Кой е виновен за трагедията в Тетевен?

От: Кой е виновен за трагедията в Тетевен?

Само ще ти кажа нещо. Дадох 100 лв. за фетална морфология на дъщеричката. Там лекаря каза, че има нещо в бъбречето и може да се развие инфекция след раждането. Познай, наистина се случи и като отидохме в болницата разбира се им казахме. Айде сега ми кажи, ако бях спестил 100-те лв. и нещо беше станало с детето ми, докато търсят какво му има, кой щеше да е виновен?
 
От: Кой е виновен за трагедията в Тетевен?

Братле, те 95% от болниците са ЕООД-та или ООД-та, могат ако искат и други екстри да вкарат в ценоразписа. И се сетих за онзи виц...

Раждането трябва да стане абсолютно безплатно и да се забранят всякакви такси в неговия смисъл - дали ще е такса клизма, такса упойка, такса чаршаф. Ако има свободни екипи - да си избереш, ако искаш кой да ти изражда детето. Ако се случи по нощите - който е там.

Ако искаме да имаме здрава нация това е една от началните стъпки за подобряване на възрастовата структура - директно намаляване на разходите по едно бебе с немалко. Който казва, че "предпочита да си плати, за да е спокоен" за мен просто подпомага корупцията в държавата. Парите на ръка/под маса/с касова бележка не ви носят никаква сигурност освен душевната, но смятам че много бързо тя ще ви се изпари, ако се случи нещо.

А не да продължава тази корупционна практика. Дано не ви се налага да "доплащате" скъпо струващо оборудване за извъшване на операция или недай си боже имплант и да се чудите този имплант от коя купчина прах в крематориума на централни е излезнал дето е във вас и къде живее лекаря, който ви го е монтирал. Че имаше и такива случаи...
 
От: Кой е виновен за трагедията в Тетевен?

По стечение на обстоятелствата родих в частна болница. С доплащането към касата ми излезе 1400 и условията бяха почти идеални. Иначе до последно проучвах докторите в Тина Киркова, за да знам при кой да се запиша. В крайна сметка бях супер доволна от проследяващата и когато трябваше да взема крайното решение осъзнах, че мога да се оставя само в нейни ръце, в частната болница, в която изражда всеки ден бебета.

И добре, че стана така. Бях убедена, че след идеалната бременност всичко ще протече много гладко, но уви не стана така. Докторката ми се справи много адекватно със ситуацията и ако не беше моето желание за нормално раждане без упойка нямаше да мъча себе си и бебето излишно цял ден.

Докато бях там една жена роди за 20 минути, а пък за друга целия нощен екип беше в шаш и паника. По принцип няма значение болницата стига лекарите да са съвестни и да могат да реагират адекватно в критична ситуация, а добрите условия са просто комфортно допълнение към възстановяването и първите дни с бебето.

Дъщеря ми, жива и здрава точно днес навърши 1 годинка.
 
От: Кой е виновен за трагедията в Тетевен?

Да ти е жива и здрава :)
 
Тия даже не дават да се раждат бъдещи данъкоплатци. И аз не бих плащал осигуровки, ако имаше начин. Подкрепям редрумъра, защото видях с очите си какво е "без екип". Може много да си говорим, но и разлика има. Който не я е забелазал, значи е имал много голям късмет.

Отделно, кой по дяволите ще седне да те консултира фри? А консултациите са важни, защото в нета е до едно положение, после идват персоналните случаи. ;)
 
От: Кой е виновен за трагедията в Тетевен?

Айде сега ми кажи, ако бях спестил 100-те лв. и нещо беше станало с детето ми, докато търсят какво му има, кой щеше да е виновен?
Да ти е живо и здраво момичето, вярвам в превенцията!

На феталната морфология, на която също дадох 140 лв. за 4D ( в частна клиника в София) ми казаха, че сина ми ще се роди с хидроцефалия и препоръчаха аборт по медицински причини, но назначиха още изследвания (за всеки случай). След това ме извъртяха за още 800 лв., което разбрах доста по - късно, естествено за здраве си плащах като поп. Няколко месеца не съм спал, жена ми също. Накрая след амиоцентези, биохимични скрининги и т.н се оказа фейк първоначалната диагноза. Роди се жив и здрав и без никакви проблеми за 4 мин. 4 кг. Година след това разбрах и схемата за доене на пациенти от техни колеги (за съжаление няма как да го докажа) . Казах, не искам да те убеждавам в нищо и всеки има право да решава за себе си как да живее и в какво да вярва. Не се сърдя. Не обвинявам никого и никого не защитавам, даже нямаше и да го споделям този момент... Монетата има две страни... А докторите ги правят тези врътки защото са принудени да търгуват със здравето и живота ни. Това им е работата.
 
Ние прескочихме това с амиоцинтезата, защото имало вероятност да се загуби плода в не малък %. И скочихме направо на преста теста, май така беше, което е 1500 лв. Нещо, което в Германия е фри, при с мнения се правел. Така, че част от парите, които се дават е заради гладниците тук, защото държавата ги е оставила милите гладни. Не изключвам и момента с некадърниците, които са още един факт да отидеш при някой да си му платиш и да си спокоен. Пожелавам само здраве на всички и да не плашим толкова бъдещите родители. :)
 
От: Кой е виновен за трагедията в Тетевен?

Нямаше да се включвам в странични теми, но ми е болезнена. Загубих близнаци по лекарско безхаберие. И се снабдих с мнооого проблеми за години наред. И то от известната "Шейново". Небезизвестният шеф на патологията, който взема луди пари от величия - д-р Велев, се скри за назначената хирургична интервенция, защото бях по здравна каса и обещах да си платя след като преживея ужаса. Е преживях истински ужас! При това още под упойка ме караха да подписвам документи... После години лекувах заразите от болницата..... Кръвта няма цена!
...
Не вземаха пари само на роми. Те се подкрепят и лекарите изпитват страх да навредят или да поискат пари на това съсловие. Може да им струва здравето и/или живота!
 
От: Кой е виновен за трагедията в Тетевен?

Философски погледнато всеки си е прав за него си, ама нямаше да има такава тема, ако имаше работеща система за здравно осигуряване, а не здравеопазването да се обръща на търгащина
 
От: От: Кой е виновен за трагедията в Тетевен?

Който не плаща си поема риска. Радвам се за теб Стойнев, но аз не бих рискувал два живота за 1000 лв.

И да, ако мога - спирам да плащам вноските моментално. Но не мога, както не мога и да се откача от топлофикация.


Една от причините е това, да. Тъжно, но факт.

Не бях плащал здравни осигуровки от въвеждането им.
Преди година лекар от държавна болница ме вкара в нея и платих последните три години, както е по закон. След петте дена там нямах диагноза - студенти, асистенти, доценти, че и двама професори на университетската болница ми направиха 14 изследвания. Всяко изследване бе със зъключение: Здрав! Петия ден не правиха нищо. Но ме задържаха, защото при проверка щели да ги глобят, ако ме няма. Това изисквала клиничната пътека! Болен, здрав - седиш 5 дена. Изписват те след този ден, дори да си болен. Миналата есен имах същите симптоми, но отшумяха, без да се обръщам към лекар, както когато бях под лекарско наблюдение.
В крайна сметка цялата галимация бе да се усвоят едни пари от здравната каса. Не мога да виня лекарите - те са подвластни на здравната каса. От това им зависят заплатите.
Здрлавната система у нас, стига да има такава, не е социална, а парично насочена. Здравната система въобще не се интересува от здравето на платците. Здравната система е финансова система, точно като банките.
Майка ми се лекува много успешно в държавна болница. Напук на Здравната каса. Лекарите използваха всички възможности от Здравната каса, за да ѝ помогнат. И помогнаха! Без да са взели лев от нея, въпреки, че тя ги е питала какво да им даде. Нали всички сме свикнали, че "трябва да дадем на лекаря".
Здравето в България е бизнес, а не идеите на Хипократ. Дали ще дадеш, или пък не, е без значение.
Всичко започва от семейството и начина на живот и хранене. Както образованието зависи от семейството, така и здравето. Дали ще платиш на частен лекар или учител, нищо не променя.
Били сме бедни, пък плащаме за безплатни неща! А после се оплакваме от корупция.

ПН
От Топлофикация съм се откачил отдавна.
 
От: Кой е виновен за трагедията в Тетевен?

Редрум не палщам рекет на доктори - Не палщам и на полицаи - Не плащам рушвети и на данъчни - И въпроса е принципен

Жената с второто беше в Тина Киркова и по пет пъти на ден я тормозеха да си изберела екип - В крайна сметка се появи усложнение и роди в Майчин Дом - В същото време моя позната роди в частна клиника за 2000лв и си излезна с лилаво бебе със стафилококова инфекция.

На който му е писано да живее ще живее както написаха и други жените раждат от хиляди години и без специален екип.

Писнало ми е от кисели Софиянци дето си мислят че светът се върти около жълтите павета, ако живееше в горно нададолно и най близкият град ти е на 50км а София на 300 си въобще доволен че има някой дето е виждал как се ражда дете.
 
От: Кой е виновен за трагедията в Тетевен?

@Градинарски не знаеш колко си прав
Здравната система е болна и всеки вирус може да стане лекар, както всеки манго може да вземе шафйорска книжка
Направо ме е срам от тази държава, защото всичко е търгащина, като почнеш от образуванието та чак до върха в парляменто
 
От: Кой е виновен за трагедията в Тетевен?

Да ти е живо и здраво момичето, вярвам в превенцията!

На феталната морфология, на която също дадох 140 лв. за 4D ( в частна клиника в София) ми казаха, че сина ми ще се роди с хидроцефалия и препоръчаха аборт по медицински причини, но назначиха още изследвания (за всеки случай). След това ме извъртяха за още 800 лв., което разбрах доста по - късно, естествено за здраве си плащах като поп. Няколко месеца не съм спал, жена ми също. Накрая след амиоцентези, биохимични скрининги и т.н се оказа фейк първоначалната диагноза. Роди се жив и здрав и без никакви проблеми за 4 мин. 4 кг. Година след това разбрах и схемата за доене на пациенти от техни колеги (за съжаление няма как да го докажа) . Казах, не искам да те убеждавам в нищо и всеки има право да решава за себе си как да живее и в какво да вярва. Не се сърдя. Не обвинявам никого и никого не защитавам, даже нямаше и да го споделям този момент... Монетата има две страни... А докторите ги правят тези врътки защото са принудени да търгуват със здравето и живота ни. Това им е работата.
Стойнев, ние бяхме при Марков за морфологията. Морфологията се прави за това - да се видят подобни неща. След това се проверяват допълнително. Да е схема за точене - знае ли човек вече, но моя опит показва, че хората са точни. И е по-добре да провериш, отколкото да оставяш нещата в ръцета на съдбата.
 
От: Кой е виновен за трагедията в Тетевен?

Редрум не палщам рекет на доктори - Не палщам и на полицаи - Не плащам рушвети и на данъчни - И въпроса е принципен

Жената с второто беше в Тина Киркова и по пет пъти на ден я тормозеха да си изберела екип - В крайна сметка се появи усложнение и роди в Майчин Дом - В същото време моя позната роди в частна клиника за 2000лв и си излезна с лилаво бебе със стафилококова инфекция.

На който му е писано да живее ще живее както написаха и други жените раждат от хиляди години и без специален екип.

Писнало ми е от кисели Софиянци дето си мислят че светът се върти около жълтите павета, ако живееше в горно нададолно и най близкият град ти е на 50км а София на 300 си въобще доволен че има някой дето е виждал как се ражда дете.

Първо, не съм софиянец :) После, аз и като си правя зъбите си плащам като поп, ама щото предишния ми опит ми е коствал няколко зъба. И много проблеми, разбира се, щото някой некадърник си е оставил ръцете. Сещаш се, то и без зъби мога да живея и така са карали много хора преди мен, ама като мога да си позволя да съм със зъби, що да го оставям на Господ? Въобще, всеки един допир с безплатното здравеопазване у нас ми е оставил поражения по тялото. Дори са ми се случвали ужасяващи неща, да не влизам в подробности :shock:
 
От: Кой е виновен за трагедията в Тетевен?

Правенето на зъби не се покрива от здравната каса до колкото знам - Имаш право на една пломба и на изваден зъб - Допълнителните неща се плащат

За разлика от раждането, което е безплатно и всякакви методи да те принудят да платиш допълнително са рекет. А тези които го плащат поддържат тази порочна система. Същото е с катаджиите същото е с данъчните

Всичко опира до личният избор и принципите
 
От: Кой е виновен за трагедията в Тетевен?

Странна представа имаш за нещата Манта. Едно време, като ученик са ми правили разни неща, от които страдам сега. Безплатно е било и са си оставили ръцете. Давам прост пример - умъртвен по някакъв брутален начин зъб, с консервиран нерв вътре, който възпълява синусите щото в корените му има възпаления, които не могат да се излекуват щото е консервиран и циментиран въпросния зъб. И разбираше ми е*баваше мамата. Как ти звучи, а? Е, безплатно беше, а сега ми трябваха няколко хиляди лева да се ремонтирам. Ето принципите и личния избор - никога повече експерименти.
 
От: Кой е виновен за трагедията в Тетевен?

Редрум не палщам рекет на доктори - Не палщам и на полицаи - Не плащам рушвети и на данъчни - И въпроса е принципен

Жената с второто беше в Тина Киркова и по пет пъти на ден я тормозеха да си изберела екип - В крайна сметка се появи усложнение и роди в Майчин Дом - В същото време моя позната роди в частна клиника за 2000лв и си излезна с лилаво бебе със стафилококова инфекция.

На който му е писано да живее ще живее както написаха и други жените раждат от хиляди години и без специален екип.

Писнало ми е от кисели Софиянци дето си мислят че светът се върти около жълтите павета, ако живееше в горно нададолно и най близкият град ти е на 50км а София на 300 си въобще доволен че има някой дето е виждал как се ражда дете.

Що за омраза към софиянци?!? Не съм от София, но по стечения на обстоятелствата живея в София. Тук лесно оцеляват само крадците - има мноого материал за обиране!
Трудно се оцелява в голям град, сбирщина от хора, всеки гледа всеки да прекара!
Най-корумпираната здравна практика е в София. Разказваха ми за други градове, където хората се стараят, защото се и познават. А за софийските лекари всеки е чужд и враждебен. Рядко ще срещнеш човещина, независеща от плащането. Тук даже и с пари не можеш да разчиташ 100% на вежливо и квалифицирано отношение.
 
От: Кой е виновен за трагедията в Тетевен?

И още нещо, важно, заради което си струва да пиша и в този форум, макар да натрупах негативи още с влизането си в сайта, защото не знам правилата и бъркам.
Нещото е НАШЕТО САМОСЪЗНАНИЕ И САМООПРЕДЕЛЕНИЕ КАТО БЪЛГАРИ!
Наблюдавайте как различните етноси се надушват дори и непознати и си помагат съвсем безплатно и добронамерено. Пазят се като нация. А ние не! Ето в това ни е проблема! На такива корумпирани специалисти им казвам, че един ден децата им ще живеят само сред циганчета, с етикет българчета.
Но.... навлизам в опасната етническа тема и... нашия нихилизъм.
Лично аз помагам много и безплатно.... особено на българина, нещастен и тъпкан отруден човечец...
 
От: Кой е виновен за трагедията в Тетевен?

И още нещо, важно, заради което си струва да пиша и в този форум, макар да натрупах негативи още с влизането си в сайта, защото не знам правилата и бъркам.
Нещото е НАШЕТО САМОСЪЗНАНИЕ И САМООПРЕДЕЛЕНИЕ КАТО БЪЛГАРИ!
Наблюдавайте как различните етноси се надушват дори и непознати и си помагат съвсем безплатно и добронамерено. Пазят се като нация. А ние не! Ето в това ни е проблема! На такива корумпирани специалисти им казвам, че един ден децата им ще живеят само сред циганчета, с етикет българчета.
Но.... навлизам в опасната етническа тема и... нашия нихилизъм.
Лично аз помагам много и безплатно.... особено на българина, нещастен и тъпкан отруден човечец...
Прав си, така е. Но тия хора, родени българи, просто не са българи и хора. Изгубили са човешкото в себе си, сиреч са просто едни психопати, които не им дреме за човешкия живот.
 
От: Кой е виновен за трагедията в Тетевен?

Какъв болен мозък трябва да си, за да направиш подобно нещо, да рискуваш живота на собственото си дете?
Това трябва да се криминализира и да се води непредумишлено убийство:

Здраво и износено бебе почина при домашно раждане
 

Горе