Unwise
Well-Known Member
От: Какво ще ги правим "бежанците"?
А иначе съм имал и продължавам да имам вземане-даване с араби и от личен опит коментирам що за хора са. Първият ми досег (който си спомням) с арабин беше в едно малко хранително заведение. Той беше собственикът и предлагаше какви ли не странни варианти сандвичи и други ястия. Това, което прави впечатление при тях е личното отношение към работата (не просто "работата е пари"). Говореше малко смешно български, но беше забавен човек. Не случайно често ходех там да ям.
Като freelancer мога да кажа, че едни от най-приятните работодатели са точно арабите без значение дали са от по-богатите или от по-бедните арабски държави.
А на dintronix ще му препоръчам да почете повечко възрожденска литература, а най-добре "История славянобългарска" (там много добре е описано какво е да си българин).
Грешно сравнение. Не виждам нещо общо с турците в комплект с другите видове постепенни във времето мигранти (включително и българи) и тези около 2 милиона сирийски бежанци, които от зор са побегнали почти наведнъж. Повечето от тях е почти сигурно, че ще се приберат в света, с който са свикнали (т.е. ще се върнат у тях си).Я ми дай за пример една европейска държава, в която теориите ви са се сбъднали. Я кажи в Германия милионите турци с какво се занимават. Или дай за пример някоя арабска силициева долина насред европата. Навсякъде тия живеят от социални помощи или най-много да въртят някаква търговия с дрънкулки или продават дюнери. Имаш ли идея какво работят арабите в България масово? Щото аз познавам сирийци и тия дето ги познавам или се занимават с автомонтьорство, или продават на Илиянци. Теориите ви нямат общо с реалността.
А иначе съм имал и продължавам да имам вземане-даване с араби и от личен опит коментирам що за хора са. Първият ми досег (който си спомням) с арабин беше в едно малко хранително заведение. Той беше собственикът и предлагаше какви ли не странни варианти сандвичи и други ястия. Това, което прави впечатление при тях е личното отношение към работата (не просто "работата е пари"). Говореше малко смешно български, но беше забавен човек. Не случайно често ходех там да ям.
Като freelancer мога да кажа, че едни от най-приятните работодатели са точно арабите без значение дали са от по-богатите или от по-бедните арабски държави.
А на dintronix ще му препоръчам да почете повечко възрожденска литература, а най-добре "История славянобългарска" (там много добре е описано какво е да си българин).