От: Кой е най-добрият смартфон?
Много грозни тея мотота, най-важното за един телефон е да не те е гнус да го докосваш а мотото ми навява спомени за тамагочитата.
Не си виждал телефоните, не си ги пипвал. Като изключим Moto E, който си е entry level, мога да ти гарантирам, че останалите са страшни! Имам Moto G вече малко повече от година - телефонът е супер. Дизайнът му е добър (не бих казал, че е грозен) и много приятно се усеща в ръката, защото отзад е заоблен и направо прилепва в ръцете. За мое огромно съжаление не съм имал възможността да пробвам Moto X, но телефонът изглежда супер. Moto X (2014) можеш да си го вземеш с гръб от пластмаса, дърво или кожа. Moto MAXX (Droid Turbo) пък е с гръб от балистичен найлон (от такива правят протекторите за колена и лакти на мотористите) или Kevlar (бронежилетките се правят от този материал). Като изключим изгъзиците на Порше, Ламборджини и Верту, рядко можеш да се докоснеш до такъв премиум телефон. И то на цена под 5000 евро...
Иди в някой магазин и виж Moto G, но разгледай черния. Всички останали телефони в неговия, а и по-висок, ценови диапазон, приличат на играчка. iPhone не прилича на играчка. Но там сделката е плащаш 2, а взимаш 1. За 1500 лева предпочитам телефон с най-високи спецификации, който ще е с гръб от Kevlar и батерията му ще държи 40 часа разговори.
Разбира се, всеки си има предпочитания
Според мен вече идва времето на китайските производители. Пазарът на Samsung ще се свива още. Поради една единствена причина - те не са легенда. Няма и да бъдат. Apple значи революция и винаги ще има своите поддръжници, на всяка цена. Motorola значи революция, там е същото. Следващата революция? - Project Ara на Google (първоначалната идея принадлежи на
Phonebloks, подкрепена и ЗАКУПЕНА от Motorola, в последствие остава в Google, след продажбата на Motorola) - идеята телефонът ти да е като конструктор Лего е меко казано ГЕНИАЛНА, ГОТИНА и леко футуристична. Но Ara ще излезе тази година
А и още нещо - ако някой се опита да се закачи за
извитите екрани на Samsung и да ги свърже с революцията - цъ, в грешка сте. Ако това беше навременно, китайците отдавна щяха да го печатат на конвейра