Колко трябва да струва изработване на Лого или Банер

От: Колко трябва да струва изработване на Лого или Банер

Oсновният принцип на търговията - колко може да му вземеш толкова :)
 
От: Колко трябва да струва изработване на Лого или Банер

За векторно лого винаги съм плащал по 15-20 USD и получавам логото във 3 варианта, сходни помежду си.
 
От: Колко трябва да струва изработване на Лого или Банер

Във freelancer има хора, които правят лого за 5$. В няколко варианта. :rolleyes:
 
От: Колко трябва да струва изработване на Лого или Банер

Факт е, че за такива неща навън може да се намерят много ниски оферти. Аз лично предпочитам да работя с тукашни дизайнери, не само за да подпомогна този пазар, а и когато ми трябва вариант на логото на български език - не виждам как индиец или пакистанец ще ми го изработи :) до момента са ми правени 2-3 лога и виждам, че дизайнерите тук не отстъпват по нищо на колегите си навън.
 
От: Колко трябва да струва изработване на Лого или Банер

Никога няма точни цени!
Примерно аз мога да кажа ориентировъчна цена и вече на готовия продукт мога да ти предложа цена. Всичко зависи според това, което е излязло накрая, защото и ние сме хора, които не винаги могат да изобретят нещо брилянтно.
Но, ако искаш цифри лого под 50 евро според мен е несериозно!
 
От: Колко трябва да струва изработване на Лого или Банер

логото "ней' обикновенъ" картинка, хора..... Еб---х това обезценяване на труда. Да научиш сумати правила, да отделиш стотици часове да се научиш да работиш перфектно на дадена програма и накрая МИНИМУМ 10-12 часа отделен труд да струва между 5 и 15 долара е меко казано смехотворно. Типичната Българска свидливост/необразованост/недооценяване на чуждия труд. :)

По тая логика и Джокондата струва не повече от 55 лева барабар с боите и паното :) От такива клиенти трябва да стои надалеч човек.
 
От: Колко трябва да струва изработване на Лого или Банер

под 150-200 според мен е несериозно !
 
От: Колко трябва да струва изработване на Лого или Банер

Според мен цената за изработка на лого следва да е от 80 до 100 лева с три различни варианта на една концепция.
 
От: От: Колко трябва да струва изработване на Лого или Банер

Здравей, и аз търся някой добър, ама добър за лого. Твоето казваш, е струвало 400 лева. Може ли да ме свържеш с този лого дизайнер, по-точно някакъв мейл .
Благодаря ти предварително
 
От: Колко трябва да струва изработване на Лого или Банер

Темата е доста старичка, не я бях разглеждал отдавна:)
Да пофилософствам и аз малко:

Въпроса към кого е зададен към клиента или към дизайнера?
Клиента разбира се търси възможно най-добро качество на най-добра цена, а дизайнера определя цената според възможностите си, опита и времето което е отделил за изработката на даден проект и куп други фактори, цената е и въпрос на индивидуална договорка с всеки клиент в зависимост от неговите изисквания и големината на проекта.

Разликата между евтиния и скъпия дизайн изработен от добър дизайнер не е в качеството на изработката, а в творчеството което е вложил, така, че ако искате повече креативност, трябва да заплатите по-висока цена.
 
От: Колко трябва да струва изработване на Лого или Банер

Едно лого трябва да струва поне 200 лв. Минимум 2 различни концепции и поне 5-6 доработки. Тогава има вариант да получите що годе добър вариант. Въпреки, че напоследък конкурсите станаха доста модерни :) Естествено според цената е и работата, като всяко нещо.
 
От: Колко трябва да струва изработване на Лого или Банер

Логото не винаги се получава за съжаление, дори от професионален дизайнер с много опит
Най добре е с конкурс.

и според мен друг начин няма... така се отсяват добрите и стилни предложения
 
От: Колко трябва да струва изработване на Лого или Банер

Реалната цена на продукт е максималната, която купувачът би платил и минималната, която продавачът би приел.

Аз имам приятелка, която е студент по графичен дизайн в Академията и ми прави страхотни лога, след което се караме, че не иска да ми взима пари. Поради тази причина попаднах в тази тема - за да видя горе долу какви са цените и колко би трябвало да и дължа. Но все повече стига до извода, че истинските дизайнери са прекалено АРТИСТИЧНИ хора, за да има фиксирани цени при услугите им.
 
От: Колко трябва да струва изработване на Лого или Банер

Според мен логото не трябва да е просто някаква уникална картинка, която да ни харесва, а логото трябва да изразява нещо. Според мен, когато видиш дадено лого, то веднага трябва да ти направи асоциация, какво представя.

В този ред на мисли, ще се съглася напълно със @stoineff, че и 200 лева са малко. Един потребител може да знае горе-долу, как иска да изглежда логото му, но едно е да го виждаш в главата си, съвсем друго е как излиза на хартия. Нещата могат коренно да се различават. Казвам го от опит. Тук искам да използвам случая да благодаря на дизайнера (да не правя реклама), който се занимава доста повече от 5 -6 пъти да прави предложения и доработки, докато усети какво ми се върти в главата.

Така, че смятам, че цената не бива да е фиксирана, но под 200 лв е направо обидно.

А иначе за конкурсите мога да се съглася, че е добър подход, защото при тях поне дизайнера не се ангажира с нищо конкретно. Той прави предложение, което поръчителя може да хареса, или не. Но няма поет ангажимент. Ако имаш идея участваш, ако нямаш - не участваш. Но мисля, че конкурси с награда под 100 лв са несериозни.

Все пак тук трябва да приемем обаче, че съществува риск на поръчителя да не му хареса нито едно от предложенията. Тогава гори със 100 лв. Но пък искам да кажа, че много се кефя на предложенията за лога, които се пускат тук в организираните конкурси. Мисля, че не е имало конкурс, в който (като страничен наблюдател) да не харесам поне едно-две лога.

Пък и конкурсите раждат конкуренцията, по-добрите идеи, а и възможността дори някой недоказал се да изпъкне напред.

Е казах си аз, каквото си мислих. :)
 
Много интересна тема.

Логото е най - най - най - краткото послание, което ще достигне до потребителя, символизиращо всичко онова, което олицетворява даден бранд.

Представяте ли си за каква концентрация на мисъл говорим?

Когато логото е хубаво и "диша", всичко рекламно, което в последствие се изработва, някак си "живее" с него. Дори при недостатъчен бюджет и минималистичен дизайн, брандирането с добре изработено лого винаги дава страхотен визуален резултат. Няма как едно лого да е евтино, по простата причина, че се влага много труд до достигане на крайната концепция. Ще си позволя да спомена и за предварителното проучване, което се прави за тенденцията в определен бранш, необходимата типографска култура, която трябва да притежава и обогатява постоянно дизайнера, цветознание и психология и т.н., много неща, за които всъщност клиентът изобщо не подозира. Шрифтът, ако се ползва готов също има цена.

Предполагам, че за един човек от страни изглежда непонятно как може някаква си картинка да струва 400 - 2 500лв. Едно качествено лого си има причини да има подобна цена. Ех, разбира се, има и изключения, всичко зависи и от качествата на дизайнера, но нали пък за това винаги има представяне с портфолио и човек може да прецени дали си заслужава.

Така е, едно лого може да се представи с няколко концепции и се избира една посока, в която да се развие. Може да се представи и с една концепция. Невъзможно е да карам клиента си да избира между няколко глупости, само защото по условие трябва да има 3 или 4 варианта. Също така, ако логото е цветно се представя и в черно - бял вариант.

Конкурсите за лога са чудесна идея, защото различните хора концентрират по различен начин визуално идеите си. Затова и по една тема е възможно да се получат хиляди варианти за лого.
 
от 100 до 300 лв. цена на обикновен фрилансър на една тематика с 3 различни дизайна както казаха според зависи, а от фирма цените скачат още повече
 

Горе