Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

Да ни гледа Европа цирка на марионетките. Как една банка, управялвана от некадърници разказва играта на вложителите си. Някои от които политически фигури и такива до тях. Ако бях на тяхно място, на Европата, щях да си държа България само за да я стрижа с глоби. Като гледам май и така се получава. Явно е някакво западн-брюкселска политика да подкрепяш слаби правитеслтва, точно с тази цел - членски внос и глоби. Те за това ни пускат евро пари, за да си ги вземат и да ни сложат глоби после, защото си ги знаят, че най-големите алчни мизерници и газари са тук по источните части на Европа. Та същото и с мустака, и онази свиня с човешки облик, абе колко е човеки. Нали заете какво е казано - Господ дава недъци и отличителни (отварителни) белези на тези като тях, за да си ги различава от останалите, носещи много повече в себе си.

От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

Бе това за риска ми е пределно ясно, но не може да се опитват да ми вменяват на мен отговорност да си проверявам банката, при положение че има закон, който ми позволява да не го правя. Има банков надозр, те да го гледат това, не аз!

Бе това за риска ми е пределно ясно, но не може да се опитват да ми вменяват на мен отговорност да си проверявам банката, при положение че има закон, който ми позволява да не го правя. Има банков надозр, те да го гледат това, не аз!
Схемата с нашите банки е същата, както с руските банки. Каквото се случва в Русия се случва и тук. Няма да намериш логика, нито законово аргументирани действия. От както Путин е на власт в Русия фалираха 3-4 големи банки. Там се води открита война между 2 големи еврейски фамилии. Тези, които подкрепят Путин са от клана Ротшилд и са ционисти. Именно те го качиха на власт. Всъщност всички банки в Русия се държат от евреи. КТБ беше създадена с дейно руско участие, т.е. еврейско, само не ми е ясно от кой клан точно, имам бегли предположения. Та войната за власт се пренесе и тук, но в по-малък мащаб, поне за сега.

Когато жертваш свобода си за сигурност, губиш и двете! Свободата ни е ние да се грижим за парите си и тяхната сигурност ..... Това с КТБ е чистата есенция на тези думи.

Когато предадеш на друг да се с грижи за сигурността ти какво очакваш да направи :) - винаги неглижират, няма държавен регулаторен орган да прави обективно това, което трябва - просто защото всичко е корумпирано и е функция на продаждност, в най-добрият случай взимане субективно безхаберно решение!!! Аз как нон стоп казвам на мойте близки и приятели да мислят въпреки този закон и им обяснявам на дълго и на широко!

Принципно си прав че друг уж трябва се грижи, но това е другото лице на този, който неглижира! Такива събития са кофти, но поне учат много и държат влага дълго време ....

Тази стойност е колективна халюцинация. Щом може да се изхалюцинира падане на стойността, може да се изхалюцинира и непадане.

може, но трябват стимули, ЦВ да отвори сергия с безплатни кибабчитъ пред всеки един офис, така определено ще си вдигне стойността на активите!

Та значи средно за БГ до преди 2 месеца беше към 4%, а КТБ даваха 8%! Само по този сигнал веднага трябва свети, червено че нещо става, което не е пазарно!!!

А иначе не ми се пише за стимулите, държавата и как ние сами трябва си гледаме парите и се грижим за тях в линка от горе добре обяснено!

изобщо не е вярно, че са давали 8%, последно беше 5.5%, при други оферти на други банки от 4,7%

Re: От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

изобщо не е вярно, че са давали 8%, последно беше 5.5%, при други оферти на други банки от 4,7%

Всъщност даваха толкова. Една приятелка беше на толкова и беше доволна. Добре, че си прекрати депозита преди случките. Иначе знам, че на големите вложители лихвите по депозитите им са даже по-високи, договорени отделно, заради сумата, която внасят. Но нормално, големите винаги са с привилегия. Но сега малко все тази. :)

Не знам в момента кои продукти им вървят най-много, но стане ли дума за депозити, там по изгодно е да си ги държиш в нещо друго. Дори и в нищо. :) Горе долу по мои наблюдения сега лихвите си вървят около инфлацията като %. 2,3, почти никъде 4%. И някъде 5%, но след време, без довнасяне и доста други интересни условия.

За жалост КТБ не я виждам да ще се съвземе от това, и дали ще продължи. Но вече става цирк пълен с нея.

Изобщо това, което казваш не е вярно! По-безсрочните беше дори над 8% преди няколко месеца! А за преференциите, там вече е друго, тях не ги коментираме .....

Банката "Креди Агрикол - България" вече се казва "Търговска банка Виктория" - името е сменено в Търговския регистър в петък след обяд.

1610795_10152646546718464_3101858466899820979_n.jpg

Изобщо това, което казваш не е вярно! По-безсрочните беше дори над 8% преди няколко месеца! А за преференциите, там вече е друго, тях не ги коментираме .....

ти ли имаш блокирани пари там или аз?!

ти ли имаш блокирани пари там или аз?!

Ти имаш ли представа какво са предлагали КТБ преди по-малко от година като процент на безсрочните си депозити или само аз си имам?

явно само на мене и на вежди-то са давали по 5.5%:cry:

От: От: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

явно само на мене и на вежди-то са давали по 5.5%:cry:

Явно на теб само!

Веждичката ще са му дали сигурно 10+ през години - все пак им е налял милиони!

А иначе КТБ спира 8% през Ноември миналата година!

Недей опонира на блекаут, че наскоро @Test и @strana го закопаха май в тази тема по-назад, недей, че ще се комплексира много и ще вземе да се хвърли от първия етаж.

Аз бях на 7.5 процента, но това изчезна преди 5-6 месеца за нови клиенти
Дотогава имаше масово банки с депозити на 5 - 5.50 процента. Т.е 2 процента отгоре при това за сериозни суми не е някаква кой знае каква огромна разлика

Недей опонира на блекаут, че наскоро @Test и @strana го закопаха май в тази тема по-назад, недей, че ще се комплексира много и ще вземе да се хвърли от първия етаж.

Ех алане, като те гледам ми е става жал за теб само глупости и лъжи и жлъч - да влизаш с обиди при положение, че не си запознат говори колко жалък си. Не е късно за теб спри ги тези стига ходи на сбирките на комсомолци в Бургас! А за друго, не използвай думи, чието значение не ти е ясно!

Можеш да проявиш вече никому нужните ти SEO умения и да намериш в гошо какво са предлагали КТБ преди една година по-това време!

КТБ имаше практика да не намалява лихвите на старите клиенти, които имат договори, съгласно които лихвата не подлежи на промяна.

Когато си отварях сметки там, най-добрите им лихви мисля, че бяха тези по безсрочните сметки (каквито си открих):

Код:
BGN

1 500 - 9 999,99 / 5,5%
10 000 - 49 999,99 / 6,5%
50 хил до 99 999,99 / 7,5%
над 100 хил / 8,25%

USD

От 1 500 до 4 999.99 - 3.5%
От 5 000 до 12 499.99 - 4.5%
От 12 500 до 24 999.99 - 5.5%
Над 25 000 - 6.5%

Няколко месеца след това спряха да предлагат депозити с такива високи лихви, но на старите клиенти не им намалиха лихвите (но бюрократите от БНБ го направиха по време на специалния надзор).

Re: От: Re: Корпоративна търговска банка и атаката срещу нея

На 100%. Нямам никакви съмнения.
Евалата на всички мутри, гнусниви изроди и продажни политици. Време е за някакво масово изчезване на изродията. Според мен проблема е много по-голям и геноцит му е майката тук. След като си заминат по един или друг начин и останат читави хора, тогава ще се дръпне. За сега нищо няма да се случи. И банката скоро не я виждам да отвори врати.

След като над месец вече бившото правителство на Пламен Орешарски отказваше да предостави информация за условията, при които оказа помощ на Първа инвестиционна банка, част от въпросите най-накрая получават отговор, но благодарение на Брюксел.

Европейската комисия публикува писмото си до България от 29 юни, с което дава зелена светлина за поисканото два дена по-рано разрешение за държавна помощ за банковата система в размер на до 3.3 млрд. лв. От него става ясно, че страната е поела ангажимент да осигурява подкрепа само на платежоспособни институции, които нямат капиталов недостиг, а само нужда от ликвидност.

Заключението на комисията е, че депозити на държавата в избрани банки като цяло не съответства с правилата на вътрешния пазар, но предвид ликвидната криза в банковата система от 20 юни, предложената схема може да се приеме като "подходяща, необходима и адекватна мярка за поправяне на сериозен дисбаланс в българската икономика".

По подобие на пазара

ЕК също така е поискала помощта да бъде предоставена срещу възнаграждение, което да е най-малко на нива, наблюдавани на пазара в месеца, прехождащ държавната намеса. Не става ясно обаче дали се има предвид нивата, на които самата банка, ползвала помощ, е привличала депозити, средните пазарни нива или тези, на които някоя кредитна институция го е правила. ПИБ традиционно се финансира сравнително скъпо и ако се приеме второто или третото тълкование, тя реално може да се възползва от по-евтино финансиране, което изкривява конкуренцията.

Министерство на финансите досега категорично отказваше да даде информация при какви условия е депозирало изтеглените извънредно на 30 юни 1.23 млрд. лв. целеви заем, както и кои банки са се възползвали. По информация на "Капитал", единствено ПИБ е получила помощ, като цялата сума е депозирана в нея.

За да се осигури, че помощта няма да се ползва за нелоялна конкуренция, от ЕК настояват и държавната подкрепа да не се ползва за рекламни цели, с които да се привличат клиенти. Това е по-леката възможна санкция, като често комисията налага пълна забрана за реклама, но в случая е преценено, че предвид възможната банкова паника е добре да се остави възможност на банките да успокояват депозантите си.

Помощ под условие

Друго изискване на ЕК е всяка институция, поискала помощ, да представи план за преструктуриране или ликвидация до два месеца от получаване на депозита. Тъй като ликвидната подкрепа беше предоставена на ПИБ на 30 юни, това означава, че банката трябва да е готова с документа до края на август, за когато България е поела ангажимент да го представи на комисията. Планът трябва да се изготви по европейските правила за връщане към жизнеспособност.

Други забрани, приложими към ПИБ по време на ползване на помощта, са изплащане на дивиденти, обратни изкупувания и придобивания на други банки.

Друг любопитен момент е, че правителството е поискало помощта да е само за срок от пет месеца, което е оценено положително от ЕК. За такъв срок бяха пласирани и ДЦК, чрез които беше набран ресурс за подкрепа на ПИБ, като падежът е в края на ноември. Това обаче означава, че ако до тази дата банката не е способна да възстанови ползваната помощ, България ще трябва да иска ново разрешение от Брюксел.

http://www.capital.bg/politika_i_ik...iata_razkri_usloviiata_na_durjavnata_pomosht/

Значи Ореха и ко. спасиха ПИБ за 2-ри път, а КТБ директно аут - после Ореха и ко. нямали връзка с институционалната атака, както Тест и още много в подкрепа на правителството мислеха! По-голяма мафия от държавата НЯМА!

Горе