защото има таблети и смартфони, които пак нали са компютри ама на съвсем друго ниво, от друга ера.
От друга ера са само дисплеите им с вграден сензор за допир, така че те са просто модерни дисплеи с вграден слаб компютър зад тях. Нали iMac технически е същото нещо, само че е по-голямо на размер и няма touch, защото няма нужда от touch. Тука въпроса е не само на технология, а и на удобство на използване.
Ако исторически първо да бяха се пръкнали смартфоните, то неминуемо някой щеше да си помисли "Абе, ще ми се да можех да работя на 10 пъти по-голям дисплей, намиращ се на поне една ръка разстояние от мен". И тогава мониторите, мишките и клавиатурите щяха да са голямата работа. Просто е въпрос на интерфейс. Не виждам защо големите монитори, мишките и клавиатурите да изчезнат, ако са удобни за ползване. През 90-тте даже да пробвали какви ли не варианти на мишки, но не са се наложили просто защото не са вършили по-добра работа от обикновения мишок. Холограмна мишка дали ще върши по-добра работа? Съмнявам се. Същото се отнася и за клавиатурите.
Най-много телефоните да могат да се връзват към монитор, клавиатура и мишка, и така вместо голяма кутия да имаме нещо много по-малко. От тази идея едва ли някой ще се оплаче, но докато малкия размер на компютъра (телефона) все още означава много по-малка мощност, то едва ли по-сериозните потребители ще си го причинят. Аз имам лаптоп и телефон, но въпреки това работя на компютър с 3 монитора и геймърски клавиатура и мишка. По-бързо и по-удобно ми е.
Сигурно теоретично може да се направи система дето да се управлява гласово, но не си се представям как по цял ден седя и диктувам, съмнявам се че би ми било удобно да правя това продължително. Най-технологично би било да измислят как да управляваме тия неща с мисъл, може би визуалната информация да се прожектира някак в мозъка ни.