Как се тегли от банкомат ... :)

От: Как се тегли от банкомат ... :)

По интересно четиво са коментарите под статията. :D
 
От: Как се тегли от банкомат ... :)

По интересно четиво са коментарите под статията. :D
ето един готин:
И какво??? Гледам аз по банкоматите навсякъде вече изкарани разни USB портове, SATA портове...и си ръчкам каквото си искам вътре. Може даже и ютията да си включа... Та този който е писал статията тук...да го питам. Та къде аджеба се вкарва тази влашка, че не ми стана ясно.
 
От: Как се тегли от банкомат ... :)

Ми аз за ко мислиш хода до банкоматя с клавиатурата под мишник?! :)
 
От: Как се тегли от банкомат ... :)

НЕ знам за вируса, но този коментар най ми хареса:

Тва бг журналистките са супер тъпи пачи! По-глупава статия скоро не бях чел!

Хахахаха, няма нищо общо със темата, амо е много на място. :) Как може за такъв проблем да праснеш 3 абзаца с по 2-3 изречения. Що за журналистика. Като нямат време да правят новини, да не правят. Това е само ей така: Абе днес някой разказа играта на банкоматите - заглавие и в бодито, нещо си от, май некъв вирус, там по флашки.

Няма такава некомпетенция. Мен това ми направи впечатление. Иначе по темата: щом е компютър, значи може да се зарази. Начината са по 2 начина - чрез USB-то, което е зад капака на машината, и чрез картов носител. По скоро ще е в магнитната лента, тък като чипа е по скъпо за изработка. А както знаем всички, или поне така мисля, тези компютри нямат антивирусни поради изолацията си от външната среда, като интернет средата. Просто е в вътрешнобанкова система, която следи актуалностите, както на сметките, така и на курсовете, таксите и други променливи, с които се оперира.

Знам, че от въпросанта медия не са много запознати, но поне може да се образоват.

Бандитите използвали флашка с вируса, която поставяли в банкоматите. Миг по-късно те се превключвали на автоматичен сервизен режим.

Хахахаха. Нямаше ли да е по лесно да кажат - бандитите са служителите, зареждащ банкомата. Защото за запознатите с IT технологиите е ясно, че такъв порт (открит USB) си е направо глупост. А аз като потребител никога не съм виждал открит USB порт, на който и да е банкомат.

Продължавам и още с некомпетентното мнение:

Това са нови вируси, подобни на руските, които вече са източвали парите на доста хора в европейските страни в началото на 2009 година.

Тук пак грейнах. Вируси подобни на руските. Само за тяхно сведения - руснаците пишат най-силните вируси и като сила в хак средите се нареждат на първо място. Да та кажеш руски вирус е все едно термина - греещо слънце. :)

Няма какво друго да цитирам и да му се посмея, защото тя статията е от няколко изречения на кръс.

И в заключение, вируса заразява и реално или е програмиран да прави тези неща с точенето или му се задава от разстояние това дейтсвие, и в двата случая проникването не пречи на машината да си изглежда в нормален статус и да не дава грешки при навигиране от потребител.

Жалко за милите банки, защото те зареждат банкоматите. Но като са допуснали пропуск в системата, проблема си е техен.
 
От: Как се тегли от банкомат ... :)

Turning an ATM into a Slot Machine

The first exploit involved unlocking a panel on the ATM and inserting a USB key that overwrites the machine’s native firmware with the aforementioned rootkit, taking control of the ATM.

По-големият проблем май е достъпът до панела.

In the models Jack tested he was able to, after accessing the machine’s USB ports with a master key purchased online, perform a replacement of the firmware with his rootkit version. The ATM’s include the ability to do this so that firmware updates can be made by those performing maintenance on the ATM. However, there is no integrity check to ensure that the code update is coming from a trusted source.
 
От: От: Как се тегли от банкомат ... :)

Е то първия път освен клавиатурата носиш и дрелка..
 
От: От: Как се тегли от банкомат ... :)

Е то първия път освен клавиатурата носиш и дрелка..
Така се трупа начален капитал за бизнес в Предприемач, ама Блинки не е запознат с тези похвати и ни баламосва с affiliate programs. :)
 
От: Как се тегли от банкомат ... :)

Ето и един коментар специално за автора на статията:

"96

добавен от: ето как се прави преди 1 час

(1) купувате вазелин от аптеката
(2) заставате пред банкомата
(3) намазвате флашката с вазелин
(4) сваляте гащите
(5) вкарвате флашката в ТДСНГ (Там Дето Слънце Не Грее)
(6) и хоп готово - банкомата започва да бълва пари
 
От: От: Как се тегли от банкомат ... :)

Е то първия път освен клавиатурата носиш и дрелка..
По ме кефеше метода с фадромата. Направи влиза и си я загребва машината, а после се стига до парите. Грубичкото винаги е било на почит. Или един пикап, който закача за основите банкомата и го дърпа по улиците, след като го изтръгне от банката. Това е класика. Тия с някакви вируси и глупости се занимават. :)

Днес като отидох да тегля пари пича от охранта (тия статичните пенсионери) седеше и гледаше. Попитах го дали някакви параной ги гонят и дали е разбрал за какво иде реч, че така запя. А той бил инструктиран да тегли по едно око тези дни на банкомата, като спомена за някакъв руски вирус. Хората са получили от тук от там инфо и всеки се чуди с какво да е полезен. Но некомпетентната информация освен смут, нищо друго не носи след себе си. Ясно е, че някой е имал достъп преди да се нарди за кешовицата. Или го е вкарал е нещо повече от карта. Но малко ми е съмнително как ще мине вирус през четец, все пак той не дава права за управление на системата, но не е излючено да се вкара нещо при желание.
 
От: От: Как се тегли от банкомат ... :)

Така се трупа начален капитал за бизнес в Предприемач, ама Блинки не е запознат с тези похвати и ни баламосва с affiliate programs. :)
Хахаха, така си е. Само си правя базик с вас нали? :) Но на тях разчитам, както и разчитам, че с тях ще дръпенете повече и няма да ви чета по вестниците. :)

Иначе Блинки е работел в секюръти фирма и имам идея как може да се направи, но не си е работа. Идеята е проста - трябва да се стигне до контрол системата. Тия са глопаци, заразили са определени машини. Това са аматьори, истинските специалисти стигат до ядрото и от там пускат вируса (това се отнася за всичко, което има ядро - сървър в този случай.). Така няма да циклят на определени банкомати, а ще обикалят като цветарки. Другото е вече ловкост и бързина. :)

Само за протокола, тези неща се правят с план, а не така кретенски. Избира се ден, в който банките не работят, няма да е лошо щом са продупчили банкоматите, да го направят и с камерите на тях, мисля си, че поне захранването им е свързано. Да нямат повече от няколко секунди, миниту на банкомат. Едно теглене не отнема повече от 2 мин. Ето ти препоръчително време за седене. Не се избират много населени банкомати - там няма да има много пари - такива на молове, пазари, търговски центорве. И за да е перфектно свършено, отклоняваш вниманието с нещо друго. Районите трябва да са ако не в сялата страна, то поне из целия град, за да не се сведе до квартал, защото там вече ще даде нещо, за което да захапят от разследването. Няма да е лошо да се използват ръкавици, но всеки гледал филми е наясно с това.

Има и начин за хвашането им, ама да ги видя дали ще се справят сами. Просто е и това, или поне така си мсиля. Вижда се кои са заразени, в колко часа е лога на самия вирус, като това се сравни с всички заразени. Намират се общите черти межди банкоматите, вижда се как е постъпил - програмистите ще знаят най-добре и се вижда кой е бил на смяна тогава. Не искам да съм лош пророк, но защо си мисля, че пълненето съвпада с заразяването, а ако не пълненето - то поне профилактиката им. Отпечатъци на машините, който ги е отварял, И в един момент ще стане ясно или поне ще имат следа, която да следват.

Като гледам колко аматьорско е направено съм сигурен, че някъде са се издънили и да оставили следи. Просто е следствие. Когато работа не е свършена добре, то тя има и минуси, които играят за другата страна. Но с нашето разлседване и професионалисти се съмнвам да стигнат до някъде.
 
От: Как се тегли от банкомат ... :)

Ми то едва ли има много професионалисти в тази област, та вероятно се знаете ... :)
Иначе няма какво да се съмняваш...точно донякъде стигат...
 
Последно редактирано:

Горе