От: От: Кой е виновен за трагедията в Тетевен?
Който не плаща си поема риска. Радвам се за теб Стойнев, но аз не бих рискувал два живота за 1000 лв.
И да, ако мога - спирам да плащам вноските моментално. Но не мога, както не мога и да се откача от топлофикация.
Една от причините е това, да. Тъжно, но факт.
Не бях плащал здравни осигуровки от въвеждането им.
Преди година лекар от държавна болница ме вкара в нея и платих последните три години, както е по закон. След петте дена там нямах диагноза - студенти, асистенти, доценти, че и двама професори на университетската болница ми направиха 14 изследвания. Всяко изследване бе със зъключение: Здрав! Петия ден не правиха нищо. Но ме задържаха, защото при проверка щели да ги глобят, ако ме няма. Това изисквала клиничната пътека! Болен, здрав - седиш 5 дена. Изписват те след този ден, дори да си болен. Миналата есен имах същите симптоми, но отшумяха, без да се обръщам към лекар, както когато бях под лекарско наблюдение.
В крайна сметка цялата галимация бе да се усвоят едни пари от здравната каса. Не мога да виня лекарите - те са подвластни на здравната каса. От това им зависят заплатите.
Здрлавната система у нас, стига да има такава, не е социална, а парично насочена. Здравната система въобще не се интересува от здравето на платците. Здравната система е финансова система, точно като банките.
Майка ми се лекува много успешно в държавна болница. Напук на Здравната каса. Лекарите използваха всички възможности от Здравната каса, за да ѝ помогнат. И помогнаха! Без да са взели лев от нея, въпреки, че тя ги е питала какво да им даде. Нали всички сме свикнали, че "трябва да дадем на лекаря".
Здравето в България е бизнес, а не идеите на Хипократ. Дали ще дадеш, или пък не, е без значение.
Всичко започва от семейството и начина на живот и хранене. Както образованието зависи от семейството, така и здравето. Дали ще платиш на частен лекар или учител, нищо не променя.
Били сме бедни, пък плащаме за безплатни неща! А после се оплакваме от корупция.
ПН
От Топлофикация съм се откачил отдавна.