От: Как да успея...?
Както бях казал продажбите се увеличават постепенно, така и приходите. Exsitee.com лично за мен предлагат много изгодни пакети за стартиране и поддържане на онлайн магазин. Засега съм на старт пакет -10лв. на месец - продуктова гама до 100 продукта, 200МБ пространство за снимки. Като цяло засега съм доволен от положението. Мисля скоро ако нещата продължават да се развиват в положителна насока да дам 500лв. за уникален дизайн на магазина. Скоро след като оправя системата, ще увелича продуктите и ще започна яко рекламата. Но преди рекламата ще си подсигуря яко гърба и тъкмо тогава ще си регистрирам фирма. И ако всичко провърви както планувам, след добра оптимизация и реклама, сайтът може да се класира на много добри позиции. Целта ми е да кача броя на продуктите дотогава поне на 200, но тогава пък и точно тогава тъкмо ще влизам в университета и как ще се оправям сам си нямам на идея. Даже помощта на приятелката ми няма да стигне за да смогнем цялата работа... Както и да е, засега са само мечти...
Струва ми се тоя план май не е много план...
Тук има хора с много повече опит мен, но предполагам и те ще ти го кажат.
Нека ти задам няколко въпроса:
1. Хостинг + домейн = < 60лв/година, което е <12лв/месец. И нямаш лимити на продукти...Я пак ми разкажи за изгодността?!
2. 500лв за уникален дизайн - за толкова ще се сдобиеш с добра платформа + шаблони. Да, дизайна е важен, но не чак до там, че да продава. Продава снимката, цената, описанието, начина ти на комуникация с клиента и решаването на проблемни ситуации. Те, клиентите, това помнят.
3. "Яко рекламата" - ми напомня и на мен самият, но искам да ти кажа, че бай ти Гошо от ей този начин на мислене вади доклади с рекордни приходи за тримесечие. Идея нямаш и от малък пропуск или недоглеждане уж жълтите стотинки как летят във вид на едри купюри към фактурата за края на месеца.
4. Добрата оптимизация е скъпа услуга и ако можеш да си я позволиш е чудесно, но ако ли не, то подготви се за много часове четене по форуми като този, още повече проби и грешки.
И ако до тук успявах да те разбирам и да опитвам да видя нещата с твоите очи, то с това "и ако всичко провърви" ме загуби. Ако на старта мислиш за провал, хич недей да тичаш. Удари и кофти моменти ще има, важно е какво правиш за да се изправиш.
И накрая - колко дни вече въртиш тия схеми тук? 2? 3? До сега на твое място щях да съм изтупкал в тъпия продавалник нещата и можеше и да съм направил продажба...
Та да не си кажеш накрая "още един дето ми се заяжда" ще ти обясня няколкото си часа пред компа днес:
1. Прегледах статистиките на магазина
2. Статистиките на адуордс
3. Прегледах думите на търсения, направих леки корекции по рекламите
4. Поуправих още неща по планираната афилиейт програма - настройки, комисион, срокове, 10-15 банера...В тази връзка прерових секцията за афилией тук до 2010та, проверих постнатите програми на 3-4 БГ магазина
5. Пак минах през точки 1, 2, 3
6. Търсех инфо за по-успешно оптимизиране по думи за да открия отговор на "Дали е по-добре по 2 думи или по 3, и ако е първото до каква степен имат тежест сложени в продуктите към оптимизация на категорията?" и "Кога мога да очаквам резултати по промените?" - отне ми 1-2 часа, без да смятаме корекциите по самия магазин.
А какво се случи в действителност - 2 от поръчките днес са от поредните келеши подали чужди данни при поръчката, т.е късат ми нервите и ми губят времето.
И всичко до тук нямам идея какъв резултат ще даде, а още по-малко дали ще е този, който аз искам.
Ако аз съм загубил моето време в опити довели до грешен резултат, не е проблем, защото ще се старая да ги избягвам. А ти седейки и мислейки (по мое мнение) абсурдни схеми, които така или иначе няма да се случат по ред причини (извинявай, ама взе да напускаш границите и да бягаш към Англия) губиш ценно време.
Стегни се и започни да действаш!
Искрено ти желая успех!