От: Конкурс за "Най-добър уеб сайт 2009" от Predpriemach.com
Една визия за конкурса:
Разрешени за участие категории: вземете ги от dMoz
Критерии за оценяване: дизанй, интуитивност, функционалност, полезност, правопис, краснопис,
Начин на оценяване: всеки критерий се оценява от различни хора от журито с оценка от 1 до 10. За всеки критерий трябва има поне по 2ма човека от журио - специалисти в дадената област(дизайн, функционалност...)
Крайната оценка за даденият критерий - средноаритметично от гласовете на журито Х 90% + средноаритметично от гласовете на публиката Х 10%
Класация: Класация на сайтовете по критерии (по дизайн, по интуитивност....) Обща класация за цялостна оценка. (средно аритметично от оценките за отделните критерии.
Евентуална опция за "Predpriemach's choice"
Такси: Няма такси
Участници: Журито да няма право на участие независимо от категорията! Ролята на журито е да оценява, а не да бъде оценявано. Не бива да оценява някой който очаква да бъде оценяван. Лимит на участие: 5 сайта на потребител.
Награди: списък на топ10 в класациите по категории и обща класация с dofollow линк. Победителите ще могат да сложат линк в сайта си примерно: "Класация за дизайн 2009: 2ро място"
Няма смисъл от класация всеки месец, веднъж на сезон е достатъчно, Пример: "Летен предприемач 2009"
Ако има спонсор може да има и награда едногодишен хостинг.
Правила на участие:
1. Една седмица срок за събмитване на сайтове за участие
2. Една/Две седмици срок на журито и публиката за поставяне на оценки.
3. Текущият резултат от гласоветена публиката да остане скрит с цел избягване на злоупотреби.
4. Право на глас (от публиката) ще имат регистрирали се във форума преди датата обявена за старт на събмитване на сайтове.
5. При повишена активност в регистрациите над нормалното - забрана на тези юзъри за гласуване
6. нататък не съм ги мислил
10. Мисля си за нещо като приз "дребен предприемач" на участника който има обща оценка най близка до 5, но по ниска от 5.
11. Мисля си също за опция да отпадат небалансираните сайтове. Небалансиран - разлика по голяма от 3 от оценките между кои да е два критерия. Примерно за дизайн има 8, а за правопис - 2
Предпочитам amoun да не е част от журито. Има интересни идеи, но не смятам че човек който влиза с цел забава и спам, ще вземе насериозно задължението си да оценява. Не можем да се забавляваме с труда на хората направили нещо.
Не искам да съм част от журито
По бих бил полезен като източник на идеи за конкурса. Аз лично няма да участвам. Мисля че моята визия за конкурса е най безпристрастна.
Аз също съм за Izida в журито с две ръце!
Мисля че трябва и потребителите които искат да са в журито да се напишат за да знаят хората кого да изберат за жури.
УСПЕХ!