Какво мислите за казармата?

От: Re: От: Какво мислите за казармата?

пп Знаеш ли защо сърбите в ексюгославия не бяха зле и въпреки войните там минаха трасформацията на режимите по меко от нас... щото там заразлика от България не са ги ограничавали населението да пътуват назапад през техния комунизъм х

За разлика от нас при сърбите имаше ЧАСТНО- Можеха да си регистрират фирма и да бачкат за себе си >избираш си или за себе си бачкаш или за държавата.Да наистина не ги ограничаваха да пътуват!Който иска дори се изселва на запад,никога не ги спираха.За какво да бягт на запад ,като в соца си е добре.За 20 стотинки съм гледал филми!за 3 стотинки байкалче и 10 баничка.За 10лв на лагер- кеф ти море,кеф ти планина.Как ви се струва.Както написаха нямаш жилище,дават ти!А колко млади семейства от цяла българия отидоха да живеят и работят в Странджа-Сакар.Република на младостта!10 000 хилки ти даваха -ех времена ех нрави.След 9 часа имаше час за учениците,не че не сме били вънка,но само веднъж ме хванаха и очаквах да ме изхвърлят от даскало,а то бе елитно и трудно се влизаше!И после намалят ти поведението и се сбогуваш с висшето!Всичко е навързано-затова написах горе, вървиш си без да стъпваш накриво не си изкълчваш крака.Но доста ходеха по магистралата и морето за доларез.На морето долара беше
в хотела 1 лев за 0,98 доларез.Но чужденците обменяха при спасителите курс 1-2,1-3.
А те от своя страна го продаваха за 1-5.толкова си и вървеше.
И някой ако имаще нужда да си купи нещо от корекома ,щипа и валутните магазини.
Помня още първите си дънки 12 доларез FAR WEST!Но продаваха и български дънки РИЛА,които се котираха в Русията доста!
Магазините не бяха пълни с цветни телевизори коли,дънки и кока кола само за нова година.
Тогава си имахме Дед Мароз,а не Коледа!
Партия и два големи отбора!

ВИТОША и СРЕДЕЦ!

я познайте кои са!!!!

Уреждаш се с хубав телевизор примерно София 85 или Велико Търново 84
пускаш си видеото с някои нинджи и почват да падат кинтите.Киносалон Частно!
Само да не ти спрат тока и да ти направят проверка милиционерите!
Къф кеф за 2 часа 20 кинта без да бачкаш!
Ето И тва бе социализма!

Нямахме свобода на словото и глад
а сега имаме глад и свободно слово!

Както казват майсторите- аааааааааа мерси не храни!

Последно редактирано:
и все пак с тази версия на клетвата която те принуждават да изречеш... военоначалника / главнокомандващия в момента може през главата на другите над него може да те накара да избиваш протестиращи бълагри и трябва да се съобразиш или да понесеш наказанието за нарушаването и

аз затова не бих положил такава клетва... само клетва която разрешава и превръща в твой свещен дълг да премахнеш главнокомандващия ако те кара да посегнеш на други бълагари ми се струва що годе правилна :)

За разлика от нас при сърбите имаше ЧАСТНО- Можеха да си регистрират фирма и да бачкат за себе си >избираш си или за себе си бачкаш или за държавата.Да наистина не ги ограничаваха да пътуват!Който иска дори се изселва на запад,никога не ги спираха.За какво да бягт на запад ,като в соца си е добре.За 20 стотинки съм гледал филми!за 3 стотинки байкалче и 10 баничка.За 10лв на лагер- кеф ти море,кеф ти планина.Как ви се струва.Както написаха нямаш жилище,дават ти!А колко млади семейства от цяла българия отидоха да живеят и работят в Странджа-Сакар.Република на младостта!10 000 хилки ти даваха -ех времена ех нрави.След 9 часа имаше час за учениците,не че не сме били вънка,но само веднъж ме хванаха и очаквах да ме изхвърлят от даскало,а то бе елитно и трудно се влизаше!И после намалят ти поведението и се сбогуваш с висшето!Всичко е навързано-затова написах горе, вървиш си без да стъпваш накриво не си изкълчваш крака.Но доста ходеха по магистралата и морето за доларез.На морето долара беше
в хотела 1 лев за 0,98 доларез.Но чужденците обменяха при спасителите курс 1-2,1-3.
Помня още първите си дънки 12 доларез FAR WEST!Но продаваха и български дънки РИЛА,които се котираха в Русията доста!
Магазините не бяха пълни с цветни телевизори коли,дънки и кока кола само за нова година.

ВИТОША и СРЕДЕЦ!

я познайте кои са!!!!

НИЩО ОТ НАПИСАНОТО ОТ ТЕБ НЕ Е ВЯРНО!!!!!!!!!!!!

ИМАХМЕ СИ ДЯДО МРАЗ - ДЕД МОРОЗ НЕ Е ИМАЛО НИКОГА!!! и за разликата от Ляйняния ви краден дядо коледа който иска подаръците да се купуват от мола, Дядо мраз носеше безплатни подаръци...
просто ме зариваха с подаръци като дете.
В завода на майка ми - идваше дядо мраз и раздаваше подаръци на всички деца на служителите и работниците.
После в завода на баща ми и там идваше дядо мраз и снежанка даже и носеха подаръци на всички деца. поне така си мисля че са били всички.. може само на най-добричките да е било :) ?
Дядо коледа никога не ми е носил подаръци!
Дядо мраз идваше навсякъде счупваше се да носи подаръци... и в училище идваше абе навсякъде.

И ЛЕВСКИ И ЦЕСЕКА ГИ ПРЕКРЪСТИХА ЧАААК В НАЧАЛОТО НА ПЕРЕСТРОЙКАТА 1985!!!
Тогава вече бяха започнали да се заплитат конците, даже бяха започнали да отпускат юздите и на частния бизнес в България.

Нищо от това написаното почти не е вярно напълно, прекалено накриво е и извратено!

А поведение намаляха само на наистина пълните олигофрени с родители врагове на народа!
Аз винаги съм бил сред най-лошите деца- лош успех и лошо поведение
Но никога не съм наказван с повече от мъмрене и дърпане на ухото.
Веднъж само ми казаха че ще ми вземат Пионерската връзка но ми се размина...
Що говорите сега глупости дето не са верни ?

Искам да се върне времето... Искам си салама Камчия и социалната политика!!!

Re: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

ВИТОША и СРЕДЕЦ!

я познайте кои са!!!!

не само свобода на словото нямало ами и свобода като цяло, и никаква инциатива (освен да крадеш от държавата) или да продаваш валута на черно

държат те в една клетка ограден от всякъде и нито ти дават да се развиваш нито ти дават нещо повече от хляб вода и салам неизвестна марка нито ти дават да се махнеш освен ако не си от елита де на тях им е било добре 7 милиона роби 1 милион партиици редови ... и няколкостотин до няколко хиляди души на върха който си правят каквото си искат...

От: Какво мислите за казармата?

Това, за което говориш не е казарма, а военно обучение. Аз съм изключително ЗА такова нещо. Ако имаше веднага бих се записал без да ме кара някой, тъй като съм привърженик на постоянното развитие и трупането на умения. Какво по-хубаво от това безплатно да те обучат на някакви полезни умения?

Еми то в казармата си има някакво военно обучение дето е до клетвата и после те разпределят из разни поделения да даваш наряди, да въртиш метла и да си тровиш нервите с мангали. Пълна загуба на време е. Последните 5-6 години преди да я закрият ходих на свиждания на познати бяха изперкали от тъпня и от безсмислени работи дето ги карат да вършат само и само да правят нещо. Ни един от тях не излезе дисциплиниран и доволен. Влизат различно умни излизат еднакво тъпи.:)

От: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

НИЩО ОТ НАПИСАНОТО ОТ ТЕБ НЕ Е ВЯРНО!!!!!!!!!!!!

ИМАХМЕ СИ ДЯДО МРАЗ - ДЕД МОРОЗ НЕ Е ИМАЛО НИКОГА!!! и за разликата от Ляйняния ви краден дядо коледа който иска подаръците да се купуват от мола, Дядо мраз носеше безплатни подаръци...
просто ме зариваха с подаръци като дете.
В завода на майка ми - идваше дядо мраз и раздаваше подаръци на всички деца на служителите и работниците.
После в завода на баща ми и там идваше дядо мраз и снежанка даже и носеха подаръци на всички деца. поне така си мисля че са били всички.. може само на най-добричките да е било :) ?
Дядо коледа никога не ми е носил подаръци!
Дядо мраз идваше навсякъде счупваше се да носи подаръци... и в училище идваше абе навсякъде.

И ЛЕВСКИ И ЦЕСЕКА ГИ ПРЕКРЪСТИХА ЧАААК В НАЧАЛОТО НА ПЕРЕСТРОЙКАТА 1985!!!
Тогава вече бяха започнали да се заплитат конците, даже бяха започнали да отпускат юздите и на частния бизнес в България.

Нищо от това написаното почти не е вярно напълно, прекалено накриво е и извратено!

А поведение намаляха само на наистина пълните олигофрени с родители врагове на народа!
Аз винаги съм бил сред най-лошите деца- лош успех и лошо поведение
Но никога не съм наказван с повече от мъмрене и дърпане на ухото.
Веднъж само ми казаха че ще ми вземат Пионерската връзка но ми се размина...
Що говорите сега глупости дето не са верни ?

Искам да се върне времето... Искам си салама Камчия и социалната политика!!!

Кое не е вярно ?

Писал съм имахме си ДЕД МОРОЗ ,а не дядо коледа!
Дед Мароз=ДЯДО МРАЗ

кое не е вярно че ти намалят поведение за 6 неизвинени отсъствия ли/

Дано да си пазя бележника да ти го сканирам
как за 12 неизвинени отсъствия ми бяха намалили поведението/но вината беше и че бяхме инициаторите за да избяга целия клас от даскало,а след нас поеха и по-малките щафетата/

Кое не е вярно,че ако не си с ученическа дреха те пускат в даскалото.Че,с намаленото поведение може да следваш висше.Правилата бяха еднакви за всички в средното образование,но,щом при тебе не се ти намалили поведението,значи не са се спазвали.А аз от 4-6 клас бях в ТВУ,ако нещо ти говори-нали нямаше такива неща изобщо!
Сигурно си бил и комсомолец-я разкажи как се става комсомолец-и ако не си такъв не може да учиш в средното.Всичко беше навързано.
Явно при вас не е било на мода да пускаш филми и да печелиш
мъни.А що касетофони за коли се изпродадоха по селата!
Да и това не е вярно и за доларите.
Я ми кажето колко се котираше 1 ЗЛАТЕН БЪЛГАРСКИ ЛЕВ!

други който си спомнят даскалото:
Това най-вече за кандидатстване в горните курсове!При това с думите "Е, отличен ученик си, но си с намалено поведение, съжаляваме не можем да те приемем, т.е. бунтар си!"

http://www.sedianka.info/Invision/lofiversion/index.php?t1476.html

п.с СОЦИАЛИЗМА СИ Е НАЙ-ДОБРИЯ СТРОЙ!

Последно редактирано:

Абе ти бъркаш времената бре...
това ти обяснявам - ти говориш за периода 88-ма - 99-та

Ем бунтар си...
един умен младеж, щеше да си издейства оправяне на поведението следващия срок!

6 неизвинени що си ги направил? цял ден де си ходил... нямате ли доктори
за бележки...

Виж сега... както обясняваш проблема не е бил в теб, а в родословното ти дърво...
Вашите що не са ходили при директора? Връзки да пуснат да те оправят?

Но екстрите които обясни в предния си пост са за времената след комунизма.

Абе ти бъркаш времената бре...
това ти обяснявам - ти говориш за периода 88-ма - 99-та

Ем бунтар си...
един умен младеж, щеше да си издейства оправяне на поведението следващия срок!

6 неизвинени що си ги направил? цял ден де си ходил... нямате ли доктори
за бележки...

Виж сега... както обясняваш проблема не е бил в теб, а в родословното ти дърво...
Вашите що не са ходили при директора? Връзки да пуснат да те оправят?

Но екстрите които обясни в предния си пост са за времената след комунизма.

напротив
не е 88-89 година
Въпросното намаление става преди нова година, имах естевено бележка от доктора,която смятах да представя след нова година.
Но на събрание ми намалили поведението .
Питам аз комсомослкия след нова година. защо не се е застипил за мене
=ами някой трябвало да обере пешкира
8 човека обрахме пешкира,като инициатори за бягане от даскало и то за цял ден!
Цялото училише последва почина ни! естествено 2 срок поведението стана примерно!

Та досега никои не ми е казал колко се равняваха 1 ЗЛАТЕН БЪЛГАРСКИ ЛЕВ!
за колко доларез?

ама то за да ти го кажем трябва да почнем от далеч да обясним какво представлява валутния пазар Forex... значи Форекс пазара е пазара на една валута извън страната..

официалния курс е бил 1 долар за един лев от БНБ обаче като идеш ти да си купуваш ако няма да ходиш в чужбина за което се е искало спецялно разрешение няма да ти дадът освен това не може да купиш неограничено а определени дневни... единствения избор да купиш който е бил най близо до Форекс и реалните пазарницени цени е 1 долар за 3 лева или повече на магурата... а това че някои от ЦК на бкп може да купи колкото си поиска и да иде с любовницата си париц не значи че това е курса... на който 8 милиона други могат да го направят

пп незнам дали знаете но комунистите на двапъти са ограбили българите с парична реформа през 45 годишното си управлени и вид деноминация на лева... а ако броим и номера на Виденов може да се каже трипъти

Що говориш така?
Все едно си преживял тези неща?
сега не ни ли ограбват западните държави?
след 50 години ще се пише същото за демокрацията, което пишете сега за комунизма...

Номера не е на виденов, просто го прецакаха човека да опере пешкира.

Тва малко като оная от видеоклипа - комунистите са виновни :)

Та сега за златния български лев преди демокрацията
БНБ решава да прецака хората с валутата и им обръща доларите във златни левове.Хубаво ,че дойде демокрацията да си ги дръпнат.И доколкото ми обеснявагха 1 златен лев се равнявал на 16 долара!

Re: От: Какво мислите за казармата?

Що говориш така?
Все едно си преживял тези неща?
сега не ни ли ограбват западните държави?
след 50 години ще се пише същото за демокрацията, което пишете сега за комунизма...

Номера не е на виденов, просто го прецакаха човека да опере пешкира.

Тва малко като оная от видеоклипа - комунистите са виновни :)

прото показвам колко несършен е бил икономическия модел комунизма в бг как се е крепял на евтин бензин петрол от СССР ... и безплатния труд на много хора...

китаиския модел например е само чисто комунистическо управление с всичките му недостатъци о след смърта на мао икономиката я развиват като капитализъм ... затова и сега са го докарали дотук

Re: От: Какво мислите за казармата?

Та сега за златния български лев преди демокрацията
БНБ решава да прецака хората с валутата и им обръща доларите във златни левове.Хубаво ,че дойде демокрацията да си ги дръпнат.И доколкото ми обеснявагха 1 златен лев се равнявал на 16 долара!

курса е този на който може да продадеш... бнб хубаво е казала че един лев ще е 16 долара ама що не е продавала по 16 долара за лев на който си посиска а на магурата е било 3 лева за долар...

всичко е имало само в кореком срещу долари... нека БНБ е продавала свободно долари а хората с валутата да са си пазаеували квото им трябва не да са номер 400 в даден списък за телевизор...

курса е този на който може да продадеш... бнб хубаво е казала че един лев ще е 16 долара ама що не е продавала по 16 долара за лев на който си посиска а на магурата е било 3 лева за долар...

Виж долара пак си беше 1 лев в банката ,но на хората,които са работили или работят в чужбина, летци и всиччките представителста им даваха парите в златни левове,които от своя страна се равняват на 16 долара.Ако идеш до коремком да си купят нещо - даващ златен лев,а не долари.С една дума не се върти сухо ,а банкнотите долари са само зад граница. Хубаво измислено!

всичко е имало само в кореком срещу долари... нека БНБ е продавала свободно долари а хората с валутата да са си пазаеували квото им трябва не да са номер 400 в даден списък за телевизор...

Правилно нямаше свободно валута, но и да имаш нямаш право от кореком да си купиш нищо ,ако не работиш ти или някои роднина зад граница.Затова виетнамците карахме виетнамците да ни купуват от кореком!

Я ми покажи какви са тия златни левове?

Е тук отиде коня у реката малко:). Не ми се бърника в нета сега, но по спомен нашата звезда е на средна възраст, ако не е и още в тинейдърските си години:). Поне 1 млрд. години ще си е ок звездицата откъм мощност, а след 1 млрд години от човешия род няма да е останал и помен - или ще сме се самоунищожили или ще сме духнали другаде да живеем или ще ни унищожи НЛО, но най-вероятно първото:). Земята е на колко 5-6млрд, човеците бродят от има няма 200к години...муха я ухапала Земята тези 200к,за това време не може да се почеше дори.

Повишаването на температурите на Земята ще доведе до намаляване на нивото на CO2, което е смъртоносно за растенията - много преди Слънцето да стане червен гигант (вероятно след около 500-900 милиона години). Това разбира се не гарантира, че хората ще доживеят до след 500 милиона години, защото много по-рано може да падне някой голям метеорит, който е доста вероятно да не сме в състояние да отклоним от траекторията му, защото сме си прецакали космическите технологии в резултат на третата световна война... Малко време ни остава да построим технологии, които да защитят цивилизацията ни от големи астероиди и от други смъртоносни явления (може би избухване на свръхнова, намаляване на магнитното поле на Земята или някоя непознато явление).

CO2 не е замърсител, както се опитват да ни лъжат екофашистите, а важна храна за растенията.

[video=youtube;TxCQHn-w0Bw]http://www.youtube.com/watch?v=TxCQHn-w0Bw[/video]

Всички твърдения в този клип са верни. Друг е въпроса, че клипът е направен в стил "реклама за дамски превръзки" и това кара зрителите да се замислят - "защо ми показват тази реклама, искат да спечелят нещо от мен ли?". Много хора отказват да повярват, че има благотворителни организации, които се опитват да им помагат (въобразяват си, че всичко е конспирация насочена лично срещу тях)... Друг е въпроса дали точно тази организация е наистина благотворителна или само се преструва на такава (като гледам начина, по който поднасят вярна информация ми се струват малко подозрителни).

Във видеото не се казва, че CO2 не е парников газ. Там казват, че този газ не е замърсител.

Всички твърдения в този клип са верни. Друг е въпроса, че клипът е направен в стил "реклама за дамски превръзки" и това кара зрителите да се замислят - "защо ми показват тази реклама, искат да спечелят нещо от мен ли?". Много хора отказват да повярват, че има благотворителни организации, които се опитват да им помагат (въобразяват си, че всичко е конспирация насочена лично срещу тях)... Друг е въпроса дали точно тази организация е наистина благотворителна или само се преструва на такава (като гледам начина, по който поднасят вярна информация ми се струват малко подозрителни).

Така мислех преди да видя рекламата против CO2:

[video=youtube;ZbXv88-9jfM]http://www.youtube.com/watch?v=ZbXv88-9jfM[/video]

Направо съм ужасен по какъв начин манипулират хората. Много хора вярват на тези глупости.

Ето още ужасяваща пропаганда на екофашистите:

[video=youtube;zzjOcOcQ90U]www.youtube.com/watch?v=zzjOcOcQ90U[/video]

И това безумие (борбата с глобалните климатични промени, известна и като борба с глобалното затопляне) го плащат данъкоплатците. Плащаш го ти. Хабим ресурси да се борим вятъра. Борбата с глобалните климатични промени води до повече реално замърсяване на околната среда.

Последно редактирано:

Всичко е отровно в големи количества. Можеш да се отровиш както с кислород, така и с въглероден двуокис. Без вода не можем да живеем, но ако е прекалено много ще се издавим в нея. Проблемът, който разглежда екологията е балансът. Ако се промени един от елементите цялата екосистема отива по дяволите и всички ще измрем. В момента нямаме излишъци от кислород, а обратното. След сто години може да е друго. Тогава ще му мислим. И да е повече кислородът, няма да е фатално. Просто ще се появят по-големи животни, като динозаврите навремето. И без това до няколко години вече ще има клонирани мамути. Четох, че са намерили читаво ДНК от мамут и ще почват да ги произвеждат.

Е баси темата от къде почна и къде стигна.

Само да вметна, че темата социализъм/комунизъм с/у капитализъм се изчерпва с 1 или по-скоро с 2 арумента.

Вижте Северна и Южна Корея. Един народ, един език, еднакво работливи. Вижте едните какво произвеждат сега и вижте другите как нямат какво да ядат и си изберете къде искате да живеете.

Ако още не сте убедени хвърлете един поглед на Западна и Източна Германия. Едните произвеждаха Трабант и Варбург. Другите БМВ, Мерцедес, Ауди, Фолксваген, Опел, Форд имат заводи там, а забравих Порше, а може и още някои да съм забравил.

Проблемът с една система е, че не може да съществува просто - не е конкурентноспособна. Познайте коя.

Т.е. ако не се беше дошъл капитализма тука в БГ-то сега щяхме да сме нещо като Северна Корея.

Ако някой още има носталгия да се върне да ходи в Северна Корея и ще му дават една купичка ориз дневно и няма да се притеснява, че ще си загуби работата. Винаги ще има работа за него.

В момента CO2 в атмосферата е 390 ppm.

През Юра (разцвета на динозаврите) концентрацията на CO2 е ~ 1800 ppm.

Източник: http://poblizo.com/?p=7993

During the Jurassic Period (200 mya), average CO2 concentrations were about 1800 ppm or about 4.7 times higher than today.

The highest concentrations of CO2 during all of the Paleozoic Era occurred during the Cambrian Period, nearly 7000 ppm -- about 18 times higher than today.

Източник: http://www.climatechangedispatch.com/greenhouse-faqs/swimming-in-co2

В момента O2 е около 20% от атмосферата. В периода Юра съдържанието на О2 е било малко повече - 26%.

Климатът на Земята се е променял през цялата история на планетата и през цялата история на човечеството. Това е естествен процес и не е доказано, че хората променят климата чрез отделяне на повече въглероден диоксид. Няма научни доказателства, че в близко бъдеще ни очаква глобално затопляне, по-вероятно е даже да има глобално застудяване (затова вече не говорят за глобално затопляне в рекламите, а за глобална промяна в климата - така каквото и да се случи обвиняват глобалните промени в климата, причинени от човешката дейност и по-специално повишаването на CO2 - ако се случи застудяване обвиняват високите нива на CO2, ако се случи затопляне обвиняват пак високите нива на CO2).

Повече разкрития за глупостта на екофашистите четете в книгите Глобалната лъжа и Състояние на страх (втората книга, макар че е художествена литература, съдържа множество реални факти в бележките под линия и не само там).

Е баси темата от къде почна и къде стигна.

Всички безумия се дължат на човешката глупост и невежество - комунизъм, принудителна казарма, борбата с глобалните климатични промени, екофашизма...

Последно редактирано:

Горе