Какво мислите за казармата?

От: От: От: От: Какво мислите за казармата?

Не ме карай да се занимавам да ти вадя цитати от мненията в тази тема да ти покажа какви глупости си изписал. Лошото е, че ти не знаеш дори, че са такива.

Шефа на фирмата бил диктатор ще паднем от смех...айде да не продължавам...

Много те кефи да ми вкарваш думи дето не съм ги каза, а? Колко пъти вече?

Гледай сега, или пиши и си развивай тезите, или не пиши. Така пишеш по едно изречение, като те питам нещо се правиш на ощипана госпожица. Не става така дебата. И ти ми приписваш думи, които не съм написал. Ако искаш да спорим - спори, иначе няма смисъл. А аз глупости не пиша, най-малкото защото съм убеден в това, което пиша :wink:
 
От: От: От: От: От: Какво мислите за казармата?

Гледай сега, или пиши и си развивай тезите, или не пиши. Така пишеш по едно изречение, като те питам нещо се правиш на ощипана госпожица. Не става така дебата. И ти ми приписваш думи, които не съм написал.

Ok, мислех, че се разбираме с малко - ще пиша по-подробно щом е проблем.

И ти ми приписваш думи, които не съм написал.

Къде е това? Дай пример да си видя грешката.

А аз глупости не пиша, най-малкото защото съм убеден в това, което пиша :wink:

Ти си знаеш въпреки, че е малко спорно, но няма да издребнявам да ти вадя цитати. Не съм имал намерение да се заяждам ти започна пръв.
 
От: Какво мислите за казармата?

Не знам!

Помня, че преди близо 5 години беше на подчинение на един агент по прякор Гоце :)

Последният излъга, че никога не е бил агент на ДС, после каза, че е бил ама еди какво си...

Помниш ли ги тия работи или? ако искаш и други неща ще ти разкажа ама утре, че бързам.

Хубаво, ще те чакам да ми разясниш, дано да кажеш нещо ново
А да те питам, ти си против казармата защото си чувал, че е много лошо там или просто не обичаш както Рабина "някакви тъпи шапкари да ти казват какво да правиш"
Щото тези дето се изказвате против казармата, може и да се мислите за някакви либерали или не знам си какво, но на мене ми приличате на анархисти, които ненавиждат всякакъв ред и дисциплина
 
От: От: Какво мислите за казармата?

... но на мене ми приличате на анархисти, които ненавиждат всякакъв ред и дисциплина
И 100 пъти да повторите тая лъжа - няма да стане истина. Уставът защитава войника - не се спазва. Извращенията са забранени - и това се случва постоянно и никой не ебава да го спира. Ако юркането от шайка черно... ъъъ мургави му казваш дисциплина - ОК. Има разни мазохисти, ама кво ме интересуват техните болестни състояния? Нормалните стари кучета не правят простотии. Ходете служете бе, защо ревете да връщат тая помия и ми натрапвате вашите разбирания на мен? Особено като почнат да се обаждат разни бабки - и ме хващат бесовете. Имала тя мнение аз какво да правя, че не са ден, не са и два!
Защо бе, защо ми налагате вашето мнение, утре ако направят референдум и ще се изкажете аз какво да правя. Или ще ми изберете малоумник, дето ще ръгне да връща тая морално остаряла безсмислица. Засвирили са на тая тънка струна, и баботията е запяла, Бареков има учудваща поддръжка, аз съм се смаял! От независим източник е статистиката, вярвам им, над 50% поддръжка има тоя.
Казармата е машина за инвалиди! Има безспорно доказани случаи, а това, че си затваряте очите - просто не ви прави чест!
За каква чест и дисциплина ми говорите тогава, след като отсега почвате с лицемерията и лъжите? Елементарните уроци на живота не сте научили, средно по близо 100 неизрядни длъжници изпадат на ден, дали не бяха и само ипотекаджиите, най-тежкия случай! За какви мъжества и чудеса от геройства раздувате, като в живота мнозинството са едни вкусни шаранчета за хората, дето са с парите и акъла? Май това ви е единственото постижение в живота, и то не по ваша заслуга, прибрали са ви насила! Промиват ви мозъчетатата с тъпи реклами, потребителщина и футбол, и много мъжко било? Айде няма нужда!
Нямам общо, не искам, и нямам морално или каквото и да е задължение да се равнявам по вас!
 
Последно редактирано:
От: Какво мислите за казармата?

Българска армия е името, с което традиционно са известни въоръжените сили на Княжество България (1878-1908), Царство България (1908-1944), Народна Република България (1944-1989) и Република България. В състава им влизат трите рода войски: Сухопътни войски на България, Български Военноморски флот и Българска Военна Авиация. Главните задачи на армията са отбраната на страната от външно нападение и реализиране на националната външна политика с военни средства (макар в определени периоди тя да е въвличана в постигането на вътрешнополитически цели – извършването на държавните преврати). Нека обаче работим с цифри.

Сръбско-българска война (1885г)

Българската армия наброява 86 000 души.
Общият брой на доброволните дружини и отряди възлиза на 14 000 души.
Недостатъчния брой на офицери, боеприпаси и униформи не попречва на българите да спечелят войната.

Началото на XX век

Общият брой на Българската армия възлиза на 102 000 души.
Числеността й надвишава тази на войската на Съединените американски щати.
Българската армия бива разделена на пет части – Първа, Втора, Трета, Четвърта и Пета армия



Балканската война (1912-1913г)

България мобилизира 600 000 души при население 4 400 000.
Армията разполага с общо 714 000 мобилизационен резерв
Българските войници имат на разположение близо 1200 оръдия.
Българският флот разполага с шест леки торпедоносеца – „Дръзки“ , „Смели“ , „Летящи“ , „Шумни“ , „Храбри“ и „Строги“

Първа световна война (1914-1918г.)

България мобилизира 800 000-на армия.
Това я превръща в държавата, която издържа най-голямата армия по глава на населението в света.
Съществуват огромни дивизии, като например Трета пехотна Балканска дивизия (43 000 човека).

Втора световна война (1939-1945г)

Според Ньойския мирен договор числеността на българската армия трябва да бъде не повече от 33 000 души. Това е променено от военния министър ген. Луков през 1938г.
България успява да мобилизира 450 000 армия и то преди включването си във войната

1944-1989г.

Няма точни данни за числеността й, но варира между 150 000-200 000 души мирновременна армия.
В състава й влизат пет танкови бригади.
От 1961г. България разполага с ракети, способни да носят ядрен заряд.
През 70-те години на XX в. ВВС са в апогея на своята мощ, притежаващи най-малко 300 модерни бойни самолета в състава си.

Българската армия днес

Данните за числеността на българската армия варират между 24 000 – 30 000 души.
Танковете в експлоатация не възлизат на повече от 100, а бойните джипове на повече от 1000.


Източник
 
От: Какво мислите за казармата?

Rabin,
Това за лекарите си е заяждане от твоя страна и само показва как се хващаш за някоя дума,без да помислиш малко за цялото изречение и смисъла.
Относно Д.Митрополия не знам кой те е излъгал, обаче военното училище е едно и щабът му е във Велико Търново.В Д.Митрополия са ВВС така е, но не само летци, и няма такова нещо като елитно военно,или ти явно искаше да кажеш специалност(като сигурно не знаеш останалите специалностти и специализации,родове войски и т.н.,освен ако не погледнеш в интернет).Второ от военното училище не можеш да си тръгнеш с 200 или ако щеш и с 1000,и после да дослужваш като войник.Просто няма такъв случай.Твоят приятел или са го изгонили дисциплинарно,или са го изгонили,защото в Д.Митрополия математиката,физиката и като цяло изчисленията, с които се занимават са доста трудни и не могат да си вземат изпитите. Ако се е махнал по-начина,който казваш,или един от другите начини,то тогава е върнал десетки хиляди левове на държавата и не може да бълва огън и жупел,защото по желание е влязъл,издържали са го, хранили са го,даже пари са му давали,подписал е договор и трябва да го спазва.И ако дослужва като редник,то е за да върне парите на държавата,която е вложила в него.
 
От: Какво мислите за казармата?

На мен ми е жал и от друга страна се радвам, че живеем в сравнително мирни времена.

... Армията ни е като тежка жандармерия,

която “гази маковите полета” на Афганистан, за да посреща тероризма в бърлогата му, преди да е дошъл у нас.

По ирония на съдбата сечта започва през 2012-а - Годината на Дракона, символ на победата. Тогава ще бъдат уволнени над 1000 военни. Плановете са до 2014 г. България да остане с 23-хилядна редовна армия (при 30 000 щика сега) плюс 3500 платени резервисти.

Основните оръжия пък са сведени до 80 танка, 280 бронирани машини, 96 тежки оръдия калибър над 100 мм, 16 изтребителя, 6 бойни вертолета и 6 бойни кораба. Сухопътните войски ще се свият до две бригади - общо 8 батальона.

Ами ВВС? Два руски изтребителя МиГ-29 дежурят денонощно, за да пазят небето ни. Задачата им е да прехванат нарушител на въздушните граници. Ако е един - добре. Но ако са няколко? Ами ако има масирано въздушно нападение?

ВВС имат и хеликоптери, но повече на книга. Новите, които купи МО, могат да правят само лупинги по думите на самия Бойко Борисов. От тях сега летят само два. Бойните вертолети Ми-24, които трябва да унищожават танковете на противника, са годни за резервни части.

Тази година изтича ресурсът и на бомбардировачите ни Су-25. Пари за възстановяването им не са предвидени. Най-вероятно ще се сбогуваме и с тези самолети, които поддържат пехотата от въздуха и без тях тя е „пушечно месо“. При това състояние на флота Су-25 са единственото средство за контрол и защита на Черноморската ни екватория и икономическата зона в реално време. Така осакатена, една армия може ли да воюва?

Формулата 3:1 важи и за малка армия

Това е съотношението на силите нападение спрямо отбрана. Формулата е валидна дори и за принципа “малка модерна армия”. Важно е да се знае, защото с “модерното” заклинание политиците от 20 г. само режат безмилостно войската.

По численост армията ни е около 20 пъти по-малка от турската, 5 пъти- от гръцката, 4 пъти- от румънската и 2,5 пъти- от сръбската. Сега със съседите живеем в мир и любов, което е прекрасно. Но никой не дава гаранции, че това ще е вечно.

Гърция и Турция не махнаха пограничните си гарнизони, както се бяхме договорили, докато ние ликвидирахме всичките си поделения в дълбочина 100 км от границата. Международните агенции скоро съобщиха, че потъналата в дългове Гърция купува 400 танка. А тези дни френски министър в изявление каза, че нашата приятелка и съседка Турция за 1 г. е заплашила 7 държави.
Анализатори прогнозират, че светът отново може да се изправи пред опасността от класическа война.

И не е задължително опасността да дойде от някой съсед. Преди време Генщабът беше изчислил, че за да може армията ни в случай на военна криза да проведе отбранителна операция и да опази територията 10-15 дни, докато сработят международните фактори,

трябва да е с численост 60 000 души

Бедата на родните политици е, че не виждат по-далече от хоризонта на управленския си мандат. И винаги разчитат на коалиционна солидарност.

Преди 10 ноември 1989 г. се смяташе, че войската ни трябва да удържа пет дни нападение от юг докато съветските войски от Одеския военен окръг преплават Черно море и дебаркират у нас. Сега пък се надяваме на чл. 5 от договора с НАТО за колективната защита.

Но преди него има член 3, който задължава всяка страна първо да гарантира сама сигурността си.

Сега ние нямаме съгласувателни планове с Алианса, кога и какви войски идват у нас в случай на военна криза. За разлика от времето, когато членувагхме във Варшавския договор и всичко беше разчетено.

Нека си припомним сентенцията на Наполеон, че който не храни своя, ще храни чужда армия.
Ние засега само слушаме чужди съветници. Неотдавна МО награди експерти от международна група, която ни консултираше за реформата в армията. Оттам предложили да закрием военната си академия, защото била “раково образувание”.

Запознати твърдят, че дори ни била предложена и идеята, лансирана преди това и в Латвия,

да закрием за три месеца армията,

за да спестим средства. Въобще ние много обичаме да слушаме какво ни казват отвън. Под натиск на някои наши съседи кабинетът на Симеон Сакскобург*готски унищожи ракетите СС-23, които имаха боен радиус над 300 км. Това беше оръжие без аналог и страхотен възпиращ фактор. Нито една армия в региона не притежаваше такава огнева мощ.

След като ни заставиха да унищожим СС-23, обещаваха да ни компенсират със западни системи за залпов огън и вертолети „Апач”. Някой да ги е видял в армията ни? Все още разчитаме на руските “Град” с далекобойност само от 20 км.

Пак от онова правителство една дама настояваше да си махнем танковете, защото България нямала нужда от тях. Доблестен генерал след лют скандал с нея успя да спаси част от тях.

Сегашният кабинет си бе наумил да сложи кръст на тактическите ракети “Точка” в пехотата. А те затова се казват така - на разстояние от 70 км бият в десетката. Но в последния момент се отказа от намеренията си.

Всяка държава е сигурна, когато армията й държи барута сух. Но нашата е без барут.

От в. "Преса", със съкращения
http://www.bolgari.net/kapitulirame_za_48_chasa__ako_izbuxne_voina-el-1454.html


http://www.extremecentrepoint.com/archives/7164
 
От: От: Какво мислите за казармата?

Хубаво, ще те чакам да ми разясниш, дано да кажеш нещо ново
А да те питам, ти си против казармата защото си чувал, че е много лошо там или просто не обичаш както Рабина "някакви тъпи шапкари да ти казват какво да правиш"
Щото тези дето се изказвате против казармата, може и да се мислите за някакви либерали или не знам си какво, но на мене ми приличате на анархисти, които ненавиждат всякакъв ред и дисциплина

Чакай сега бил съм в казарма и ти казвам, че там няма никаква дисциплина. Имам и много приятели, които също са били и освен за пиянски изпълнения и пушене нищо друго не съм чувал.

Стига сте се излагали с тия либерали и глупости, това са такива смешки, че нямам думи. 100 пъти пиша, че това е загуба на време поради гореспоменатите причини плюс факта, че не можеш да накараш някой да прави нещо против волята му. Да вкарваш слаби и неподготвени деца в някакви миризлива стаи между кръвожадни роми и селяци не си е работа. Освен това им осигуряваш кофти храна, кофти дрехи и 0-леви хигиенни показатели.

Аз искам войникът да бъде войник на място, тоест иска да се обучава, да има добри физически показатели, да е ОК с психиката и когато имаш армия от подобни хора, тогава вече можеш да говориш. От моя квартал има момче, което и до ден днешен пие антидепресанти, защото са се гаврили с него в казармата по време на ОТБИВАНЕ на наборната военна служба.

Помня поделението във Враца нещо неописуемо и отвратително. Но съм писал и в други теми за това няма да повтарям да си чел.

Не мога да разбера манията ти да се връща някаква казарма за да имало дисциплина. Един мъж сам се кове в тоя живот, за да оцелее и да гледа семейство. Не ти трябват казарми, а желание да продължиш напред.

И за последно ДА ненавижидам "някакви тъпи шапкари да ти казват какво да правиш" още повече, че последните са неграмотни, грозни и в голямата си част представители на разни етноси.

Това е мнението ми общо взето, не че не мога да пиша още.

P.S.

Ако те е страх, че ще ни нападнат и разбият не се притеснявай, ние сме членове на НАТО и имаме професионална армия макар последната да не е кой знае колко ефективна.
 
От: Какво мислите за казармата?

От цялата дандания и писаници извода е само един: казарма трябва да има. В Комбинация с някаква форма на професионална армия и съответната бойна техника.
НАТО - бато имай тию модернизирана 150 хил. армия с дрини или без и всеки би се замислил дали да те напада.

И задължителен запаз за потребителите на Предриемач.ком. Да видят real Life как е :lol: От първа ръка да знатя какво е казарма а не да се приказват врели некипилеи за напускане с 200 и бъбреци на клечка
 
От: Какво мислите за казармата?

От цялата дандания и писаници извода е само един: казарма трябва да има. В Комбинация с някаква форма на професионална армия и съответната бойна техника.
НАТО - бато имай тию модернизирана 150 хил. армия с дрини или без и всеки би се замислил дали да те напада.

И задължителен запаз за потребителите на Предриемач.ком. Да видят real Life как е :lol: От първа ръка да знатя какво е казарма а не да се приказват врели некипилеи за напускане с 200 и бъбреци на клечка

Това са само и единствено твои изводи!
 
От: От: Какво мислите за казармата?

Rabin,
Това за лекарите си е заяждане от твоя страна и само показва как се хващаш за някоя дума,без да помислиш малко за цялото изречение и смисъла.
Относно Д.Митрополия не знам кой те е излъгал, обаче военното училище е едно и щабът му е във Велико Търново.В Д.Митрополия са ВВС така е, но не само летци, и няма такова нещо като елитно военно,или ти явно искаше да кажеш специалност(като сигурно не знаеш останалите специалностти и специализации,родове войски и т.н.,освен ако не погледнеш в интернет).Второ от военното училище не можеш да си тръгнеш с 200 или ако щеш и с 1000,и после да дослужваш като войник.Просто няма такъв случай.Твоят приятел или са го изгонили дисциплинарно,или са го изгонили,защото в Д.Митрополия математиката,физиката и като цяло изчисленията, с които се занимават са доста трудни и не могат да си вземат изпитите. Ако се е махнал по-начина,който казваш,или един от другите начини,то тогава е върнал десетки хиляди левове на държавата и не може да бълва огън и жупел,защото по желание е влязъл,издържали са го, хранили са го,даже пари са му давали,подписал е договор и трябва да го спазва.И ако дослужва като редник,то е за да върне парите на държавата,която е вложила в него.
Така е, болднатото. Договорът му не беше читав, каза, че той самият е писал из него като го подписвали. Възползва се от това, намери някаква вратичка и се изнесе. За Митрополия не знам още какви войски има, беше в паралелката за летци, нещо го прецакаха за щурман, но пак щеше да лети. Тъпата фуражка им ровила из багажа, на негов съ-курсант намерили порно списание, и уж за резил пред другите го изкарали пред строя. Ей такива простотии - жалки, безсмислени. Не стига, че държат млади хора като монаси, ами вероятно изискват и като роботи да се държат, военната не-логика ми е непонятна.
"И ако дослужва като редник,то е за да върне парите на държавата,която е вложила в него." Ей това имам предвид, че сте коне с капаци, с 1 мозъчна гънка от фуражката! Цитира ми най-жалкия и неефективен начин да се изкарват пари. Преди години се отвори скатано работно място в София за 2000 чисти, обадих му се, и той отказа!
крумов каза:
От цялата дандания и писаници извода е само един: казарма трябва да има. В Комбинация с някаква форма на професионална армия и съответната бойна техника.
Изводът е, че не можеш да осмисляш текст.

Я да ви питам, "мили" военни, да не би целият тоя цирк дето правите - да не за чест и достойнство, ами заради самите вас? Да има смисъл да ви държат на жалка службица, с цената на тоя огромен ангажимент от половината население, че и жените им са засегнати? Не, че търся каквато и да е логика при вас, но за друго логично не се сещам за действията ви.
 
Последно редактирано:
От: Какво мислите за казармата?

"И ако дослужва като редник,то е за да върне парите на държавата,която е вложила в него." Ей това имам предвид, че сте коне с капаци, с 1 мозъчна гънка от фуражката! Цитира ми най-жалкия и неефективен начин да се изкарват пари.
А ти какво искаш, да се инвестира в човека и после курец. Това частните фирми не го ли правят?
 
От: Какво мислите за казармата?

А ти какво искаш, да се инвестира в човека и после курец. Това частните фирми не го ли правят?
То па голямата "инвестиция" бе, дядо ти като инвестира в прасе - не го ли осребрява на Коледа? Аман вече, аз се смразих как само курсантите учели наистина, а лекарите и мангалите поставиха в една група, "милите" фуражки. Шамани и ходжи ще ви лекуват както сте я подкарали, дека не видите на повече от педя пред носа си!
 
От: Какво мислите за казармата?

Обучението не е инвестиция? Да не е без пари? Това, е супер практика и трябва да се въведе във всички ВУЗ в държавата. Който иска да ходи някъде, след като е учил за сметка на данъкоплатците, плаща си обучението и ходи където си иска.
 
От: Какво мислите за казармата?

Обучението не е инвестиция? Да не е без пари? Това, е супер практика и трябва да се въведе във всички ВУЗ в държавата. Който иска да ходи някъде, след като е учил за сметка на данъкоплатците, плаща си обучението и ходи където си иска.
Ти въобще учи ли нещо, или на тати разчиташ да те вкара в ГСМ ако може, че далавера?
 
От: От: Какво мислите за казармата?

Ти въобще учи ли нещо, или на тати разчиташ да те вкара в ГСМ ако може, че далавера?
Пий си хапчетата и емигрирай по-бързо.
 
От: От: От: Какво мислите за казармата?

Пий си хапчетата и емигрирай по-бързо.
На емиграция отива всичко, някой иска тая територия да се опразни. С останалите ще се оправят много лесно. Неслучайно и Сталин, и Пол Пот, и нашите червени са почнали от изтребване на интелигенцията. Те са единствената съпротива на връщането на жалко средновековие.
Въпреки физическото и психическото изтощение, хората работят с всички сили. Мнозина припадат от изтощение и недохранване, принудени да се трудят в непоносима жега и при ужасяващи условия. Тъй като лекарите са екзекутирани, припадналите са оставяни на грижите на младите войници от отрядите на Червените кхмери, които нямат никакви познания по медицина.
http://bg.wikipedia.org/wiki/Пол_Пот

Ей го на, шапката не понася лекарите!
 
От: От: От: Какво мислите за казармата?

Така е, болднатото. Договорът му не беше читав, каза, че той самият е писал из него като го подписвали. Възползва се от това, намери някаква вратичка и се изнесе. За Митрополия не знам още какви войски има, беше в паралелката за летци, нещо го прецакаха за щурман, но пак щеше да лети. Тъпата фуражка им ровила из багажа, на негов съ-курсант намерили порно списание, и уж за резил пред другите го изкарали пред строя. Ей такива простотии - жалки, безсмислени. Не стига, че държат млади хора като монаси, ами вероятно изискват и като роботи да се държат, военната не-логика ми е непонятна.
"И ако дослужва като редник,то е за да върне парите на държавата,която е вложила в него." Ей това имам предвид, че сте коне с капаци, с 1 мозъчна гънка от фуражката! Цитира ми най-жалкия и неефективен начин да се изкарват пари. Преди години се отвори скатано работно място в София за 2000 чисти, обадих му се, и той отказа!

Изводът е, че не можеш да осмисляш текст.

Я да ви питам, "мили" военни, да не би целият тоя цирк дето правите - да не за чест и достойнство, ами заради самите вас? Да има смисъл да ви държат на жалка службица, с цената на тоя огромен ангажимент от половината население, че и жените им са засегнати? Не, че търся каквато и да е логика при вас, но за друго логично не се сещам за действията ви.

Хахаха,не е жалка службицата, и не това определя смисъла да държат военните на работа...и не мисля,че някой в този форум застъпник за армията иска да вербува теб или някой друг да ставате военни,защото непрекъснато питаш за някакви роби,които ни трябвали,и разни други простотии.

Ако се върне казармата ,няма да има изобщо такива извращения,които са правени преди,т.к. сме в НАТО и изцяло се копира американския стандарт,помиите,с които са се хранели (медузи и т.н) даже не съществуват, сега във всички поделения войсковото хранене е 100 пъти по-добро от кетъринг фирмите даже,които са в останалите поделения.
 
От: От: От: От: Какво мислите за казармата?

Хахаха,не е жалка службицата, и не това определя смисъла да държат военните на работа...и не мисля,че някой в този форум застъпник за армията иска да вербува теб или някой друг да ставате военни,защото непрекъснато питаш за някакви роби,които ни трябвали,и разни други простотии.

Ако се върне казармата ,няма да има изобщо такива извращения,които са правени преди,т.к. сме в НАТО и изцяло се копира американския стандарт,помиите,с които са се хранели (медузи и т.н) даже не съществуват, сега във всички поделения войсковото хранене е 100 пъти по-добро от кетъринг фирмите даже,които са в останалите поделения.
Айде почна се научния комунизъм. Хората в БГ се прибират насила, тоест като роби! Какво повече има да се напиняш? Нато и Америка цитираш - там няма военна ангария. Толкова е просто. Хем насила, хем много хубаво щяло да е! Кой бяга от хубавото, бе?
 
От: От: От: От: От: Какво мислите за казармата?

Айде почна се научния комунизъм. Хората в БГ се прибират насила, тоест като роби! Какво повече има да се напиняш? Нато и Америка цитираш - там няма военна ангария. Толкова е просто. Хем насила, хем много хубаво щяло да е! Кой бяга от хубавото, бе?

Наборна служба в държави членки на НАТО:

Гърция - 9 месеца
Турция - 6 - 15 месеца
Естония - 8 - 11 месеца
Дания - 4 - 12 месеца

И да продължавам ли неграмотнико?

п.п. Пол Пот какво общо има с БА и наборната служба? :shock:
 

Горе