Общо взето как ще се класира магазина не зависи от платформата, ами от оптимизатора.
Ако говорим по подразбиране коя платформа е най - добре опитимизирана от към SEO, то това е Joomla! няма по - добре оптимизирана от нея. Ако съдържанието и структурата е една и съща и само платформата е различни то несъмнено Joolma! печели
Надявам се да съм бил максимално полезен.
Поправи това VirtueMart, защото е глупост! Виртуемарт е компонент към Joomla!, a към Joomla! може да се сложи друг компонент за онлайн магазин, напримен hikashop, който е най - добрия за Joomla! поне според мен, аз лично само него ползвам и съм супер доволен. Преди ползвах VirtueMart, но след като собствениците на мартата, отказаха да добавят към ядрото моите преработки, като филтри, канонични адреси и други благинки се отказах да използвам тяхното ядро, понеже беше мъка при всеки ъпдейт и все нещо се счупваше. Само вижте за какви логове става дума при хикашопа, почти всяка полезна доработка се вкарва в ядрото без молби и излишни нерви, да не говорим, че фикснати бъгове ги вкарват моментално до час вече са вкарани в официалните пакети за сваляне. Лично аз като фиксна бъг и другите сайтове си ги обновявам директно от официални пакет на хиката, не заменям файлове едно по едно.
Понеже аз съм никои и пак ще почнете да ми опонирате, че опенкарт това, опенкарт онова, за онлайн магазините има магенто и джумла и това го казват двамата най - големи гурута в онлайн магазините!
За повече информация относно SEO, излгедайте това видео и ако ви е било полезно, просто последвайте Васил Тошков в тубата, има какво да научите от клиповете му!
https://www.youtube.com/watch?v=vkoacOYs_vQ