1. яйцата не трябва да са много пресни - при пресните белтъка залепва за черупката и се бели трудно
2. вари ги повече от 5-7 минути но не повече от 10 (позеленява жълтъка). Като казвам вари, значи вари т.е. изчакай водата да заври и тогава брой минутите. Може да сложиш яйцата и в студена вода - така със сигурност ще е твърд жълтъка
3. за да се отделят по лесно белтъците от черупката може да пробиеш малка дупка, омачкваш яйцето (натрошава се черупката) и през дупката надуваш. Така се отделя черупката от белтъка
4. Сложи щипка сол във водата, така ще провериш дали яйцата се овкусяват и не се налага да се солят след това. Ако се окаже вярно можеш да го публикуваш като научно откритие... майтаб бе, да не сложи вече сол?
Цеци, нищо не каза - то ясно, че няма да ми пратиш за дегустация ама поне да си беше снимал яйцата, да ги видим, да ги оценим. Цял форум говори за твоите яйца, а ти дори не ги показа пред обществото