Когато полицаите изглеждат и се държат като мутри, и обратното...

Re: От: Когато полицаите изглеждат и се държат като мутри, и обратното...

Ботче, ти не разбра ли, че изродщини се случват по цял свят, а не само в България. Несправедливост има навсякъде, а не само в България. Тинята я има навсякъде, що не погледнеш клипа, който съм постнал по-горе дето банда тиняци пребиват брутално български студент в метрото на столицата на Европа? Що не погледнеш клипа, в който полицаи брутално арестуват танцуващи хора в САЩ? Кво ще ми кажеш, че полицейското насилие е запазена българска марка ли бе ботче. Ние не се чувстваме заклещени щото сме си удома, а ти като нямаш дом и си бот от глобалната мрежа, където и да отидеш винаги параноично ще се оглеждаш и ще ти се струва, че те дебне някоя мечка. И след срещата ти с мечката ще разправяш на приятелите си - "ами изяде ме". (Ако не се сещаш да ти припомня вица за ловеца, който срещнал мечка и тя го офертирала или да го е*е или да го яде).

има несправедливост но след нея има съд които постановява че трябва да ти се платят няколко милиона... като стане така и в България случаиите на злоупотряба с власт и служебно положение от самосебеси ще се редуцират под санитрания минимум виж какво написах в предния си пост за онзи дето го блъсна министър
 
От: Когато полицаите изглеждат и се държат като мутри, и обратното...

Вярно е, че много неща в държавата не са както трябва да са. Не съм съгласен обаче с абсолютизирането и заклеймяването само на нашата държава. Има хора, които само това им дай да правят - да плюят. Щом е българско задължително трябва да е анти и гадно. Защо, защо трябва да имаме такива комплекси? Ако си поиграя мога да ти изнамеря новини от цял свят (цивилизования), от които да ти настръхне косата - убийства, изнасилвания, полицейско насилие. Не мисля, че във всеки един от случаите на полицейско насилие жертвите получават 'няколко милиона'. В някои случаи дори и да получат това няма как да върне мъртъвците...

Пример от миналата година - при операция в Детройт, SWAT отряд обърква етажа, на които трябва да е бил заподозрения. Мятат светлинни гранати, една от която пада и запалва леглото на 7 годишно момиченце. Нахлуват в къщата, произвежда се изстрел и момиченцето е застреляно в главата.
aiyana-300x200.jpg


Part of how the authorities are trying to cover up this murder is by ‘investigating” it till people forget
Момиченцето се казва Aiya Stanley-Jones, ако ти се търси, потърси за случая.
 
живота няма цена... случват се и много непреиятни неща не намерих данни за завършване на процеса засега но от намереното досега

http://www.mlive.com/news/detroit/index.ssf/2010/05/aiyana_stanley-jones_shooting.html
Days later, Aiyana's family, enlisting the representation of Southfield attorney Geoffrey Fieger, filed a wrongful death lawsuit against the city and department.

While Fieger's claim of a police cover-up may be more difficult to prove, it's clear Aiyana was an innocent bystander in the raid, and The News reports legal experts say the lawsuit "will surely result in a multimillion-dollar payout."

Such payouts are nothing new for the cash-strapped city. As the newspaper points out, Detroit shelled out more than $39 million in police lawsuits between July 2006 and June 2009

в бг и 10 000 лева няма да вземеш полицаите които застреляха дятото в гората по погрешка... бяха осъдени административно на по 800 лева глоба... като общината и полицията почне да плаща милиони и те се одържат от бюджета на съответната служба (самите колеги на провинилите се ще искат да се махнат неспособните между тях за да не им изяждат от заплатите и ще мислят много преди първо да стрелят а после да мислят)
 
Последно редактирано от модератор:
От: Когато полицаите изглеждат и се държат като мутри, и обратното...

Шокиращото в тая тема не е само в това, което е станало на момента и самото пребиване, а и последващите действия. Никой от властимащите дори не е загатнал, че това, което е станало е грешка или е нередно. Това е по-големият проблем, който по сериозност надвишава самия бой. Шокиращото е, че утре това може да се случи на всеки от нас и излиза, че не е незаконно, а си е в реда на нещата. Да те спрат някакви цивилно облечени хора на улицата да те спукат от бой, да те натикат в някаква обикновена кола и да отпрашат нанякъде. И когато това се случи държавата иска от вас ако сте наблизо просто да си обърнете главата на другата страна и да се направите, че това не се е случило. На мен ми се вижда грешна тази система.

Да се бори престъпността с криминални методи е същото като да се насърчава масовия секс за повишаване на нивата на девствеността.
 
От: Когато полицаите изглеждат и се държат като мутри, и обратното...

Има случаи, в които се взимат по 10 хил. лева. Хората съдят директно държавата в Страсбург. Но не за това говорим. Както написах преди малко, не мисля, че унищожен човешки живот заради нечия немарливост би се компенсирал с хартийки с покупвателна стойност. Трагедии, грешки и несправедливост има по целия свят.

Това е по-големият проблем, който по сериозност надвишава самия бой. Шокиращото е, че утре това може да се случи на всеки от нас и излиза, че не е незаконно, а си е в реда на нещата. Да те спрат някакви цивилно облечени хора на улицата да те спукат от бой, да те натикат в някаква обикновена кола и да отпрашат нанякъде. И когато това се случи държавата иска от вас ако сте наблизо просто да си обърнете главата на другата страна и да се направите, че това не се е случило. На мен ми се вижда грешна тази система.
Едно от малкото разумни мнения по темата. Мисля, че понятието "закон" е кухо откъм съдържание или поне важи единствено за обикновените хора. В другите случаи, законно е това, което прави по-силния(властимащия) - това се отнася както за вътредържавната, така и за международната политика.
 
Последно редактирано:
От: Когато полицаите изглеждат и се държат като мутри, и обратното...

Да те спрат някакви цивилно облечени хора на улицата да те спукат от бой, да те натикат в някаква обикновена кола и да отпрашат нанякъде.
Това с обикновената кола ме разсмя. Не ги е срам да те натикват в обикновена кола. Пълен резил!
 
От: Когато полицаите изглеждат и се държат като мутри, и обратното...

Човек би очаквал след ареста да попадне в полицейска кола.
 
От: Когато полицаите изглеждат и се държат като мутри, и обратното...

Човек би очаквал след ареста да попадне в полицейска кола.
Източили са горивото от астрите
 
  • Like
Реакции: Test
От: Когато полицаите изглеждат и се държат като мутри, и обратното...

Още малко храна за хейтърите

Ченгета пребили пенсионер

“Други черпиш, а нас от Второ РПУ не”, крещели побойниците в униформи.

“Полицаи от Второ РПУ пребиха баща ми, който е инвалид пред заведението ни до Централна гара”. Като го удряха му крещяха: ”Други черпиш, а не нас”. Татко още не може да се опомни от случилото се. Как може да му се нахвърлят, та той няма капачка на лявото коляно”, с треперещ глас разказва пред в. “България днес” столичанинът Пламен Трифонов.

.......

Когато заведоха баща ми в ареста във Второ, полицай Гешев ми каза: Защо трябваше да стават така нещата, адаш? И опита да потули случая с насилието. Пламен говорил и с разследващия случая, който се оправдал:Аз съм им колега, разберете ме. Знам, че сте прави, но нищо не мога да направя”.

След като освободили Христо, в кафенето му започнали да идват други униформени. Съветвали го повече да не се занимава с Гешев и Георгиев, тъй като имали познат прокурор

====================

Така ще е, аз още преди две години когато на Миков милиционерските курви биха Българи пред парламента и убиха Българин в ареста казах че докато не се пръснат черепите на поне десетина мутри в униформа и не се разплачат майките им няма да се спрат !!!:twisted:
 

Горе