От: Колко дена още?
Да ти кажа Манта, честно мислих, че и до по далече ще стигнеш в частност отзоваване - събират се по 20-30к и почват свалят и да качват техни хора и хоп май така и фашизма на Болен Лидеров може да дойде.
Не ме разбирай погрешно Манта, то и по тази логика и партите ни трябват? Щото там вече директно гласуваме за партия и лидер и след него се пълнят със знайни и не знайни лица, повече от вторите.
За Варна Папазов го направиха ударно транспортен министър, а иначе да ти кажа 12 не мога ти изброя, но за няколко се сещам, но ти не ги знаеш. И да прав си малко са тези дето искат да са. Познавам един страшен пич, ако си имахме такъв кмет Варна сигурно 100 пъти по-добре щеше да е - такава пазарна зона щяхме да станем - човека е с либертариански виждания и мисли само за свободен пазар и анти популизъм. Говорил съм с него, що не се пробваш, знам пари на него не му трябват има си достъчно само дава инвестиицони консултации по 120-140 лв на час. Вика това не е за мен, не е за него защото е с друго мислене и веднага ще го притиснат и да работи за нечии интересии, а и от др страна както си видял това ще е анти популизъм, пак трудно ще се качи на власт. И аз споделям неговите възгледи, знам ли след време ако се променят нещата може и аз се кандидатирам - ако не съм заминал в странство и аз като теб.....
Иначе има малко дупки в тезата ти - независими независими ок и мажоритарни но пък няма са точно 240 в смисъл тези дето ще искат. А и винаги ще има и партиниините мажоритарни кадри - това го казах по-горе с цел вътрешната пол. конкуренция. А и не мисля, че независимите ще са толкова независими в смисъл те ще зависят от вота ни така че няма са сульо и пульо. А и нали ще има дебати и прозрачност - няма да е стил Пеевски.
Това, което мисля е нещо 50/50 партии и мажоритарни или радикални промени стил горни и долни камара Англия, Италия, САЩ или смесено като Швабландия.
И пак разбира се нищо няма се промени, докато народа и гражданите не стане огромен пол. коректив. Докато самите политици не се борят за прозрачност, яснота, морал, чуваемост и т.н. Както е и важно да има граждански квоти в абсолютно всички комисии - все пак това е комисия не НС. Някъде бях писал по тази линия. Но най-вече трябва обратното на задкулисие, а то е прозрачност!
Знаеш ми мнението за държава и политици - както и да я въртим и сучем системата пак ще ги облагодетелства. Ако има едно лесно да я ограничим само до защита на правата ни и търсене на отговорност при нарушение + гарантиране на пазарните принципи - това ще е най-доброто, но уви сега няма как да стане .....
П.С. Какво трябва се промени тогава в система според теб?! Питах те по-рано няма да изцяло мажоритарно, но .... смесено или изобщо не, да е така както си е сега или ...? Знам, каквото и да е и най-добрата, ние не сме дорасли за нея - все още масата иска държавата ги дондурка и се гриже за тях да им казва какво да правят - кога и по-колко. Изобщо тежко комунистическо наследство ...