Микро Нишови Сайтове - Extended How To

Re: От: Re: Голям зор да съм първи и к'во?

Това не е вярно.

Кое те кара да смяташ така. Какво ще кажеш за следното - на 2 сайта с никаква конкуренция купувам .ком и .инфо домейн.

.ком е с тире, инфото е без. Напълно еднаква оптимизация, тема, добавки в уп и т.н. Напълно еднакъв линкбилдинг. След известно време инфото е номер я в Гугъл, ком-а е номер 1 в Яху и Бинг, но го няма в топ 100 на Гугъл.

Няколко подобни експеримента съм правил. За мен Гугъл не смята домейн с тирета за екзакт мач.

От: Голям зор да съм първи и к'во?

Фози изложи се като кифладжия с това изказване.
Мога да го приема за вярно ако става въпрос една дума да я разделиш по средата с тире тогава съм съгласен, но да разделиш две думи с тире си е напълно същото като и да ги напишеш слято.
Когато имаш две думи между тях имаш интервал - Интервалът не може да присъства в домейна и за това думите се слива или им се слага тире - тоест и двата варианта са горе долу еднакво неверни спрямо оригиналните думи.

Съвсем отделен въпрос е дали на слетите думи Г. не им дава малко по голяма тежест което може само да се гадае и няма как да се докаже - но дори и да е вярно то предимството явно е пренебрежимо малко защото често се случва домейни с тирета да прескачат такива без тирета.

Аз пък имам обратния случай, което показва, че и двете се приемат еднакво добре. От гледна точка на потребители е по-хубаво да е с тире, по-прегледно е. Гугъл ти удебелява думите, когато са точен мач - можеш да го провериш на много сайтове. Пример: Coca-cola.com и coca-cola.bg

Re: От: Голям зор да съм първи и к'во?

Фози изложи се като кифладжия с това изказване.
Мога да го приема за вярно ако става въпрос една дума да я разделиш по средата с тире тогава съм съгласен, но да разделиш две думи с тире си е напълно същото като и да ги напишеш слято.
Когато имаш две думи между тях имаш интервал - Интервалът не може да присъства в домейна и за това думите се слива или им се слага тире - тоест и двата варианта са горе долу еднакво неверни спрямо оригиналните думи.

Съвсем отделен въпрос е дали на слетите думи Г. не им дава малко по голяма тежест което може само да се гадае и няма как да се докаже - но дори и да е вярно то предимството явно е пренебрежимо малко защото често се случва домейни с тирета да прескачат такива без тирета.

Напълно възможно е да съм се заложил. Но за личните ми експерименти и за мен, това съм го доказал и избягвам домейните с тирета. За микро нишовите сайтове също. Също така е факт, че когато и да съм пробвал да класирам сайт с тирета, не съм успявал. Било то авторитетен, мнс или какъвто и да било друг.

А относно тиретата, факт е, че играят някаква роля. Другият факт е, че не се знае дали е положителна, отрицателна или минимална.

Всичко е много относително - ако думата е бранд първият понякога отнася над 90% и за другите не остава нищо също така провери заетите екзакт мач домейни в играта ли са или проста само някой ги е купил.
Според мен няма смисъл да правиш дума от 5000 търсения ако не си сигурен че ще хванеш минимум 2 място - ако ще си трети или по натам по добре си прави лесна дума от 1000 търсения

Думата не е бранд. Всички exact match domain-и са празни, този с тиретата .com има една страница с някакви несвързани глупости.
Колкото до класирането... с малко напън... за месец-два не виждам проблем с тази конкуренция да се намърдам в топ 5.

Аз лично не препоръчвам домейн с тирета. Според мен гугъл не ги смята за екзакт мач.
Това не е вярно.

И аз мисля като ivok. Конкретно доказателство нямам, но...
Сега видях, че сте писали докато и аз пиша... та в крайна сметка не е проблем ако е с тирета. Приема се като нормално разделяне на думите, нали?

@Fozzy - Нямам против твоя избор, но не бива да слагаш подобно твърдение, като факт, защото ще го прочетат и хора, които ще се подведат.

За тирето и аз не мога да изкажа точно мнение.Имах няколко сайта с тирета и си се класираха доста добре по ключовите думи, понеже главните бяха заети.Но както каза мантаман, все са били от 2 думи.
В BHW също имаше такава тема и там бяха казали,че има ли тире домейна вече не е екзакт мач.

А я аз да попитам някой друг пробва ли да класира един сайт по няколко думи.
В BHW имаше един тип който започна такъв експеримент, за момента при него се развива доста добре.Примерно пускаш един сайт с 5-6 статии за различни думи и ги оптимизираш.Като главната ти дума да кажем е от 2000 търсения,а следващите 5 думи са с търсения от порядъка 500-900 търсения месечно.

Какво значи един сайт по няколко думи? Всички това правим! Да не би да искаш да кажеш една страница за повече думи?

Re: Голям зор да съм първи и к'во?

Това, което досега съм казвал и ще продължавам да изказвам в тази тема са лично мои твърдения, базирани на моят собствен опит и експерименти. Те не трябва да бъдат приемани като неоспорими факти и не нося никаква отговорност за някой, подвел се по моите бръщолевиници.

Лично според мен няма никакво значение дали има тире или не - За Г. е важно дали от името на домейна може да извлече някаква полезна информация за тематиката на сайта или не може тоест приема го за бранд. След като при търсене думите в домейна са удебелени независимо дали са слети или са с тире това означава че Г. е прочел правилно домейна и е добавил съответната тежест към общата оценка на сайта. (според последните ми наблюдение това има все по малко тежест)
Вероятно лафа че тези с тиретата се класират по трудно се крепи на факта че за да опреш до тирета значи някой вече е купил този без тирета и може да те води с една две години а пък ти да се чудиш защо твоят чисто нов сайт не може да го надбяга.
Ако има някаква причина да не може да се класира даден сайт според мен последното нещо ще са тиретата.

След последното творение на Гугъл, смятам че екзакт мач домейна не е вече същото, дори се гледа като на спамерско нещо. Ще видя дали ще извадя един сайт от Пингвина и тогава ще давам крайни оценки, но засега нещата не са добре. Повечето екзакт мач домейни са точно money keyword.

Re: Голям зор да съм първи и к'во?

Не казвам, че не може да се класират, а че не им се придава същата тежест като на тези без тиретата. Както и да е, излизам от този безсмислен спор. Докато някой от нас не заеме висша управленска позиция в Гугъл, никога няма да знаем кой в момента е прав. Плюс това аз моето мнение няма да го променя по тази тема, а още по-малко искам да го налагам на вас.

А я аз да попитам някой друг пробва ли да класира един сайт по няколко думи.
В BHW имаше един тип който започна такъв експеримент, за момента при него се развива доста добре.Примерно пускаш един сайт с 5-6 статии за различни думи и ги оптимизираш.Като главната ти дума да кажем е от 2000 търсения,а следващите 5 думи са с търсения от порядъка 500-900 търсения месечно.

Fozzy беше писал някъде по-напред в темата, че е тръгнал да го рпави така ама нещо не се е харесал на гоогле и всичко пропаднало

Fozzy беше писал някъде по-напред в темата, че е тръгнал да го рпави така ама нещо не се е харесал на гоогле и всичко пропаднало

Да за него помня,но се чудех дали някой друг е пробвал,защото аз съм имал по големи сайтове и съм ги класирал по няколко думи без да са ключови за домейна,все пак на същата тематика и от статии де,но не и ключови,но не знам как стой точно въпроса при МНС-ове.

Според мен няма никакъв проблем да класираш един сайт по много думи но това трябва да е подплатено с необходимият обем от съдържание, възраст на домейна както и от бавното му натурално налинкване отделно от целенасочените събмити.
Когато пуснеш нов домейн и за всяка нова статия искаш да хванеш първото място за съответната дума е въпрос на време да гризнеш дървото.

@danko6, правил съм го на по-голям сайт. Няма никакви проблеми. Колкото наблягаш на отделната дума - толкова по-добре се движи тя. Като цяло нямах проблеми... по главните съм в топ 3, а по другите в топ 5. Специално за МНС... не би трябвало да е проблем... то си е сайт като сайт, но mantaman добре го каза - плавно и внимателно. :-]

Ще взема и аз да пробвам.Но ще изчакам да се класира първо главната,след това ще пусна още 1-2 статии, ще класирам и тях и така до максимум 5 статии.

Фозии-имаш ли някоя готова тема на която си направил таговоте които ми писа на лс.Понеже пробвах, но нещо не се справих.Просто да видя разположението или направо да ползвам твоя и да си едитна с мой думи :)

Re: От: Голям зор да съм първи и к'во?

Ще взема и аз да пробвам.Но ще изчакам да се класира първо главната,след това ще пусна още 1-2 статии, ще класирам и тях и така до максимум 5 статии.

Фозии-имаш ли някоя готова тема на която си направил таговоте които ми писа на лс.Понеже пробвах, но нещо не се справих.Просто да видя разположението или направо да ползвам твоя и да си едитна с мой думи :)

Не да ти кажа. Потърси в Интернет, аз досега с блогър не съм се занимавал. Не мисля, че ще е проблем там през редактора ръчно да се добавят мета таговете.

:D Като се търси на EN се намирало информация и то доста подробно обяснена и със снимки.Ще взема днес да оправя и тези неща :)
Благодаря.

Оффф намерих ама нищо.
Мъчих се с тая система и нищо не стана накрая се наложи да го върна към стандартния си код на blogger......
Ако някой има mns сайт на blogger и е настрой таговете си,ще съм ми благодарен ако ми прати html кода.
Такова нещо до сега не съм имал, от 6 сайта на 10 дни с индексирани страници още на другия ден и пуснати статии по няколко от най големите социалки и все още не се индексират по ключови думи дори и в крайни позиции да са.
Да пръв път чакам толкова много.....

Горе