Sky
Well-Known Member
От: Между съседска саморазправа, даване на показания и безсънни нощи...
Живея в къща'
- всички съседи ползват нашия контейнер за боклук (по-голям е) и си нямаш на идея какви мизерии изхвърлят и после котките разнасят.
- съседа през 3 къщи всяка сутрин си пуска кучето и идва да дразни нашето на вратата и се почва едно лаене.
- съседа събрал листата и ги запалил в двора си вместо да ги изхвърли
....
единствения вариант за мен е да нямаш съседи.
Идиоти за съжаление има навсякъде. А в кооперациите се концетрира броят им и стават такива неща.
И аз преди близо 3 години проверявах що за съседи са край апартамента, който в последствие и купих. Уж всичко идеално - над и под апартамента - млади хора с по 1 бебе. Отстрани отново млади, на моята възраст. Тишина, спокойствие, входа сравнително чист и поддържан, мазите чисти.
Но идилията/демо версията явно е била за първите няколко месеца. После се започна:
- хвърляне на дърва от входната врата на апартамента директно в коридора (под нас) в 5:45-6 сутринта и така поне 5-10 минути достатъчно да се събудиш и разсъниш; - това е всяка зима. Оказа се под нас, че съседите са от Силистра. Като слезеш да им направиш забележка, отговора е дебилен и нахален поглед "Какви дърва?".
- разходки с токчета в 6:30 сутринта по коридора в апартамента отстрани, който граничи с нашата спалня;
- пушене на общата площадка зимата, есента и пролетта, а през лятото - от терасата -> всичко влиза в апартамента ни;
- блъскане и разтягане на дивани и легла всяка вечер от 22 до 24:00;
- пържене на мазнотии по терасите от 18:00 до 24:00 вечерта - почти няма тераса, която да не е превърната в нещо, наподобяващо кухня;
- тряскане на асансьорната врата денонощно;
- оставяне на торби с боклуци по общата площадка за по половин до 2 дни докато стопанина им събере нужната енергия да иде да ги изхвърли в контейнера до блока;
- над нас тъй като отново терасата е кухня (която се наводни веднъж поради спукване на тръба), са набити шишове по протежение на фасадата на целия апартамент и се простират гащи, родопски одеала...прекрасна гледка за живеещите отдолу - т.е. нас;
- големи мъже (безработните синчета, живеещи при мама и тати, нищо че са на по 30 години) ритат топка на паркинга и често топката се удря по колите;
- краде се вода за да си поливат дворовете;
- краде се нафта и се складира по мазите.
Допълнителен бонус е, че паркинга е тесен и още втората седмица лайсната и бронята на колата ми бяха осуркани от таксита, а отстрани вратите - със следи от удари от други врати.
Това с простирането го прекратих след няколко люти скандала - сега си простират най-много бельо и чорапи. Онези с дървата...започнаха и да си пускат телевизора силно след като се накрещят двамата... с тях оправия няма. С тези отстрани - също.
Забележките не помагат, кавгите също.
Междувременно влязохме в новините на Нова и БТВ, понеже единия син на съседа отстрани се напи с баща си и гръмна с въздушната пушка на баща си едно циганче в гърдите, което в този момент е имало нещастието да мине покрай блока с други свои приятелчета (на детето му няма нищо сериозно, само одрасквания).
После ме питайте пак като в съседната тема, какво е жилището, в което бих желал да живея. Ами... няма да е апартамент, определено!
Не ми е първият, но съм живял преди това и в къща (винаги като собственик, а преди и като син на собственик), и няма база за сравнение!
Живея в къща'
- всички съседи ползват нашия контейнер за боклук (по-голям е) и си нямаш на идея какви мизерии изхвърлят и после котките разнасят.
- съседа през 3 къщи всяка сутрин си пуска кучето и идва да дразни нашето на вратата и се почва едно лаене.
- съседа събрал листата и ги запалил в двора си вместо да ги изхвърли
....
единствения вариант за мен е да нямаш съседи.