От: Голям зор да съм първи и к'во?
Здравейте колеги.
Гледам темата ни позамря малко.
След една дълга почивка се връщам към MNS сайтове и се надявам да възродим предишната дискусия.
Цел:създаване на няколко сайта,които да се класират на първа страница в рамките на 1 месец,извличане на минимални приходи и продажба на сайтовете във Flippa(евентуално ще ги задържа 2 месеца за да реализират по високи приходи и да им взема по голяма цена във Flippa-та)
Следях няколко журнала в BHW за изграждането,оптимизацията и развитието на микро нишови сайтове.
На един от тези журнали ми направи впечатление че потребителя инвестира 1500 долара в 10 сайта което лично за мен не беше доста правилно или поне моето мнение е че тези сайтове трябва да се класират с минимални средства,наистина за няколко месеца има 900 долара печалба,но за мен това не беше най-добрия план за тези сайтове,казвам го защото съм класирал сайтове с добри думи само с половин час работа и седмица чакане на първа страница и без никакви инвестиции освен домейн.
Та ето я и моята работа днес.
Намиране на главните ключови думи-с добро търсене,рекламодатели,слаба конкуренция и свободни домейни разбира се
.
Дума за сайт 1
Локални търсения месечно-6,600
Рекламодатели-High
Цена за клик-1.20лв
Анализ от самурая
Дума за сайт 2
Локални търсения месечно-8,100
Рекламодатели-High
Цена за клик-2.11лв
Анализ от самурая
Дума за сайт 3
Локални търсения месечно-5,400
Рекламодатели-Medium
Цена за клик-4.95лв
Анализ от самурая
Това са трите главни думи,като днес или максимум утре смятам да намеря по още 3-4 думи за всеки сайт с по 700-1000 локални търсения и ниска конкуренция.