Какво става в Лясковец?

От: Какво става в Лясковец?

Светослав Лазаров (зет на бившия зам. вътрешен министър Камен Пенков)

Светлозар Лазаров е роден на 21 януари 1974 г. в Горна Оряховица. Завършил е право в ЮЗУ „Неофит Рилски”. В системата на МВР започва работа през 1999 г. като командос в Специализирания отряд за борба с тероризма. През 2002 г. е назначен на длъжност разузнавач в НСС, като последователно е заемал всички длъжности до началник на сектор. От април 2008 г. до момента е началник на отдел в Държавната агенция „Национална сигурност”. Преминал е специализирани курсове за повишаване на квалификацията, на които лектори са били представители на ФБР, ЦРУ, МИ-6 и др.

Къв е проблема!

Доста по-добре е от калинките на Борисов с купените дипломи.

Светослав Лазаров е главен секретар на МВР. Той е зет на бившия заместник на Румен Петков – Камен Пенков, който притежава охранителна фирма и така се стига до пряк конфликт на интереси.

Светослав Лазаров е главен секретар на МВР. Той е зет на бившия заместник на Румен Петков – Камен Пенков, който притежава охранителна фирма и така се стига до пряк конфликт на интереси.

Това не е конфликт на интереси... заместник, зет!?

Друго си е царя да назначи личния си телохранител за главен секретар, а? :)

Конфликт на интереси би било, ако в момента някой по стълбичката е в такива "роднински отношения". Иначе това за назначенията на близки е ясно. И не виждам като се повтаря и натяква, какво се променя от някак естествения принцип, че е нормално да назнача детето си някъде, а не Сульо непознатия. Нали това донякъде е реципрочната нематериална отплата на обществото на което служа. Косвено ми помага, да назнача близки, но и компетенти хора, за да работят за това общество и то да просперира.
Няма драма. Но какво общо има с убийството на полиция? Аз мисля, че личния лекар или директора на районния диспансер е отговорен за този луд, да не е в лечебно заведение.

Последно редактирано:

Това не е конфликт на интереси... заместник, зет!?

Друго си е царя да назначи личния си телохранител за главен секретар, а? :)

Най хубаво е всички приятели и роднини на Станишеви да са на хранилката. Питай гинеколожката на г-жа Станишева каква позиция заема - министър на здравеопазването.
Да не казвам и многото други връзки в тоя кабинет.

Сега е момента който и да е, да ми отговори "ето заради такива като нейното мислене сме на този хал!"- но аз мисля, че споделям една доста ясна тенденция превърнала се в принцип и условие.

Най хубаво е всички приятели и роднини на Станишеви да са на хранилката. Питай гинеколожката на г-жа Станишева каква позиция заема - министър на здравеопазването.

Важно то е да са професионалисти, това че имат някаква връзка не е от съществено значение. На гроб назначенията да не бяха по-различни?

Ако имаше поне малко житейски опит, щеше да знаеш, че навсякъде някой някъде някого препоръчва и докарва. Навсякъде е така, защото назначения носи отговорност и пред този, който го е препоръчал. В частните фирми също е така, случайни хора няма никъде на отговорни позиции.

Най-големият потенциал на една държава са нейните граждани, хората. Ако ти, вместо да наемаш хора с подходяща квалификация , образование и прочее за дадена позиция, назначаваш свои близки и роднини без да отговарят на изискванията за позицията, то ти вършиш престъпление спрямо държавата и нейното възможно развитие. Правилните хора на правилните места, а не нашите хора на правилните места.

Мир на праха на Емил Шарков - служител на СОБТ, загинал при изпълнение на служебните си задължения. 14.03.2014г.

полицай.jpg

Re: От: Какво става в Лясковец?

Най-големият потенциал на една държава са нейните граждани, хората. Ако ти, вместо да наемаш хора с подходяща квалификация , образование и прочее за дадена позиция, назначаваш свои близки и роднини без да отговарят на изискванията за позицията, то ти вършиш престъпление спрямо държавата и нейното възможно развитие. Правилните хора на правилните места, а не нашите хора на правилните места.

Мир на праха на Емил Шарков - служител на СОБТ, загинал при изпълнение на служебните си задължения. 14.03.2014г.

Виж файлът 9459
Да, добър служител и готин човек. Днес беше погребението му. Мир на праха му.

Koгато няма какво да кажеш по темата, която си дискутирал досега - просто не се обаждай, вместо да вкарваш някакви офтопици, хвани се засрами малко - ти си единствения кретен в тая тема, който политизира и пише небивалици.

Koгато няма какво да кажеш по темата, която си дискутирал досега - просто не се обаждай, вместо да вкарваш някакви офтопици, хвани се засрами малко - ти си единствения кретен в тая тема, който политизира и пише небивалици.
По-горе говорим за назначения не на професионалисти , а на приятели и роднини. Кое не е по-темата троле ? Човекът се отиде , сега обществото чака червените гниди да посочат кой е виновен за тази нелепа и непрофесионално организирана акция и да го махнат от там , за да не се повтори тая случка.

ReminD, BurnX и biaaro - вие продължавате да оправдавате свинщините на едните боклуци със съответните свинщини на другите боклуци. Когато обществото стане НЕтолерантно към всякакви свинщини, независимо от кого са сътворени, само тогава има надежда... Зае*ете личните и семейните си убеждения и мислете логично :)

От: От: Какво става в Лясковец?

ReminD, BurnX и biaaro - вие продължавате да оправдавате свинщините на едните боклуци със съответните свинщини на другите боклуци. Когато обществото стане НЕтолерантно към всякакви свинщини, независимо от кого са сътворени, само тогава има надежда... Зае*ете личните и семейните си убеждения и мислете логично :)
Какво е твоето решение ? Да не гласуваш според мен не е опция. Кажи ти за кого гласуваш ? В момента силите са така разпределени , че дали ще гласуваш за ДПС/ДПС2 ,БСП или Атака , ти гласуваш за едни и същи. Те се коалират и крадат заедно. Към момента изборът е дали си с Герб или с останалите.

Аз, ще ти кажа за гроб, и твоя любимец, има го отчетено в анкета. :D
Какво е твоето решение ? Да не гласуваш според мен не е опция. Кажи ти за кого гласуваш ? В момента силите са така разпределени , че дали ще гласуваш за ДПС/ДПС2 ,БСП или Атака , ти гласуваш за едни и същи. Те се коалират и крадат заедно. Към момента изборът е дали си с Герб или с останалите.

Аз, ще ти кажа за гроб, и твоя любимец, има го отчетено в анкета. :D
Ти дори нямаш право на глас и да се оплакваш. Нали не харесваш никого. Като не си използвал правото си на глас , стоиш с наведена глава и се съгласяваш с простотиите на управляващите.

Ти, пък въобще не си в БГ. :)
Ти дори нямаш право на глас и да се оплакваш. Нали не харесваш никого. Като не си използвал правото си на глас , стоиш с наведена глава и се съгласяваш с простотиите на управляващите.

Ти, пък въобще не си в БГ. :)

Те и турците дето идват с автобусите не са в БГ. Това не им пречи да гласуват, нали ? Пък аз като дойдат избори , специално ще си дойда да си дам гласа!

Е като дойдат нови избори, и аз ще отида стига да има за кой. :)
Те и турците дето идват с автобусите не са в БГ. Това не им пречи да гласуват, нали ? Пък аз като дойдат избори , специално ще си дойда да си дам гласа!

Даването на гласове не е достатъчно. От всяка партия и движение има и свестни хора, но въпросът е, че са малко и винаги изплуват ... знаете кои/какво изплува на повърхността!
Трябва да се промени много гледната точка и мисленето на тези, които гласуват и избират. Аз наивно вярвам, че с времето разни устави и политически платформи, все пак са се синхронизирали, ако не със световните, то с Европейските. Колко Европейските са рентабилни и полезни за България е отделен въпрос.
И отново трагедията в конкретната тема, няма нищо общо с това кой е управляващ в момента.
Избягвайки популизма нека хипотетично приемем, че Лазаров си подаде оставката. И? На негово място назначат някой по-компетентен или строг, който да стреля преди да преговаря с луди. Гаранция ли ще е, че няма да има повече такива трагедии? Не мисля.
Така генералът сещате ли се колко министри на здравеопазването смени? Е и? Имаме ли починало дете и родилка в Габрово и още много случаи... да почвам ли да обяснявам за милиардите, милионите и корупцията в болниците? Но все пак трябва да се направи разграничение между трагедиите и политиката с компетентни и некомпетентни. Не е задължително назначените близки и познати, да са некомпетентни :wink:

Последно редактирано:

Проблемът според мен е, че никой не носи отговорност в тая държава. Отговорността е превенция, няма ли я - на никой не му дреме от нищо. Човекът с власт се чувства като Бог.

Горе