Какво става с професията на копирайтъите?

Запиши ме ако има свободно място, ако няма ми пусни проформа за статия до 1000 думи. 🍻

Запиши ме ако има свободно място, ако няма ми пусни проформа за статия до 1000 думи. 🍻
Пиши ми на лс тематиката, какви ключови думи искаш да се използват в статията, какво да е обръщението към читателите (на Ти, на Вие) и друга информация, която смяташ, че ще бъде полезна. Остави ми и имейл да ти изпратя материала.

Симпатяга е бегетифото, пък теб ти трябва мъж или мощен вибратор ;)
И това няма да помогне. Консултация с лекар, на този етап, е по-удачен вариант.

И това няма да помогне. Консултация с лекар, на този етап, е по-удачен вариант.
Професионалното мнение пак ще съвпадне с това на @Slavchev :D

@Александра Христова

Александра, ще те помоля да спреш да ми осираш темите... ако искаш може да се видим да пием по кафе и да обсъдим професията ни. Няма проблем, всичко е под контрол, просто не успяваш да намериш работа, не че аз успявам. Бъди малко по-разумна в коментарите си, за да не се получават дразги и глупости. Наистина ми писна вече да го повтаряш това bgtifo, просто ми писна!

Професионалното мнение пак ще съвпадне с това на @Slavchev :D
Може да бъде обогатено с конкретни предложения за хапчета :D.

@Александра Христова

Александра, ще те помоля да спреш да ми осираш темите... ако искаш може да се видим да пием по кафе и да обсъдим професията ни. Няма проблем, всичко е под контрол, просто не успяваш да намериш работа, не че аз успявам. Бъди малко по-разумна в коментарите си, за да не се получават дразги и глупости. Наистина ми писна вече да го повтаряш това bgtifo, просто ми писна!
Внимавай какво си пожелаваш. Ограничителните заповеди не се вадят толкова лесно.

Може да бъде обогатено с конкретни предложения за хапчета :D.

Внимавай какво си пожелаваш. Ограничителните заповеди не се вадят толкова лесно.
Препоръчвам Золофт + Либрето хранителна добавка, действат безотказно... но трябва психиатър да й ги изпише.

Иначе, аз съм се затърчал, да ходя на кафе с Александра, просто се майтапя.

И понеже темата се разводни.. аз все още чакам некой да се навие за тест срещу ИИ-то.

1744024344130.png
Всяка година, щом наближи Великден, усещам онова особено вълнение още преди да съм сварил яйцата. Нещо между детско нетърпение и носталгия. Защото няма по-истинско преживяване около празника от това да си изцапаш ръцете с боя, да си направиш хаос в кухнята и накрая да гледаш яйцата си като малки произведения на изкуството.

А най-хубавото е, че това не е само за децата – при нас вкъщи всички участват. Всеки си има “неговото яйце”, някой винаги иска да пробва нова техника, друг държи на класическото червено, баба задължително носи люспи от червен лук… И въпреки всички модерни варианти и щуротии, които се появяват всяка година, тази година реших да пробвам нещо различно – или по-точно нещо старо.

Докато разчиствах един шкаф, попаднах на една соц опаковка боя за яйца. Истинско съкровище! Малка, с картонче в онзи изчистен соц стил. Не бях сигурен дали изобщо още става, но се зачетох. Пише, че боята е под формата на таблетки и е преминала през ОТКК. Знаем, че ОТКК е било онова държавно нещо, което е проверявало всяка партида дали е читава – няма да ти пуснат нещо опасно или менте. Тогава почти всичко минавало през такъв контрол. И някак си това вдъхва доверие. Не е като днес, когато не знаеш какво купуваш от някои сайтове.

Сложих таблетките в купички, добавих малко оцет, вода – класика. Боята се разтваряше бавно, но цветовете бяха живи и наситени, а резултатът беше впечатляващ. Яйцата станаха като от списание – с гланц, с дълбоки, почти винтидж нюанси.

Децата бяха въодушевени, жена ми ме пита къде съм ги намерил, а аз се хванах да търся още такива опаковки. :D И знаеш ли, има нещо магично в това да ползваш продукт от друго време, който работи по-добре от някои нови неща. Чувстваш се част от историята, но и правиш нещо красиво днес.

Така че, ако ти се ще да върнеш малко от старото време у дома този Великден – вземи си такава боя. Не само ще си направиш як празник, но и ще се върнеш за миг в онези години, когато всичко беше по-просто, но истинско… точно такава боя за яйца от соц-а може да намериш тук – ама побързай, че такива находки не седят дълго😉

И понеже се заиграх... нещо и за професионалното почистване... май трее си напрая блог :D

Не знам как е при теб, ама при мен тазгодишният Великден започна не с козунак, не с яйца, а с... чистене. Да, онова пролетно чистене, дето започваш с идеята "само да забърша праха от етажерката" и свършваш с това да вадиш неща от 1981-ва, които по принцип би трябвало да са в музей, а не в кухнята ти.

Та така – разчиствах си шкафа и какво намирам? Боя за яйца от соца. Не майтап. Таблетки, преминали ОТКК, с петел отпред и всичко по реда си. Изобщо, вместо да чистя, аз си направих малко историческо пътешествие из дома си. Ако не си чел историята с боята, хвърли едно око тук, че си заслужава. Не знам дали е магия, дали е комунистически късмет, ама боята още работи и си направих страхотен Великден.

Но истината е, че нямаше да я намеря, ако не бях решил да чистя онзи шкаф, дето никога не стигаш до него. Което ме навежда на мисълта – защо по дяволите още чистя сам?!

Стига толкова прах, стига огъване под легла и търкане на фуги с четка за зъби. Ако вече откриваш соц съкровища из дома си, значи е време за нещо много по-смислено – професионално почистване. Хора, които идват с машини, препарати, план и не ти задават въпроси като "Ама това да го мия ли?" или "Къде държиш оцета?" (при боята, разбира се).

Пък ти вместо това можеш да си боядисваш яйцата с уникални соц бои, да ядеш козунак и да не се чудиш как още един паяк е направил родословно дърво в ъгъла на тавана.

Така че – ако чистенето ти разкрива артефакти от миналото, може би е време някой друг да хване парцала. Щото другата находка може да е купон за “Кремиковци” или буркан с компот от 1993-та. И не съм сигурен дали имаш нужда от това в живота си. 😄

Аз съм готов да пиша на всякакви теми... нека повече хора предложат тема и да се направи една анкета, за да видим, коя ще грабне вниманието на масата. След това започваме да творим, стига да има желаещи.

Напишете на тема: "Сняг през април" :D
на моя бал на 27 май валя сняг, така, че това е слаба ракия

По-забавният вариант е не статия, а пост за социалните мрежи за бранд с определен TOV.
Пускай задание, аз дори TOV не знам кво е, т.е. от моя страна ИИ ше бъде тестван от пълен лаик по темата.

Пускай задание, аз дори TOV не знам кво е, т.е. от моя страна ИИ ше бъде тестван от пълен лаик по темата.
Tone of voice на бранда.

Бранд: компания за търговия с висок клас мебели
Цел на публикацията: анонсиране на нов модел фотьойл, който е подходящ за всеки стил на интериорния дизайн
Таргет аудитория: краен клиент
TOV: небрежен стил
Обръщение към аудиторията: на "ти"
Предложение за: текст и кратко копи към визуалната част, които хармонизират помежду си.
Условие: да присъства инсайт и рекламен криейтив

Tone of voice на бранда.

Бранд: компания за търговия с висок клас мебели
Цел на публикацията: анонсиране на нов модел фотьойл, който е подходящ за всеки стил на интериорния дизайн
Таргет аудитория: краен клиент
TOV: небрежен стил
Обръщение към аудиторията: на "ти"
Предложение за: текст и кратко копи към визуалната част, които хармонизират помежду си.
Условие: да присъства инсайт и рекламен криейтив

Ok. Само да напомня да пращате нещата на ЛС, нека да пишем за един и същ бранд "Conträ" да звучи по Икейско :D

Горе