dalasweb
Well-Known Member
От: Re: От: Какво мислите за казармата?
За разлика от нас при сърбите имаше ЧАСТНО- Можеха да си регистрират фирма и да бачкат за себе си >избираш си или за себе си бачкаш или за държавата.Да наистина не ги ограничаваха да пътуват!Който иска дори се изселва на запад,никога не ги спираха.За какво да бягт на запад ,като в соца си е добре.За 20 стотинки съм гледал филми!за 3 стотинки байкалче и 10 баничка.За 10лв на лагер- кеф ти море,кеф ти планина.Как ви се струва.Както написаха нямаш жилище,дават ти!А колко млади семейства от цяла българия отидоха да живеят и работят в Странджа-Сакар.Република на младостта!10 000 хилки ти даваха -ех времена ех нрави.След 9 часа имаше час за учениците,не че не сме били вънка,но само веднъж ме хванаха и очаквах да ме изхвърлят от даскало,а то бе елитно и трудно се влизаше!И после намалят ти поведението и се сбогуваш с висшето!Всичко е навързано-затова написах горе, вървиш си без да стъпваш накриво не си изкълчваш крака.Но доста ходеха по магистралата и морето за доларез.На морето долара беше
в хотела 1 лев за 0,98 доларез.Но чужденците обменяха при спасителите курс 1-2,1-3.
А те от своя страна го продаваха за 1-5.толкова си и вървеше.
И някой ако имаще нужда да си купи нещо от корекома ,щипа и валутните магазини.
Помня още първите си дънки 12 доларез FAR WEST!Но продаваха и български дънки РИЛА,които се котираха в Русията доста!
Магазините не бяха пълни с цветни телевизори коли,дънки и кока кола само за нова година.
Тогава си имахме Дед Мароз,а не Коледа!
Партия и два големи отбора!
ВИТОША и СРЕДЕЦ!
я познайте кои са!!!!
Уреждаш се с хубав телевизор примерно София 85 или Велико Търново 84
пускаш си видеото с някои нинджи и почват да падат кинтите.Киносалон Частно!
Само да не ти спрат тока и да ти направят проверка милиционерите!
Къф кеф за 2 часа 20 кинта без да бачкаш!
Ето И тва бе социализма!
Нямахме свобода на словото и глад
а сега имаме глад и свободно слово!
Както казват майсторите- аааааааааа мерси не храни!
пп Знаеш ли защо сърбите в ексюгославия не бяха зле и въпреки войните там минаха трасформацията на режимите по меко от нас... щото там заразлика от България не са ги ограничавали населението да пътуват назапад през техния комунизъм х
За разлика от нас при сърбите имаше ЧАСТНО- Можеха да си регистрират фирма и да бачкат за себе си >избираш си или за себе си бачкаш или за държавата.Да наистина не ги ограничаваха да пътуват!Който иска дори се изселва на запад,никога не ги спираха.За какво да бягт на запад ,като в соца си е добре.За 20 стотинки съм гледал филми!за 3 стотинки байкалче и 10 баничка.За 10лв на лагер- кеф ти море,кеф ти планина.Как ви се струва.Както написаха нямаш жилище,дават ти!А колко млади семейства от цяла българия отидоха да живеят и работят в Странджа-Сакар.Република на младостта!10 000 хилки ти даваха -ех времена ех нрави.След 9 часа имаше час за учениците,не че не сме били вънка,но само веднъж ме хванаха и очаквах да ме изхвърлят от даскало,а то бе елитно и трудно се влизаше!И после намалят ти поведението и се сбогуваш с висшето!Всичко е навързано-затова написах горе, вървиш си без да стъпваш накриво не си изкълчваш крака.Но доста ходеха по магистралата и морето за доларез.На морето долара беше
в хотела 1 лев за 0,98 доларез.Но чужденците обменяха при спасителите курс 1-2,1-3.
А те от своя страна го продаваха за 1-5.толкова си и вървеше.
И някой ако имаще нужда да си купи нещо от корекома ,щипа и валутните магазини.
Помня още първите си дънки 12 доларез FAR WEST!Но продаваха и български дънки РИЛА,които се котираха в Русията доста!
Магазините не бяха пълни с цветни телевизори коли,дънки и кока кола само за нова година.
Тогава си имахме Дед Мароз,а не Коледа!
Партия и два големи отбора!
ВИТОША и СРЕДЕЦ!
я познайте кои са!!!!
Уреждаш се с хубав телевизор примерно София 85 или Велико Търново 84
пускаш си видеото с някои нинджи и почват да падат кинтите.Киносалон Частно!
Само да не ти спрат тока и да ти направят проверка милиционерите!
Къф кеф за 2 часа 20 кинта без да бачкаш!
Ето И тва бе социализма!
Нямахме свобода на словото и глад
а сега имаме глад и свободно слово!
Както казват майсторите- аааааааааа мерси не храни!
Последно редактирано: