Интересно, въобще някой прочете ли моя пост, как точно се изкарват пари ?! -)) Към всички ! Това не е бизнес, а ХОБИ!
П.С. Към този, който пита за реклама там: Има си мейл за тази работа. Издава се данъчна фактура.
Не говори в множествено число от име на хора, които не познаваш.Като изчезнат един ден няма да сме много по щастливи, а ще питаме за тях и няма да мислим колко са лапали
Как много ?! На мене ми се виждат малкоМного ми се вижда 40к на месец...говорим за левове нали?
Не говори в множествено число от име на хора, които не познаваш.
i pravca tutoirofki
Не се очудвай. Замундата от край време са си смукачи. Най-изсмукани се оказват ползвателите на сайта. Заблуждават неграмотните хората, че едва ли не замундата им дава файловте, а всъщност един от друг си ги теглят и така замундата им продава тяхния нет. Винаги съм се чудил защо в тракерите има толкова много реклами, след като реалният финансов товар (за интернет сметки) удря потребителите, а не администраторите на тези сайтове.
А за това със субтитърните сайтове и неравноправието ще ти кажа едно нещо. В България има така наречени "велики" сайтове, които винаги се сочат. Другите са "обикновени" и няма нужда да ги сочиш, защото "не са толкова важни" и "не трябва да им се прави реклама за без пари". Би попитал какъв е критерия за определяне на важността? Всъщност и аз не знам, но със сигурност няма нищо общо с размера (на сайта).
Нямаш си представа в каква заблуда си за неограничеността на интернета си. А един тракер не изисква големи финансии и усилия за подръжка. Иска се само умерено количество нет (и малко стига) и какъв да е съвременен компютър (ест, нужно е да се настрои добре). Нетът не е нужно да е с голям капацитет, тъй като единственото, което предизвиква трафик са тегленето на торент файловете, които са няколко KB и reannonce-ването (т.е. опресняването на данни от тракера). Подръжката на едно такова нещо струва максимум трицифрено число (а в България може и да минеш дори с двуцифрено), а печалбите са петцифрени. Е, как няма да са толкова големи, тъй като продаваш чужд нет.
Като заключение ще кажа, че не смятам, че е редно да има толкова много реклами, при условие, че тези, които взимат парите не са тези, които реално те обслужват. Все едно да влезеш в ресторант, да си избереш, да си платиш, а от ресторанта да ти дадат само приборите за хранене и да ти кажат да отидеш в съседния ресторант там да се нахраниш.
... И на телевизията не плащаш ...
За ресторанта и бепзлатното си в грешка. И на телевизията не плащаш (не говоря за кабеларките, а за ефирните), но им се водиш клиент. Сам се сети защо.
А иначе аз лично поддържам сървър с постоянен трафик (трансфер на големи файлове) и навремето съм пускал торент тракер и съм мерил натоварването при определен брой announce-а наведнъж. Определено 1000лв са прекалено завишена представа за разходите, които са къде по-малко. А споделяне има и без замундата и арената. Има колко щеш начини за споделяне. И все пак споделянето е от хората за хората, а не за пълнене на джобовете на готованци.