и да докара проекта до такова развитие.
Намерих го във Фейсбук, помолих го да ми прати договор по ЕКОНТ и си купих няколко пакета акции.
Не само, че не ме интересува кой за колко пари купува акциите или пък кой колко пари щял да спечели, ами в последствие, като опознах екипа и проекта в допълнителни детайли, разбрах, че ще купувам още пакети с акции…
Но много по-важното е, че проумях нещо друго, далеч по-важно от който и да е бизнес план или печалба. Осъзнах значението на ИП за развитието, за бъдещето на България. Припомниг си статията на Павел Серафимов – Спароток (
http://sparotok.blogspot.bg/2015/07/blog-post.html?m=1) :
„Когато българинът разбере каква кръв тече във вените му и какви качества са закодирани в гените му, оковите на съзнанието ще паднат. Невъзможното ще стане възможно и най-после животът ще има смисъл.
Нима не е окрилящо да знаеш, че си потомък на велики хора, на първите благородници и създатели на култура, на борци против подтисничество и несправедливост, на хора, чиято най-голяма дарба е способността им да се издигат от пепелищата!
…
Да си потомък на благородници е рядка привилегия, но и задължение. Щом носим кръвта на първите благородници ние сме длъжни да се държим като такива. Нямаме право да се отчайваме, нямаме право да униваме, нямаме право да оставаме пороците да ни победят. Благородникът се бори безотказно, но също така е в състояние и да прости. Благородникът е смел, но не отговаря на злото със зло, а вместо това се обединява със своите братя и сестри.
…
Спасението на България е във възраждането на Родолюбието. За това обаче е нужен обединяващ идеал. Поне за мен това са нашите предци, които отдавна са ни дали пример как живеят истинските хора. Спартак ни научи как се чупят окови и как дори и най-могъщият враг може да се накара да трепери. Залмоксис и Орфей ни дадоха мъдроста, знанието за това, че страхът е излишен, че човек трябва да се стреми винаги към свобода на духа. Благородният и смел цар Ситалк показа как се прощава, как се превъзмогва гордостта в името на народното благо.“
Истината е, че точно в ИП парк виждам лек за отровата, така дълбоко проникнала в българската душа. Чуйте думите на члена на Академията на илюминатите в Рим (това е библиотеката, хранилището на една част от архивите на тайните общества; там, където се пази истинската, неписаната история, различаваща се значително от учебниците по история), който макар и изключително опитен манипулатор, в случая е напълно искрен –
За съжаление нашата Родина в момента е като Титаник – оркестърът свири, но карабът потъва. И нямаме много време да запушим пробойните. Трябва да сме единни и братски настроени. Не го ли направим, просто ще се превърнем в поредния изчезнал от лицето на планетата народ.
Уорън Бъфет казва – „Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг е посадил дърво.“
Ние какво ще посадим?
П.С. А колкото до коментарите от предния пост, че някой е в състояние да построи ИП по-евтино и по-качествено – Ивелин винаги и твърдял, че с радост ще даде възможност на всеки по-добър от него да развива проекта. Ако тук има такъв – моля да ми пише на лично съобщение. С радост бих се запознал с него. Все пак търсим най-добрия, за да изкараме най-много пари, нали?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Търсят се Архангели на промяната.
http://www.memoriabg.com/2015/12/22/srajenieto-e-za-nashite-dushi/