Re: От: Re: От: Какво се с случва с DirectHost
Coolice, може и така да е, но за 3 седмици пуснах нов форум имам 150 регистрирани (оооопс имах), над 1000 поста и все повече посещения на ден а сега какво ? Имаше цели теми с по 10 страници разисквания и сега на вятъра..... Вярно, че е безплатен хост, но си взех от тях домейн, (въпреки, че имаше по 1$ промо) и реших да пробвам услугите им.
Страшно съм разочарован, ебати човек да се опита да направи нещо, да му потръгне и заради хоста да му се преебе работата, "Успей с нас" ще излезе на доста хора през носа май....
ти си в правото човек и е много неприятно в твоя случай... просто казах как е при шеърд хостинга а дългия ми пост по надолу ще обясни защо
Иначе (на мен два пъти са ми горяли хардове за 8 години и нещо като админ) първия път се полакомих за сингъл hdd сървър от warehouse clearance (но това че съм параноя и правя бидейли ремоут бекъп ( да имало е времена когато до 2/3 от бандуеита съм си го хабял за бекъпи) доведе до само два дни загуба и на косъм беше да имам свеж бекъп ( в рамките на няколко часа разминаване) като при директхост затова им съчуствам) втория път райда ме спаси... но няколко часа бяха на тръни докато се sync натдисковете...
та какво си бях приготвил като пост :
Пълен клъстър сетъп с ремоут репликация на минимум 400 мили (както се води като изискване в дебелите книги) за редунаднси.... (с максимум до 5 минути или по малко забвяне) първо че иска 2ино ресурси като сървъри (като втория за нищо не се сползва само си седи в резерва),
2)ро че иска допълнителен бендуейт (за синхронизране) трето че ще е извън България понеже дори по диагонал няма 400 мили между два датацентъра... а по дължина БГ е по къса само 200 мили... (следователно синхорнизацията на 1000 сайта може и мамата да си трака особено ако им се предлага космически спейс като размери)
3) то че се поддържа само от Interworx конторлен панел от комерсиалните нито Cpanel нито ДирекАдмин, ни Плеск ни Kloxo достачик могат да го предложат от панела..
4)то ако трябва да се направи на пълен автомат с автоматично прехвъляне (така че клиентите да не усещат никакъв даунтайм) трябва още две машини за лоад балансъри в още два датацентура (с харт биит по между си ) и шеърд ип помежду им (двета машини да имат едно и също ип нищо че се намират на повече от 400 мили - става в клауда на амазон и то един в европа един в сащ - иначе е отбиване на номера направо да се сложи една и да се зане че е лоад балансъра сингъл поин оф феилур) (като цената може да е колкото на още един сървър поне даже повече ако обслужват повече сайтове бендуатиа е много скъп един терабайт 100 долара при амазон а целия трафик ще минава през него ) или такъв хостинг ще струва минимум парите който давате по 5-10 ... и няма да може да ви предложи унметеред бандеит unmeterd space или доди да не е ънметерд ако ви дадър 150 гигабита за 20 тина лева пак и 1 на 100 клиента се възплозва от пространството на макс пак ще ги озори много...
5)то като ип на сайта ще се вижда ипто на лоад балнсъра може и сървъра да е в България но ще се вижда все едно хоствате в чужбина...
6) добрата новина е че може да се направи за 2 впса на полу автомат - тоест впсите се репликират по между си на пълно автоматично а днс функцията за прехвърляне между сървъите ще е ръчна (задавате си днс на клаудфлеър и през него като А name си задавате Ip на мастер VPS) Ако vps1 ви падне влизате в клаудлфеър (и задавате ипдо на впс две) харесвам техния днс понеже сайтовете зад калуд флеър ги прехвъля между машини за няма две минути (понеже външните интернет доставчици не виждат че машините сменят -сменят се само във вътрешната мрежа на клаудфлеър)... само че не става за 1000 сайта че този който променя ще се озъби)
но пък за някой важен сайт може да се сетъпне съвсем ленсо ... трябва ви само сисадмин за няколко часа да ви го сетъпне, Предприемач скоро ще мине на такъв сетъп два впса в Холандия и Канада... след три часовия и малко ни проблем в понеделник сериозно се бях захванал да го правя даже вчера след 1:30 вечерта точно това разцъквах като сетъп... (още три инсталации направих) което ми дава обща бройка от над 100 инсталирани впса досега
7 ) защо написах всичко това - да ви кажа че няма начин да се очавка едновременно леснота на ползване, известен панел, много лесни авто инсталатори, висока скорост с ниско cpu натоварване, авто репликация по правилата на 400 мили не на съседния сървър (щото като падне датацентъра или даден rack все едноче я няма) с автоматично преквлючване между сървърите... И на повечето панели и хостинги трябва да си знаете че redundancy e макс дейли бекъп (поне за нормалните пари) и ако е шеърд хостинг сървър понеже става дума за местене и репликация на огромно количество сайтове е дебело...
8 ) най евтино за един сайт излиза с два впса в два различни датацнтъра.. с репликация и клаудфлеър ръчно. (2 по 5 доларана от банера горе) + малко админски труд на час.. и ръчно прехвъляне на днса между впсите... че автоматика оскъпява няколко пъти повече от самите впси