Аз използвам Shopify.
Изключително удобна система за ползване от хора като мен, които не са на 'ти' с програмирането и просто искат да продават неща без да се занимават с глупости.
Удоволствието струва 29 долара на месец. Плюс още един-два пъти по толкова за разни App-ове, които ти спестяват време или ти правят рекламата по-ефективна.
Други системи не съм пробвал. Факта е, че успях да си направя сайта почти от А до Я сам, като дизайн е добре, като функционалност е уникално добре и даже си го интегрирах във Facebook страницата, така че хората могат и от там да поръчват. Отне ми 5 минута и целият ми каталог от продукти е качен. Има интеграции и за Pinterest и Instagram. Не съм ги пробвал още, тъй като не купувам трафик от там.
Един приятел помогна с няколко подробности, които изискваха малко по-пипкава работа, но като изключим това - система подходяща за начинаещи в програмирането, но върли в маркетирането.
Единственото, което не ми харесва в цялата работа е, че системата им за приемане на плащания не поддържа България. Но пък за сметка на това поддържат всички third-party подобни системи и аз си ползвам PayPal и 2CheckOut, за да приемам плащания в онлайн магазина ми.
ЕДИТ: Честно казано не съм сигурен колко тежест може да отдадете на мнението ми, тъй като по професия съм специалист по платена онлайн рекламата, а не по правене на сайтове.
От клиентите ми за Facebook/Google AdWords реклама в България повечето ползват къстем направени дизайни и си плащат за удоволствието. Някои са базирани на Presta Shop/SummerCart мисля, но са повече къстем, отколкото PrestaShop/SummerCart.
Но интересното е, че сайтовете от чужбина, с които работя, до един са на Shopify - вече при някои са толкова пипнати, че си е направо къстъм дизайна, но в основата си е Shopify системата.
Та за това и аз натам се насочих без да проучвам - щом клиентите ми го ползват, значи е нещо смислено.