Ама точно това е икономически логично. Аз имам тогава друг въпрос, които е икономически. По-скоро е бизнес ориентиран. Как остава фирмата ти конкурентна на пазара след като в рамките на няколко години даваш едно и също "поощрение" и "бонуси" на хората, с които заедно си отчупил от питата (пазарен дял). Мен това ми е чудно, как организъм (защото е това един бизнес), който на 3 години е ял ххх кг. храна, на 6-7 години, яде пак същото и пак е в период на развитие, според думите на човека, разказал тази "логична икономическа" приказка.
Доста уязвима е според мен, пък нека е икономически нелогично. Не ми казвай, че един счетоводител в една фирма взима същите пари, като тези които е взимал преди няколко години. Ако е така, мисля, че е време да се замисли за въжето. Прибави към разсъжденията и константата време.
И бате, не мога да си обясня защо толкова трябва да спорим за това, при положение, че говорим за един бизнес-инвалид, който е в икономическо положение не само да дава минимума, но и да си прави гаври, ако иска. Още нещо може да прибавиш към размислите си. А колкото до доматите. Отивам на пазара, давам 2 лева. Отивам утре, искам по-хубави, давам 2,5 лева. След 2-3 години отивам, давам за първите от 2 лева - вече 3 лева, а другите които ми харесват повече са на 3,5 лева вече. Не отивам да давам повече, защото така съм решил, а защото има причина. И точно това е разковничето и друга гледна точка. Има ли причина да плащаш на един човек повече (в случая даже да му мръднеш малко заплатата нагоре за тия години) или не, защото пазара така е решил или просто не пипа щото така работи добре. Това е един бг бизнес-шит, такива, на които сме се нагледали. Тук бизнес логиката не само липсва, но отива в едно друго измерение. Къде по света (нормалния свят) ще отидеш и работодателя ще ти каже: "Избери си - осигурявам те на минимална и взимаш повече чисто, или ти плащам пълните осигуровки и чистото ти става по-малко". Така, че какво си говорим за домати, като дори не се знае дали домата, който ти продават не е боядисана изгнила мандарина.