Как не се прави СЕО !

ReminD

Well-Known Member
Като за 4:15 сутринта , написах една статийка , може да е полезна за някои . Ако искате може да превърнем темата в дискусия , какви грешки може да допуснем , които биха довели до деиндексация или билет за сандбокса .

Как не се прави СЕО
 
От: Как не се прави СЕО !

Като за 4:15 сутринта , написах една статийка , може да е полезна за някои . Ако искате може да превърнем темата в дискусия , какви грешки може да допуснем , които биха довели до деиндексация или билет за сандбокса .

Как не се прави СЕО
Бих добавил още една точка:
  1. Не пишете контента си с правописни грешки, понеже Гугъл няма да ви разбере. Примерно ако напишете "ключуви думи" едва ли ше се ранкнете за по-обичайното "ключови думи"..
:oops:
 
От: Как не се прави СЕО !

9. Внимавайте в страницата ви да няма прекалено много линкове . Google съветва да нямате повече от 100 .

Предполагам, че говориш само за изходящи линкове към други сайтвое?
 
От: Как не се прави СЕО !

Да , говоря за линкове , които са във вашата страница . Например пускате листа със 500 сайта , примерно dofollow блогове . Можете да го правите с <code>
 
Последно редактирано:
От: Как не се прави СЕО !

По точка седем не съм много съгласен. Спомням си много добре, че позицията на Google по този въпрос е пределно ясна. Изобщо не са нужни SEO friendly адреси при динамичните сайтове, а те в някои случаи дори могат да попречат ако с дублирани със стария вид линкове, както става обикновено. Има информация по въпроса някъде из форума.
 
От: Как не се прави СЕО !

Имам един въпрос за съвет No. 3, дори и да съберем nofollow линкове към нашия сайт от социалки, това няма ли да помогне поне за по-бързото индексиране?

Ето още няколко съвета от мен:

1. Никога не copy-paste-вайте съдържание от други сайтове. можете да попренапишете вече готова статия, но задължително я проверете със copyscape-a

2. Писане на статии специално за search bot-овете, а не за посетителите на сайта.

3. Пропускане на alt или неправилно наименоване на alt тага. По този начин можете да забравите за трафика от google images, който (по мое мнение) не е за пренебрегване

4. (най-важното) SEO без план и стратегия. Поне на мен ми се е случвало това, започвам SEO кампания за даден сайт, известно време блъскам докато тотално ми омръзне и после го зарязвам. Най-хубаво е когато има някакъв план за действие, личен пример:
- определен брой нови статии на седмица
- събмит в социалки на всяка статия
- събмит в определен брой директории месечно
- няколко коментара в блогове на ден
- други: форуми, answers, каквото дойде (нещо за разнообразие)
- в края на седмицата отчитане на прогреса (напр. в кои блогове коментарите са ми одобрени, кои статии се четат най-много, т.н.)
 
От: От: Как не се прави СЕО !

1. Ако сайта ви е нов , и още няма контент не слагайте реклами на google (adsense ). Обичайна практика е google да поставя такива сайтове в сандбокса , за около месец.
Ако сайта няма контетнт и ви слогнахте реклама на adsense - нарушавате правилата на google, които забраняват да слогнеш asense на празен сайт. До сандбокса попадват само новите сайтове на английски език, под половина година. Ами като на
5. Избягвайте прекалено много ключови думи . Най-добре след проучване , изберете една или две ключуви думи и оптимизирайте сайта си за тях .
1-2 ключуви думи на СТАРНИЦАТА, не на САЙТА. Нова старница - още 1-2 ключуви думи with keyword density about 4-6 %. Аз бих оптимизирал сайта за хиляди ключуви думи и всичкого е наред

10. Не използвайте автоматизирани програми за добавянето в социални мрежи или директории . Някои нарушават правилата и само ще ви навредят .
Много работих с такава програма - Sapient Social Submitter - автоматично добавя url на страницата в социални мрежи. Тази програма автоматично променява anchor text на линката и всичкого е наред :))))
 
От: Как не се прави СЕО !

За "наред" при автоматичните програми е трудно да се говори, тъй като не винаги подбират правилната категория, а и по принцип списъците им със социалки са една мешана скара и не се съобразяват с тематичността им. Не че този проблем не съществува и при ръчното добавяне, когато има поръчка за дадени дописки и се добавят поред, а и много "оптимизатори" продължават да смятат, че за сео и линковете важи девизът на Мечо Пух (колкото повече - толкова повече), но там поне са ясни нещата, че се прави умишлено и се реагира както спрямо спам.

Малко ще се отклоня от темата (макар че пак е свързано със съветите в нея), но е важно, тъй като основните ми спамери по бг-мрежите са хора от този форум и предпочитам да направя опит да запазя някакви колегиални отношения преди да бъдат подпукани с банове. Имам няколко тематични социалки на български и английски език, в които се добавят нетематични линкове. Излишно е да обяснявам защо при тематичните директории се държи толкова на тематичността им - който не го е разбрал досега, няма да го разбере и занапред. Та засега само се трият, но тъй като това отнема доста човешки ресурс, който би могъл да върши по-полезна работа другаде,то скоро (до 1 седмица) ще започнат да се банват домейните им, при това не само в тематичните мрежи, но и в общите (близо стотина, всичките са с "dofollow"). Това (банване и от общите) се прави с цел "оптимизаторите" да могат да преценят мащаба на евентуалната бъдеща загуба на dofollow-линкове, а не да карат на принципа "голяма работа, че ме баннаха от мрежа, в която и без това имах право да добавям само тематични линкове".
 

Горе