От: Какъв трябва да е броят, според вас на Екипа към един Онлайн Магазин?
Три варианта за успешен онлайн магазин:
1. Можете и да нямате онлайн магазин, т.е. без сайт да сте
- Моооооляяяя?!!!! Искате да кажете, че не мога да си купя онези сииимпатииични неща от съмъркарт? Аз толко си ги харееееесваааам....
1.1. Да, не Ви трябва онлайн магазин. Защото:
а) Вие обявявате гръмко, че имате нааай-якия супер елитен и населен с мега много стока магазин в Горно Нанадолнище и зареждате всеки ден контейнери от КИТАЙ, ТАЙВАН, РУМЪНИЯ, ИТАЛИЯ , а даже си шиете сами стоката.
б) Решили сте като велики производители да продавате в интернет чрез търговци - хиляди хора, които спамят близките и роднините си и непознати в интернет, защото продават най-добрата стока на най-великата цена.
в) Всъщност сте си сам самичък, лежите с лаптопа на корема си и като някой си хареса обявата ви в предприемач или продавалник, или фейсбук естествено, то вие пишете номер и адрес, телефон на някакъв човек, който после ви праща кинти.
г) Съвсестно се тормозите да купувате от Илиенци, да носите или да пращате по куриер стоката на всякакви ентусиасти.
- "Не, това не е за мен, аз не съм селянин или циганин, искам много готин онлайн магазин, да съм бел човек"
ок, тогава...
2. Купувате си нааай-якия онлайн магазин от някъде... Супер готина картинка има отпред на гола или полугола жена и някакъв надпис със янка зад нега, абее суперрр...
2.1. наемате си момче в 12 клас, което очевидно няма пари за университет, а мамка му, иска да шиба студентки в София. А, да, то е от провинцията. И му давате да пълни магазина Ви със стоката, снимките. Пратете го при тея дето са продали магазина Ви, че да му обяснят.
2.2. Някой си поръчва и Вие лично дигате телефона, защото сте най-наясно със системата. После втори , трети, накрая момчето, което иска да шиба студентки решава да отговаря, ама не е добро, значи....
2.3. Наемате съученичка на момчето.
2.4. Прецакали са ви с онлайн магазина, има по-добър вариант .. купувате нов, пълните го с продукти с база данни наведнъж, то щото вече сте печеливш онлайн бизнесмен...
3. Вие сте човек с възможности. Продали сте си колата. Вилата. Няколко декара имоти. Не, просто имате богат мъж, богата жена, който/която ви е дал/а кинти да се занимате с бизнес... или любовник/ца... или баща и майка. ... хмм а може би сте дошли от Италия да покорите родината... или друга от всичките 501 причини да имате кинти...
3.1. Намирате си човек, който има опит с онлайн магазините, правил е магазини, поддържал ги е, знае и как да ги рекламира.
3.2. Намирате си колежка - дебела, нехигиенична, но добричка и любезна.
3.3. А какво ще продавате? Това, което Ви е хобито и по интересите, естествено. Или може би това, което хората търсят и купуват в интернет, ама... което не е... ама пък да е ... ама и да има смисъл... че и бърза ... печалба... .. ... ..... обсъждате със всичките си сериозни и добронамерени приятели, обсъждате с непознати в интернет, обмисляте идеята, проучвате нещата, намирате от къде как защо...
3.4 Счетоводителка на хонорар.
3.5 Пишете си гаража за офис.
3.6 Набивате пари за реклама или намирате хора, дето знаят как да Ви намерят клиенти за най-малко пари.
3.7. Колежката Ви бачка , а Вие пиете кафе.
3.8. Колежката се дразни, че само й висите на главата, щото ви е станало страст да се занимавате с парите, като дрога и хазарт е да печелиш от бизнес.
3.9. Наемате втора колежка, трета, четвърти, пети.
3.10 Мамка му, наистина ви трябва системен администратор на пълен работен ден!!!
статията е авторска и моя, а некой я използва без да ми плАти, че се разбереме ....