Легално е, ако си наемеш алт лефт single cat lady или лезбийка с 50 цвята в косата, която да предизвиква политически и тем подобни скандали и да използва тълпа от идиоти, за да събаря хора/бизнеси.
Разгледай Renfamous и Marzgurl в YouTube. Едната от тях е бивш политически трол за прогресив политическата партия в САЩ. Предполагам и на идните избори ще работи това.
Но ако наемеш някой за същото нещо спрямо бизнеси си има определени граници, които не можеш да прекрачиш, защото клевета срещу политически опонент може да ти се размине, но клевета срещу частно или юридическо лице, което може да докаже финансовата вреда от клеветата ти не е много добра идея.
Не ме разбирай погрешно, но това е отвратиелна услуга от чисто морална гледна точка. На мен ми се е случвало да опитват такива неща, за да ми сринат бизнеса и въобще не е забавно, още повече, че не беше заради нещо, което съм направил лично аз, а заради техен спор с роднина, и имах нещастието един от тези "страхотни" хора да работи на висока позиция в местната администрация която е директно свързана с мониторинг на бизнесите от точно моята ниша. Сигурно изписах 100 килограма протестни писма и обжалвания и накрая се отървах като писах на комисията за защита на конкуренцията и комисията за защита от дискриминация или нещо такова, и шефовете на тези бяха принудени да спрат злоупотребата с държавна позиция. Не бих пожелал подобно нещо и на най-големия ми враг, честно казано.
Ако трябва да бутна някой от скала, хората които лъжат и се опитват да отнемат хляба на някой за лична изгода или отмъщение биха били първите и единствените, които бих бутнал, но ще го направя с усмивка и чаша уиски в ръка.