Как да направя най-добрите варени яйца?

cecipenev

New Member
Хайде малко да разчупа форума с тази тема.
Как да направя най-добрите варени яйца, в смисъл такъв, че ми трябва лесно да се белят и да не са ровки.

п.п и как се маха най-лесно белтъка от желтъка ?

Ха, да видим сега кой има сайтове за рецепти и готварски умения :)
 
От: Как да направя най-добрите варени яйца?

1. яйцата не трябва да са много пресни - при пресните белтъка залепва за черупката и се бели трудно
2. вари ги повече от 5-7 минути но не повече от 10 (позеленява жълтъка). Като казвам вари, значи вари т.е. изчакай водата да заври и тогава брой минутите. Може да сложиш яйцата и в студена вода - така със сигурност ще е твърд жълтъка
3. за да се отделят по лесно белтъците от черупката може да пробиеш малка дупка, омачкваш яйцето (натрошава се черупката) и през дупката надуваш. Така се отделя черупката от белтъка
4. Сложи щипка сол във водата, така ще провериш дали яйцата се овкусяват и не се налага да се солят след това. Ако се окаже вярно можеш да го публикуваш като научно откритие... майтаб бе, да не сложи вече сол?

ама първите три са верни
 
От: Как да направя най-добрите варени яйца?

не предполагах ,че има специалисти във форума и по варени яйца :)
 
Последно редактирано:
От: Как да направя най-добрите варени яйца?

а как да не става черно от ютията по дрехите?
:(
да де, чисто нова е чиста е и не е прекалено гореща

ами една ютия като почне да прави черно по дрехите е за боклука :)
 
От: Как да направя най-добрите варени яйца?

Цеци, нищо не каза - то ясно, че няма да ми пратиш за дегустация ама поне да си беше снимал яйцата, да ги видим, да ги оценим. Цял форум говори за твоите яйца, а ти дори не ги показа пред обществото
 

Горе