От: Как ласкаво се изказа Мишо Шамара
Евала на шамарчето, ама и ние много спим!
А колкото до сегашното положение в България - на скоро се замислих за едно нещо относно тия, които ни управляват.
Като цяло, истината е, че именно тия западни държави, които УЖ целят да ни помогнат - ни ограбват. Канадци ни копаят златото и го изнасят при тях си, а за нас остават 0,75 ПРОЦЕНТА от добитото /т.е. от 1 милион лева злато за държавата ни остават 7500 лева!!/, приватицираха ни енергоснабдяването, сега ще приватизират завода за който слушаме всеки ден. Общо взето всичко вече се държи от чужди компании и печалбата им отива в чужбина, а не остава в България и така разграбват все повече и повече народа и ни правят робове на чуждите компании.
До тук окей - по всичко си личи, че умишлено ни крадат, а тия, които ни управляват го позволяват... Обаче има и друга гледна точка - в момента не сме в никаква кондиция да се противопоставяме на това, което става и дори ако някой наистина иска да помогне на страната си няма да позволят това да стане.
Виждате как действат с всички, които са им неудобни - Кадафи искаше да вкара златото като основна парична единица за търговия с петрол и го убиха и разсипаха държавата с най-висок жизнен стандарт в цяла Африка! Разсипаха и окрадоха Ирак, сега унищожават и Сирия, но добре, че този път Китай и Русия застанаха зад Ассад и наложиха вето на евентуални военни действия на НАТО спрямо тях.... /за Либия междудругото - до преди да ги атакуват, Либия имаше повече злато на глава от населението от Великобритания/
Та тук идва и мисълта ми - не 100, а 1000 процента съм сигурен, че в първия момент в който някой от българските политици наистина се опита да помогне на България, тия от западните държави ще ни спретнат едно циганско възстание, ще стане гражданска война и нас Българите веднага ще ни обвинят какви сме расисти, изроди и ксенофоби и как сме винивни, а циганите са невинни. Ще дойдат 'миротворците' от НАТО и край с България..
Та - да... Истината според мен просто е, че трябва да стоим будни, да гледаме минимално време телевизията и да използваме акълите, които природата ни е дала и да преценяме реално фактите. Докато не падне долара и еврото, докато не се разпадне от самосебе си ЕС и америка да банкрутира - няма да се оправим! Дай боже до година - две Америка да потъне,.
///
Послепис - Да не си помислите, че съм Русофил след като толкова много оплювам тия на запАд - не. И руснаците не ми харесват много, но като гледам са по-малкото зло.