С една дума, наемаме някой да направи онпейдж сео-то и след това използваме парите, които бихме дали за оптимизация, за да си купим пр статии и линкове в авторитетни сайтове, да си напишем качествени статии, и за ppc реклама. Поне знаеш, че като даваш пари на гугъл, винаги ще си от първите.
Всички сме гледали филми за адвокати, който взимат пари само ако спечелят делото.
99% от фермерите се застраховат с/у природни бедствия. Аз с/у некъдърни СЕО оптимизатори мога ли да се застраховам?
Ако няма някаква гаранция, какво е разликата м/у добрия и измамния СЕО спец. На тази логика всеки (дори и аз) може да предлага СЕО услуги и после да каже - ми сори ама не зависи от мен.
Що да не можеш, можеш. Веднага ти давам и пример. Искаш нещо за което ти казвам цена 100 лева. ТИ казваш, да ама искам застраховка че след 4 месеца всичко ще е ОК. Веднага ти акзвам няма проблеми, ако след 4 месеца нещата не са такива каквото сме се разбрали ти връщам 75% от парите. Ама таксата ти става 400 лева.
Зависи от нишата, не винаги е до проблем с бизнеса. Но принципно си прав.ако предпочиташ ти да си напишеш качествена статия и имаш времето за това вместо да платиш на някой 20-30-50 лева, то имаш проблем с бизнеса.
Това е добре, когато реша да си купувам публикации, задължително ще ги прекарам през агенция, като твоята.Освен това купуването на качествени линкове не винаги е толкова лесно, а и за всеки има различна цена. Ако ти една публикация във vesti.bg успееш да я свалиш от 1500 на 1300 лева, аз започвам пазарлъка от 800 лева надолу защото имам % отстъпка като агенция + 70 реализирани публикации миналата година което също ми носи отстъпка.
Ако съм, то как ще ме спаси оптимизатора? Удари от нелоялна конкуренция най-различни, има доста по-гадни неща от кликане по реклами. Смисъл, отричаш ppc изцяло?Що се касае до PPC рекламата - явно не си в ниша в която конкуренцията плаща за да ти кликат по рекламите. Ако плащаш 1+ лева на клик и на ден получаваш по 50 фейк клика и по още 10 фейк поръчки от които си на загуба с по 60 лв./ден (само транспортни разходи), ще мислиш по друг начин.
ЗАЩО таксата да ми става 400лв? Каква е разлиаката.?
Ако ти дам 100лв няма да си свършиш работата, но ако ти дам 400лв можеш и да ми гарантираш - така ли?
ЗАЩО всички се измъквате с оправданието за толкова пари - толкова? Всеки който тръгне да инвестира някаяква сума (10лв. примерно), си прави сметката дали може да си го позволи. Ако някой ми поиска 100лв за да класира сайта ми за определни ключови думи, аз съм си направил сметката че мога да си позволя да инвестирам тези 100лв.
НОРМАЛНО е ако не класира сайта ми след определения период от време за определените думи не само ДА МИ ВЪРНЕ ПАРИТЕ, но и да ми плати обещетение за загубеното време и пропуснатите ползи.
Зависи от нишата, не винаги е до проблем с бизнеса. Но принципно си прав.
Това е добре, когато реша да си купувам публикации, задължително ще ги прекарам през агенция, като твоята.
Ако съм, то как ще ме спаси оптимизатора? Удари от нелоялна конкуренция най-различни, има доста по-гадни неща от кликане по реклами. Смисъл, отричаш ppc изцяло?
@lqllqlq - виж тези - http://netpeak.bg/
Стара компания са, наскоро ги закупи една доста голяма украинска
поне на сайт са го докарали, няма друг такъв в бг уеб пространство
изброени са всичките услуги които предлагат, както и цени
На тази логика всеки може да се измъкне с промени в алгоритама на Google
Нали взимате пари за това, защото МОЖЕТЕ да излъжете алгоритъма, не за друго.
Ми правим договор.
Ако аз не ти платя в договорения срок - дължа ти обещетение от 10К примерно.
Ако ти не класираш сайта ми - връщаш ми парите + 10К обещетение.
Ако си готов да подпишеш такъв договор (аз съм готов), веднага те наемам да се занимаваш с СЕО по сайтовете ми. Ако не си, значи не можеш да носиш отговорност.
Просто сравняваме, излиза че и PPC е хвърляне на апри на вятъра, щото може да набиеш 500 лева ид а нямаш нито 1 продажба...
Браво, има сделка!
А това значи ли, че работи през просото?
Не разбира се, но за да разбереш - трябва да пробваш. А ти не искаш точно това - да даваш сайта си за оптимизация без да си сигурен за резултатите или поне, че няма да има негативни (тук не говорим за онпаже).
Нормално е сериозните фирми да искат по-висока цена. По-добре да работят по един сайт за 2к, отколкото по 4 за по 500 лв. Ако предложат ниска цена най-малкото няма да може да смогват на поръчките (нали са добри).