При мен паметта е на една банка. Нито 12 нита 13 я зачете както трябва.
Може и вграденото видео да взима тази липсващата памет. Макар че четох че не би трябвало да е така. Преди малко се опитах да сложа външната видео карта но не можа да запали.
Ти си го инсталирал, но включил ли си го?Сега имам проблем с webmin когато искам да отворя файловете ми показва че нямам приставка. Инсталирах OpenJDK Java 7 Runtime но пак не иска да тръгне. Каква java да инсталирам да тръгне това нещо защото не ми се иска пак да преинсталирам ако нещо пак се омотае.
Виж файлът 8447
sysconfig директорията е при други unix-и, така че турси desktop директно в etc
Пробвали с dpkg-reconfigure kdm да преконфигурираш може нещо да се е омазало докато си го праивл?
хъм няма ли на екрана за логин (малко зъбно колелце или друга иконка точно на самия логин или като поле във футъра с падащи мента) на която като цъкнеш да си избираш графичната среда на убунту и минтовете на всички има и може да си ги сменяш при всяко логване или да ти ги запомни
update-alternatives --configure x-window-manager
ОК, ама кое е по-добро или няма такова и е до личен избор?в графичната среда е разликата после може да си го обърнеш на каквото искаш убунту е с гном кубунту с кде