Това възможно ли е ? Щото съседите не те харесват да те принудят да се изнесеш от апартамента ти????
Чл. 45. (Доп. - ДВ, бр. 6 от 2009 г., в сила от 01.05.2009 г.) Собственикът на етаж или на част от етаж се изважда от сградата по решение на общото събрание за срок до три години:
а) ако използува или допуска да се използуват неговите помещения по начин, който излага сградата на опасност от пожар или от значителни повреди, и
б) (изм. - ДВ, бр. 33 от 1996 г.) ако систематически нарушава правилника или решенията на общото събрание за вътрешния ред в сградата или добрите нрави.
Общото събрание може да вземе решение за изваждане само след като собственикът е бил предупреден писмено от управителя, че ще бъде изваден от имота и ако и след това предупреждение не е прекратил нарушението.
lowriderzzz, по принцип като привикат някой в полицията за такова нещо единственото което правят е да го накарат да се подпише, че е предупреден (с най-общи думи) да не прави повече така. В тази връзка има право да се запознае с жалбата която е пусната с/у него. Обаче е много по-вероятно да не чете нищо, а просто да се подпише. В повечето случай така става. Така няма да знае за твоите показания. Ако се стигне до дело си ДЛЪЖЕН да се явиш и да дадеш показания, устно в съда. Съветвам те да не се отклоняваш от това което си дал първоначално в полицията, че могат спокойно да те обвинят в лъжесвидетелство. Колкото до това как да реагираш към съседа ти. Според мен не му дължиш никакво обяснение. Ако случайно се заговорите и стане дума за това, просто кажи, че си казал това което си видял и чул, защото не искаш/можеш да лъжеш. А ако започне да ти прави проблеми и на теб, двата с другия съсед можете да го съдите за тормоз. Което е още една дълга, сложна и тромава процедура която струва много нерви. Но ако го оставиш да ти се качва на главата ще е още по-лошо. Минал съм по тоя път и знам от опит.
Да. Ако всички са задружни и искат едно и също. Иначе е мъка!
Случайно да си от Пловдив Защото снощи заварих подобна сцeнка пред един блок.. караници полиции комшии и тн.
Ако си.. може да измислим нещо за съседа. хехе
Другия вариант е да се снишаваш докато бурята отмине и да играеш и с двамата. От теб зависи...
Вероятно няма да те викат повече, понеже едва ли ще се образува производство. Мен с призовка ме вика следовател преди месец и ходих в прокуратурата да му се обяснявам, но повече не са ме викали. Дръж се малко по-мъжки, че тоя ако вземе да налита на жена ти, пак ли тук ще търсиш приятелски съвети? Викай му и ти полиция всеки ден като трябва и да не те бърка
Хората тотално изтрещяха. Нервни, смотани, глупави и ощетени от всичко. Това поражда и кретенско поведение. Така, че гледайте да не им се връзвате. Вижте ги тези по улицата, същото е и като са в статично положение. Пълна анархия. Някакви елементарни морални норми липсват в повечето.
Ръстът не е критерий за нищо. Не бъди агресивен, обаче не показвай че те е страх. Няма значение колко е висок и колко здрав, откъде знае, че не си по-луд от него и нямаш една малка ножка, с която можеш да го направиш на пастърма? Мазниш ли се на такива типове, рано или късно ще ти се качат на главата. А пък да живееш в страх, не е работа. Ако трябва, съюзи се с другите от кооперацията и го разкарайте (може да му ограничите достъпа до собствения му апартамент . Говори с домоуправителя и вземете някакви мерки - всички собственици в сградата.И това го има. Не го знам дали се кефи или не, по скоро си търси някой да му обърне внимание. Ама незнам и срещу теб да има някакъв с 2 глави по-висок, гол до кръста и да пръхти, дали няма да те е страх.
И в РПУ-то да ходя да свидетелствам ме беше страх, ама го направих...
Ръстът не е критерий за нищо. Не бъди агресивен, обаче не показвай че те е страх. Няма значение колко е висок и колко здрав, откъде знае, че не си по-луд от него и нямаш една малка ножка, с която можеш да го направиш на пастърма? Мазниш ли се на такива типове, рано или късно ще ти се качат на главата. А пък да живееш в страх, не е работа. Ако трябва, съюзи се с другите от кооперацията и го разкарайте (може да му ограничите достъпа до собствения му апартамент . Говори с домоуправителя и вземете някакви мерки - всички собственици в сградата.
Не съм от Пловдив от Варна съм, ама то по хората ходи явно все....
Предприемаческа идея, която ми хрума е... както има вече частни линейки на повикване, защо да няма и часта полиция (или то май му се вика СОД ) ха.
Айде ставам, че работа имам за вършене - стига съм се занимавал с глупости. Че довечера и за startup weekend-a трябва да се готвя.
Ако няма кой да се оправи можете да си наемете професионален домоуправител, ще плащате малко повече месечно, но предимствата са безспорни. Идва домоуправител с 1-2 яки момчета и събира таксата - тези дето не искат да плащат окапват веднага. Ако някой прави проблеми се обаждаш на домоуправителя и той вика полицията. Ако се налага пращат нотариални покани като коледни картички. Въобще поемат кофти работата и си я вършат съвестно
Аз знам от къде си. Познаваме се. Но олигофренията в големите градове и малките села си е все същата. Това е от хората, не толкова от локацията.
Много кофти, но във всеки блок или кооперация има такива кретени, които са решили, че са в правото си да правят глупости, и всичко що не е на тяхното мнение е хейтърско или "идиоти", но това е нормално. Всеки уж е прав за себе си и грам не му пука.
Във Варна видях за пръв път как може да бъде шумно на едно не толкова заселено място, по никое време. Прост съседа през 2 къщи е решил, че работното му време ще е между 2-4, което нали се сещате през уикенда колко е ОК. Като си олигофрен, обикновено е за цял живот. Полицията не дойде да ги предупреди при 3 телефонни обаждания, защото ... цитирам: "Нямаме свободни екипи"... или казано по друг начин ... "Мързи ни да правим някой, но ти продължавай да плащаш данъци..." Слизайки по-късно надолу към града видяхме, че "заетият" екип спи под едно дърво до пътя. Две спящи красавици на по 100+ кг.