Ти да не си у САЩ бе пич?от там имаш 2 варианта но тях ще ги чуеш на маса.Аудиторията не е дорасла за този тип разговори. В най-лошия случай възложителя ще си върне на 100% преведената сума и ще е назад със сроковете ако проекта зависи от това.
Ти да не си у САЩ бе пич?от там имаш 2 варианта но тях ще ги чуеш на маса.Аудиторията не е дорасла за този тип разговори. В най-лошия случай възложителя ще си върне на 100% преведената сума и ще е назад със сроковете ако проекта зависи от това.
Според мен си е за дело, защото сумата не е малка. Поне за мен лично не е малка. Но за жалост парите според мен са делнати между пичовете и реално в момента се кефят на това колко лесно са изкарани. Не трябва да остава това безнаказано.Нали има мейли, в които има детайли на сделката, не е толкова трудно да се докаже в съда, а и истината е че най-вероятно няма да се стигне дотам.
Сещам се за един. За другият сигурно ще разкажеш по-подробно. Силно се надявам да върне парите и да компенсира, но като гледам с какъв се е хванал, това не знам дали ще се случи.от там имаш 2 варианта но тях ще ги чуеш на маса.Аудиторията не е дорасла за този тип разговори. В най-лошия случай възложителя ще си върне на 100% преведената сума и ще е назад със сроковете ако проекта зависи от това.
Да. Вече могат да ти дадат едно 10 години за сексуален харасмънт, ако си пратиш сниман пениса на някоя позната през вайбъра. Че сигурно и QR код ще ти генерират, а да, и едно фейс рекагнайзинг ще има. Да, точно така, на пениса.Явно договорите са отживелица вече, щом имейл кореспонденция (особено, ако няма в нея имена и тн.) не може да се фалшифицира и важи в съда...
Авторът според мен може някак си с комбинация от различни съвети, които получи да си върне парите или поне част, но пак според мен ще го въртят и сучат, може и с години.Пет страници до тука. Автора да каже какво е или ще предприеме, за да може поне един път подобна тема да има някакъв смисъл.
Ако превода е направен от сметката на юридическо лице не може.Добре де. По тази логика не може ли да го пусне на КЗП? Имаш превод, нямаш нищо. И там си почват добре глобите.
Да, прав си. В случай, че е физическо само.Ако превода е направен от сметката на юридическо лице не може.
Най-сетне едно смислено мнение след 5 страници.С банково извлечение, пускаш го в полицията и казваш, че не си получил това за което си платил. В 90 процента от ситуациите връщат парите доброволно, след като получат съвет от органите на реда, в другите 10% ги осъждат и съда прави запор на сметките им и пак ти връщат парите, но отнема много повече време. Не е нужно да имате договор, щом си превел пари, те са за нещо, нали така? Съда и полицията следват логичните събития и такива малки измамници, дори в България не виреят от доста години насам. Ако не ти се занимава, това вече е друг въпрос, но не виждам смисъл от темата тогава.
Браво. Ако това беше някаква криминална историйка за сериал стил "Под прикритие", минаваш.С банково извлечение, пускаш го в полицията и казваш, че не си получил това за което си платил. В 90 процента от ситуациите връщат парите доброволно, след като получат съвет от органите на реда, в другите 10% ги осъждат и съда прави запор на сметките им и пак ти връщат парите, но отнема много повече време. Не е нужно да имате договор, щом си превел пари, те са за нещо, нали така? Съда и полицията следват логичните събития и такива малки измамници, дори в България не виреят от доста години насам. Ако не ти се занимава, това вече е друг въпрос, но не виждам смисъл от темата тогава.
Чл. 209. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28/82 г., бр. 10 от 1993 г.) Който с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага възбуди или поддър жа у някого заблуждение и с това прични нему или другиму имотна вреда, се наказва за измама с лишаване от свобода до шест години.
Чл. 9. (1) Престъпление е това общественоопасно деяние (действие или бездействие), което е извършено виновно и е обявено от закона за наказуемо.
Виждам един човек, който е пуснал запитване към фирми, от които за му отговорили с предложение, и той е хвала един от тях да му изпълнява проекта. За жалост с неуспешен край. Виждам също, че е използва различни канали, за да се свърже с тях. По тази логика, според мен трябва да обвиним и Facebook (ако с някой е водел разговор за проекта си там) за същото.Малко встрани от темата - @Blinky назад във връзка с един коментар пишеш, че не виждаш какво общо има форума с това, че материалът тук масово не е много добър. Наистина ли не я виждаш тази връзка?
А ти докладва ли въпросната тема?@Blinky, аз не визирах конкретния случай и това, че един или друг би могъл да се окаже измамник. Мен също един ме врътна с $25 за Adobe акаунт преди време, но това си е съвсем мой проблем, а и той май е баннат, което е хубаво. Не очаквам ти да си ми виновен. Визирам по-скоро това, което наричаш свобода, а на практика се е превърнало в някаква форма на свободия и реално привлича този лош материал, вместо да го демотивира. Това, например, е единствения форум за който аз знам, в който да отвориш тема за очевидно незаконни неща (как да направя сайт за стрийминг на филми, как да се укрият данъци и тн.) не е проблем, и даже може и да очакваш помощ. Това не коренспондира много с името на форума и тази липса на малко по-строги норми привлича повече от тия лошите, от колкото реално предприемачи и бизнеси.
Знам,че редактираш крайни коментари и директни обиди, което е супер, просто мисля че не е достатъчно.
Да, така е. Сори, ама в този материален свят те учудва, че всеки втори може да е измамник, да знаеш, че те чакат тежки дни. Оня с тези измислени акаунти си е баннат да. Мисля, че лично го направих. Няма как да ги хващаме във въздуха и тия хазари.@Blinky, аз не визирах конкретния случай и това, че един или друг би могъл да се окаже измамник. Мен също един ме врътна с $25 за Adobe акаунт преди време, но това си е съвсем мой проблем, а и той май е баннат, което е хубаво. Не очаквам ти да си ми виновен. Визирам по-скоро това, което наричаш свобода, а на практика се е превърнало в някаква форма на свободия и реално привлича този лош материал, вместо да го демотивира. Това, например, е единствения форум за който аз знам, в който да отвориш тема за очевидно незаконни неща (как да направя сайт за стрийминг на филми, как да се укрият данъци и тн.) не е проблем, и даже може и да очакваш помощ. Това не коренспондира много с името на форума и тази липса на малко по-строги норми привлича повече от тия лошите, от колкото реално предприемачи и бизнеси.
Знам,че редактираш крайни коментари и директни обиди, което е супер, просто мисля че не е достатъчно.