Какво ще ги правим "бежанците"?

От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Ало, пак пишеш глупости. Всичките им жени са с никаб (или както там се казва):

Somgirharcon1.jpg

Това си е религиозно облекло. Какво ми говориш за дънки и прочее глупости.

Нима има религия, която ти забранява да носиш пола?
Има - Исляма. Или сега ще ми кажеш, че си виждал мюсюланки с минижуп или по монокини на плажа?

От: От: Какво ще ги правим "бежанците"?

И аз си спомням, че баба ми и даже прабаба ми носеха кърпи на главата (наричаха се "шарпа", в мн. ч. "шарпи"). Не знам дали са вярвали в някаква религия, не са говорели на религиозни теми с мен. Може би са били християни.

До неотдавна българските жени ходеха забрадени.

Жетварска бяла забрадка - векил по нашия край, лятно време се носеха масово, не само на жетва.

IMG_9437.jpg

image.asp

Жена в траур носеше черна забрадка.
77.jpg

Официален стил с декоративен възел.
1661.jpg

На празник се носеха богато украсени и пъстри забрадки - шамия по нашия край.
28_qpbmee.jpg

Тези забрадки са част от народната носия и нямат религиозно значение. Нормално е да носят кърпи на главата на полето, иначе ще слънчасат.

как българите едно време са били толкоз либерални и широкоскроени.

Не съм твърдял подобно нещо. И съвременните българи не са особено либерални и широкоскроени. Същото може да се каже за хората от всички националности. Българите не са някакво изключение.

българският народ е бил силно затворен, пазещ със зъби своето, народ с патриархално мислене, който е имал силно развито чувство за чест, дълг и мъст.

Не мога да не се съглася. По същия начин можеш да опишеш всеки народ от съответния период.

Ефект на Форер (Мисля, че се наблюдава подобен ефект не само когато става въпрос за личности, но и когато се говори за нации.)

Българите нямат някакви уникални национални особености в сравнение с гражданите на останалите нерелигиозни държави. Ритуалите за дъжд и гонене на зли духове вече не се практикуват, народните танци и песни се практикуват само от малък брой ентусиасти. Повечето българи като видят по телевизора традиционни народни танци веднага сменят канала. В този смисъл имах предвид, че съвременните българи нямат нищо общо с българите от миналото.

Можеш ли да ми изброиш нещата, които са характерни за българския етнос към момента? Защото аз освен кулинарните предпочитания, пиенето на ракия и празнуването на няколко празника (което се изразява в ядене и пиене на една маса) не се сещам.

Изобщо начинът на живот на българите е също толкова нездравословен, както и този на повечето от гражданите на развитите държави.

Ако пиенето на ракия, пушенето на тютюн и яденето на изделия от зърнено житни култури (хляб, питка, бисквити и т.н.) е характерно за някакъв етнос - аз не харесвам този етнос и не искам да бъда причисляван към него.

В момента никой българин не носи традиционните български дрехи. Ако някой се облече по подобен начин останалите ще го гледат все едно е облечен като нинджа. Докато носенето на вратовръзка (изключително абсурдна модна глупост, която няма никаква функция) се счита за нормално.

Има - Исляма. Или сега ще ми кажеш, че си виждал мюсюланки с минижуп или по монокини на плажа?

В Сирия жените носят поли и даже обувки на високи токчета (предимно жените от големите градове). Но не виждам защо толкова много те вълнува модата.

Не че носенето на подобни обувки го смятам за нещо разумно... То по-скоро е индикатор за ниска интелигентност (трябва да си страшно глупав за да носиш подобни неудобни и вредни обувки).

No one in Damascus wears traditional Arab clothing (the colorful abayas and jilbabs you see in the souq). Everyone wears Western clothing, i.e., long skirts (denim is really in), pants, jeans etc. …. Most women here wear hijab, and many also wear the monteau. Monteaus are basically chic coats, similar to the kind women wear in the U.S. over a suit or a dress, but they are ankle length, and worn over normal clothes when a woman goes outside of her home. It’s like a jilbab, but it’s not loose or flowy, but more fitted. The typical Syrian hijab is tucked in, tight around the face, and not flowy or big. Women almost always wear high-heeled shoes, and a coordinating purse. The overall effect is a look that’s “smart” in the British sense of the word: Women always look well-dressed, neat, ironed, and well-groomed, with nothing shabby or untidy.

Източник.

Не мога да не се съглася. По същия начин можеш да опишеш всеки народ от съответния период.
Не съм запознат с особеностите на другите народи, интересувам се само от моя народ. Може и да си прав, може и да не си прав, не съм компетентен да дам оценка. Факт е обаче, че българите са бранели със зъби и нокти своето - от земята, вярата до родата. По днешните либерални разбирания би следвало да ги определим за "нетолерантни" и "ксенофоби".

В Сирия жените носят поли и даже обувки на високи токчета (предимно жените от големите градове). Но не виждам защо толкова много те вълнува модата.

Не че носенето на подобни обувки го смятам за нещо разумно... То по-скоро е индикатор за ниска интелигентност (трябва да си страшно глупав за да носиш подобни неудобни и вредни обувки).

Източник.
Сирия беше светска държава и все още е. Там живеят милиони християни и най-различни други религии. Говоря ти за мюсюлманките, пусни си един репортаж и виж как са облечени в лагерите за нелегални имигранти. Ще ме накараш да ти направя скрийншотове и да ги сложа в темата.

6724823m.jpg

Ето малко чистокръвни сирийци.

Продължавам да се чудя на хора, които говорят за свободно общество, а същевременно ходят да дават акъли на хората какво да обличат и какво да не обличат. Това, което липсва на болшинството от съвременното ни общество е уважение към разбиранията на другия. За повечето арабски жени се счита за срамно да не си покриват главите (най-вече косата). В други култури е срамно за мъжа да си обръсне брадата. За някои хора говоренето на висок глас е важно нещо, защото считат, че в шепненето има нещо съмнително. Разни хора, разни идеали. Само крайно ограничен човек може да смята, че всички трябва да са като него и да разсъждават като него.
Когато подходиш с уважение към отсрещния вероятността той да подходи към теб по същия начин е много голяма. Не виждам разумна причина да си създаваме излишни врагове, от които реално дори можем да имаме полза. Ако не общочовешко, поне по бизнес начин разсъждавайте. С излишните врагове не можеш да въртиш бизнес и от лошите ви отношения може да генерираш само загуба.

Свободата се базира на правила. Правилата в България определя суверена. Тук е светска държава, а не халифат. Като отидат в Саудитска арабия, да си се обличат както си искат. Нормално е отношението на исляма към жените да не се харесва на повечето българи. А лично аз не мога да подхождам с уважение към неканени гости и пришълци. Те подходили ли са с уважение към държавата ни и нас самите, като са влезли нелегално, т.е. пристъпвайки закона?

И каква полза можеш да имаш от тия бе, айде стига простотии. Ти нормален ли си, какъв бизнес ще въртиш? Все едно слушам Кристалина Георгиева :lol:

Сирия беше светска държава и все още е. Там живеят милиони християни и най-различни други религии. Говоря ти за мюсюлманките, пусни си един репортаж и виж как са облечени в лагерите за нелегални имигранти. Ще ме накараш да ти направя скрийншотове и да ги сложа в темата.

Как успяваш от видео репортажа да им определиш религията?!

За да ти спестя труда:
syrian woman today

اليوم سوريا النساء

Свободата се базира на правила. Правилата в България определя суверена. Тук е светска държава, а не халифат. Като отидат в Саудитска арабия, да си се обличат както си искат. Нормално е отношението на исляма към жените да не се харесва на повечето българи. А лично аз не мога да подхождам с уважение към неканени гости и пришълци. Те подходили ли са с уважение към държавата ни и нас самите, като са влезли нелегално, т.е. пристъпвайки закона?

И каква полза можеш да имаш от тия бе, айде стига простотии. Ти нормален ли си, какъв бизнес ще въртиш? Все едно слушам Кристалина Георгиева :lol:
Т.е. ти предлагаш да се превърнем в тоталитарна държава и да почнем да мерим колко грама/см[sup]2[/sup] максимално покритие от дрехи да има по телата на жените и да ходим да принуждаваме хората да се обличат според идеите на партията. Аз лично не приемам някой да определя формата на обличането ми. Понятието "светска държава" предполага ненамеса от страна на държавата във философско-религиозните разбирания на хората, което включва и вида и формата на облеклото.

От: От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Как успяваш от видео репортажа да им определиш религията?!

За да ти спестя труда:
syrian woman today

اليوم سوريا النساء
Ходят забулени, като мюсюлманки. Какви са според теб, будистки ли? Сирийците са много различни етноси с различни вероизповедания, говорим за тези, които идват тук.

Т.е. ти предлагаш да се превърнем в тоталитарна държава и да почнем да мерим колко грама/см[sup]2[/sup] максимално покритие от дрехи да има по телата на жените и да ходим да принуждаваме хората да се обличат според идеите на партията. Аз лично не приемам някой да определя формата на обличането ми. Понятието "светска държава" предполага ненамеса от страна на държавата във философско-религиозните разбирания на хората, което включва и вида и формата на облеклото.
А примеаш ли исляма да заставя жените да правят същото? Да не им дава да си показват косите, да не им дава да си показват кожата? Да ги кара да ходят облечени като нинджи. Това не е ли тоталитаризъм?

А примеаш ли исляма да заставя жените да правят същото? Да не им дава да си показват косите, да не им дава да си показват кожата? Да ги кара да ходят облечени като нинджи. Това не е ли тоталитаризъм?
Тук в България никой не ги задължава да носят каквито и да е вид дрехи както и не ги задължава да изповядват конкретна религия. Ако искат да носят тези дрехи, носят тези дрехи. Ако не искат, носят някакви други дрехи. Ние не сме хората, които да им дават акъл какво те били искали да носят.

Сигурно ще е така, само дето мъжете им сигурно ще ги заколят, ако смъкнат забрадките. Ти наистина ли мислиш, че мюсюлманките могат да правят каквото си поискат. Дали са в България или в Афганистан няма значение, нравите си ги носят със себе си. Мисля, че е време да свалиш розовите очила и да погледнеш реалността. Призоваваш да сме толерантни с един брутален фашизъм и тоталитаризъм, като в същото време ни обвиняваш във фашизъм, когато искаме превантивно да се защитим. Шизофрения.

Сигурно ще е така, само дето мъжете им сигурно ще ги заколят, ако смъкнат забрадките. Ти наистина ли мислиш, че мюсюлманките могат да правят каквото си поискат. Дали са в България или в Афганистан няма значение, нравите си ги носят със себе си. Мисля, че е време да свалиш розовите очила и да погледнеш реалността. Призоваваш да сме толерантни с един брутален фашизъм и тоталитаризъм, като в същото време ни обвиняваш във фашизъм, когато искаме превантивно да се защитим. Шизофрения.
Дълбоко се съмнявам някой да посегне на жена си по тази причина, а ако го направи си имаме затвори за такива 'убосници.

[video]http://vbox7.com/play:c02c5b35[/video]

Няма какво изобщо да се обсъжда, тези хора са изключително далеч от нас в културно отношение. Не съществува причина да им се разрешава да живеят в България. Няма с какво да са ни полезни, не сме ги канили, нямат визи и трябва да бъдат държани в затвора или да бъдат върнати там откъдето са дошли. По-рано в темата писах, че те дори не искат да спят на легла, а се въргалят по земята. Понеже явно някои хора живеят в изолирани пещери без достъп до друга информация, освен форума Предприемач, пускам линк към един от многото репортажи по този въпрос. Освен в интернет, за това се пише по вестниците, има предавания по телевизията и т.н.
Бежанците в Харманли спят на земята в столовата
На бежанците са осигурени легла, но те предпочитат да спят на земята.
В палатките, които също са подредени до фургоните в Харманли, все още настанени няма заради ниските температури. Пет от петдесетте палати вече са изравнени със земята. Бежанците взели въжетата и направили люлки на децата си.
За да изпреваря професионални тролове като happyslacker, веднага казвам, че съм съгласен, че всеки може да спи както и където си иска. Давам това просто като пример колко далеч са от нас тези хора. Циганите, турците, арменците и другите малцинства, които живеят в България са много по-близо, отколкото онези.

Има непреодолима цивилизационна пропаст. Това са хора без особени задръжки. Предполагам повечето са гледали клипчетата от Сирия, където има рязане на глави с кухненски ножове, ядене на човешки сърца и други неща, които показват колко примитивна е природата на голяма част от населението там. За такива място при нас няма, няма и да има. Според мен ако продължат с опитите да ги заселват тук ще се стигне до насилие. Аз примерно няма да допусна такива да живеят близо до мен. Няма начин.

Горе